Willekeurige quizvraag

Quizvraag Suske en Wiske 6343

U ziet hier nummer 347 van Suske en Wiske, dat verscheen in maart 2019. Dit boek handelt over de tonnen vuil die zich in de zeeën en oceanen bevindt. Wat is de naam van dit album van Suske en Wiske?

Goed zo !


Meer quizvragen over Strips

Quizvraag Strips

Een vraagje voor de stripliefhebbers en de kenners van Jommeke. Wat is de voornaam van professor Gobelijn?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

In 1952 besloten de bekende Willy Vandersteen en de minder gekende Karel Verscheure een stripreeks te maken geïnspireerd op Lassie. Het resultaat w as een avontuur van een bordercollie en zijn baasje Andy Cayoon in het wilde westen. Graag de naam van deze stripstreeks die tevens ook de naam van de border collie is.

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

De Kiekeboes, voorheen Kiekeboe, verschenen voor het eerst in Het Laatste Nieuws en de Nieuwe Gazet in 1977. Robert Merhottein haalde zijn inspiratie bij een poppenspel waar zijn broer Walter mee rond trok in Vlaanderen. Een eerste stripalbum kon niet uitblijven, maar de eerste poging strandde op slechts 8 pagina’s. Zijn tweede poging was wel raak en resulteerde in de officiële debuutstrip van Marcel Kiekeboe en zijn familie. Op vakantie maken de Kiekeboes kennis met milieuvriendelijke wezentjes. Helaas dwingt een heks hen een bank te overvallen. Aan de Kiekeboes om hier een stokje voor te steken. Wat is de naam van dit debuutalbum?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Wat zijn de namen van deze twee landlopers die afhankelijk van het verhaal vrienden of vijanden van Jommeke zijn?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

We zoeken de naam van deze stripreeks? De strip gaat over een beertje dat samen met zijn vaste vrienden Schildje de schildpad, Pel de pelikaan en Pingo de pinguïn avonturen beleeft op zijn boot, de Mary. Ook 'de admiraal', een recht oplopende zeehond is steeds van de partij.

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Het vorm geven van zwarte pagina’s in de geschiedenisboeken is niet steeds evident. Al slaagt Art Spiegelman met zijn stripreeks over de ervaringen van zijn Joodse vader tijdens de holocaust in dit opzet. Zijn stripreeks wordt alom geprezen omwille van zijn uniek en baanbrekend karakter. Zo worden de joden, Duitsers, Polen en Amerikanen achtereenvolgens afgebeeld als muizen, katten, varkens en honden. De visuele metafoor verwijst oa naar Hitlers ontmenselijking van de joden door ze als ongedierte te bestempelen. Maar wat is de toepasselijke naam van deze stripreeks?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

We zijn op zoek naar de naam van een fictief mineraal uit de stripverhalen en films over Superman. Vooral de groene is zijn zwakke plek waardoor zijn krachten ontnomen worden en het hem zelfs fataal kan worden. Wat is de naam van dit fictief mineraal?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

De stripreeks die we zoeken is oorspronkelijk een Franstalige stripreeks die startte in 1959 in het Parijse stripblad Pilote. Ze werd geschreven door Jean-Michel Charlier en getekend door Victor Hubinon. Deze reeks speelt zich af in de 18e eeuw en verhaalt over de avonturen van een piraat en zijn aangenomen zoon Erik. De verhalen ademene een authentieke sfeer, mede door de werkelijk bestaande historische locaties en het realistische tekenwerk.

Bekijk antwoord