Quizvragen eten en drinken

434 resultaten

Quizvraag Groenten 2016

Deze eenjarige plant komt van nature voor in India en het Midden-Oosten. In Iran wordt deze groente al meer dan 2000 jaar gegeten. De laatste jaren kom je deze meer tegen bij ons op restaurant. Hoe heet deze eenjarige plant?

Goed zo !
Quizvraag Restaurant Koks 1986

Piet Huysentruyt wou de drukte in Vlaanderen ontvluchten en trok in 2003 na Les Vans in de Ardèche om een restaurant te openen. In 2013 kreeg het restaurant Le Lutin Gourmand een opknapbeurt en een nieuwe naam. Wat is de huidige naam?

Goed zo !
Quizvraag Resaurant Koks 1968

De eerste Balls & Glory Ball werd bedacht en gerold door een TV-kok. Hij zocht en vond een eenvoudig, origineel en lekker recept om hongerige magen een plezier mee te doen. In 2012 startte B&G als pop-uplunchrestaurant in Gent, ondertussen is er een vestiging in Antwerpen, Brussel, Leuven, een foodtruck, ballen bij Delhaize enzovoort. Hoe heet deze kok?

Goed zo !
Quizvraag Frisdranken 1954

Het recept van Coca Cola is een van ’s werelds best bewaarde geheimen. In Coca-Cola zitten enkele essentiële oliën en het is de manier waarop je die mengt die voor de unieke smaak van de drank zorgt. Die mix heeft een specifieke naam met daarin een cijfer en een letter. Wat zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Bieren Brouwerij Drank 1900

Wat is de naam van het blond bier dat gebrouwen wordt door Brouwerij Bockor in Bellegem, een deelgemeente van Kortrijk? Het is genoemd naar de stichter van de brouwerij, meneer Vander Ghinste, en won de laatste jaren verschillende prestigieuze prijzen.

Goed zo !
Quizvraag Fruit 1885

Dit stuk fruit is een pompelmoes-mandarijn kruising, die eruitziet als een pompelmoes met een zeer bobbelige, onregelmatige, geelgroene of geelbruine dikke schil die tamelijk los om het vruchtvlees zit en gemakkelijk te pellen is. Ze is daarentegen zoet en sappig en eenvoudig te eten aangezien de schil gemakkelijk loskomt en de vrucht uiteenvalt in kleine partjes die zo goed als pitloos zijn. Wat is de naam van deze vrucht?

Goed zo !
Quizvraag Rusland 1880

Wat is de naam voor borrelhapjes uit de Russische keuken voor bij de wodka, voordat men aan tafel gaat? Het bestaat veelal uit gerookt of gezouten vlees, gemarineerde of gerookte haring of andere vis, ingelegde groenten zoals augurk en komkommer, knoflook, rauwkostsalade van geraspte wortel of kool, en rode of zwarte kaviaar.

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen 1853

We zoeken een term dat een aan barderen verwante techniek is. Beide kooktechnieken maken gebruik van spek. Bij deze techniek wordt het spek in het ingrediënt geregen. Met name mager vlees is geschikt voor deze techniek. Welke kookterm zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Spanje 1849

Wat is de naam van aardappelen in ongelijke vorm gesneden met een grootte van ongeveer 2 centimeter, gefrituurd in olie? Vaak gaan de aardappelen vergezeld met een hete, pikante tomatensaus, salsa, welke over de aardappelen wordt gegoten en gezamenlijk heet wordt opgediend.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 1839

Wat is de naam van een soort gerookt, gepekeld rundvlees? Het komt oorspronkelijk uit Roemenië, waar het vooral van schapenvlees wordt gemaakt. Het is populair in de Verenigde Staten, met name in New York. Het wordt daar in dunne plakjes gesneden en als beleg voor sandwiches gebruikt.

Goed zo !
Quizvraag China 1834

Wat is de naam voor gefrituurde en gestoomde kleine hapjes die in de zuidelijke Chinese keuken vaak voorkomen? Ze bestaan uit groente, vlees en rijst en worden als lichte maaltijd gebruikt.

Goed zo !
Quizvraag Azië 1832

Dit is een brood dat van tarwemeel wordt gemaakt. Dit brood is het belangrijkste bijgerecht bij de maaltijden in Centraal- en Zuid-Azië. Het wordt meestal gebakken in een tandoor of kleioven. Hoe wordt dit brood genoemd?

Goed zo !
Quizvraag Bieren Afkortingen 1831

Dit type bier met uitgesproken smaak van hop werd voor het eerst gebrouwen in Engeland in de 19de eeuw, maar vinden we vandaag ook meer en meer in de Belgische winkelrekken terug. Waarvoor staat de afkorting “IPA”? We vinden deze term voor het eerst terug in een advertentie in de Sydney Gazette and New South Wales Advertiser in 1829.

Goed zo !
Quizvraag Bieren 1825

Welk bier voldoet aan de volgende trefwoorden: Belgisch biermerk, 1686, overname Alken-Maes, Kobbegem, lambiek, Vlaams-Brabants streekproduct, 4 à 5%?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 1815

Appeltaart op z’n kop, per ongeluk bedacht door twee Franse zussen die het gebak hun eigen naam gaven?

Goed zo !