Bekijk hier quizvragen over het thema geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis 7708

Wat is de naam van de Ierse Republikeinse opstand van 24-30 april 1916 en wordt gezien als één van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van Ierland? Deze opstand markeert een splitsing tussen het Republikeinse en het algemene Ierse nationalisme.

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: KBO Ename quiz 2020

Quizvraag Geschiedenis 7674

Op 21 juli 1969 zette Neil Armstrong als eerste voet op de maan. Wat was de naam van de Amerikaanse astronaut die als taak had in het moederschip om de Maan te cirkelen, terwijl zijn collega's Neil Armstrong en Buzz Aldrin op de Maan verbleven. De auteur van de ‘the hunger games’ heeft dezelfde naam.

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: KBO Ename quiz 2020

Quizvraag Geschiedenis 7657

Voor deze vraag hadden we graag geweten wie we hier links op de foto zien. Hij was de Sovjetleider van 1964 tot 1982, na Chroesjtsjov en voor Andropov.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: 3de SuskewietQuiz

Quizvraag Geschiedenis 7656

De Broederskus, is een graffitikunstwerk op de Berlijnse Muur gemaakt door Dmitri Vrubel. Het is een van de bekendste graffitikunstwerken op de Berlijnse Muur. De eerste vraag gaat over de muur zelf. In welk jaar werd de muur neergehaald?

Toon de eerste letter
De eerste letter: 1


Bron quizvraag: 3de SuskewietQuiz

Quizvraag Geschiedenis 7644
©Yves Picq

Dit indianenvolk leefde vanaf de dertiende eeuw in een gebied rondom hun hoofdstad Cuzco in het huidige Peru. Op hun hoogtepunt strekte hun macht zich uit van het uiterste zuiden van Colombia tot het noordwesten van Argentinië en Chili, over een lengte van 4000 kilometer. Geholpen door een omvangrijk wegennetwerk hielden ze hun rijk onder controle.De ontdekking van Amerika door Columbus in 1492 leidde uiteindelijk tot de val van het rijk. Welk indianenvolk zoeken we hier?

Toon de eerste letter
De eerste letter: I


Bron quizvraag: 3de SuskewietQuiz

Quizvraag Geschiedenis 7634

Deze Orde was een christelijke kruisridderorde die ten tijde van de kruistochten als klein onderdeel van de kruisvaarderslegers een Heilige Oorlog tegen de moslims voerde. De orde werd officieel erkend door de Katholieke Kerk in 1129 en bleef bijna 200 jaar bestaan. Ze werd uiteindelijk zo machtig en rijk, dat de Franse koning Filips de Schone er alles aan deed om van hen af te komen. In kringen van vrijmetselaars gaat het verhaal dat de orde nog eeuwenlang in het geheim is blijven bestaan. Sommigen geloven ook dat de orde iets te maken hadden met de Franse revolutie uit wraak op het Franse koningshuis. Wat is de naam deze Middeleeuwse orde?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: 3de SuskewietQuiz

Quizvraag Geschiedenis 7627

Deze Schot was een van de bekendste ontdekkingsreizigers van zuidelijk Afrika. Hij vertrok in eerste instantie naar Afrika om de inheemse stammen te bekeren naar het Christendom. Tijdens één van zijn expedities, op zoek naar de bron van De Lijn, was men zich in Europa en de Verenigde Staten zorgen gaan maken over de bekende ontdekkingsreiziger. Een van de personen die erop uitgestuurd werd om hem te zoeken was een journalist van The New York Herald, Henry Stanley. Op 10 november 1871 ontmoetten de twee elkaar in Ujiji, een klein dorp aan het Tanganyikameer. Welke Schotse ontdekkingsreizeiger zoeken we hier?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Bron quizvraag: 3de SuskewietQuiz

Quizvraag Geschiedenis 7616

We zijn op zoek naar de koning van Sparta van 490 tot 480 voor Christus. In de Griekse geschiedenis behaalde hij een legendarische heldenstatus nadat hij met 300 Spartaanse soldaten in de slag bij Thermopylae vocht tegen het grote invasieleger van koning Xerxes I. Ook een pralinemerk draagt zijn naam al zouden deze niet naar hem genoemd zijn. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Bron quizvraag: 3de SuskewietQuiz

Quizvraag Geschiedenis 7609

De persoon die jullie op de foto zien had een prominente plaats tijdens de Russische Oktoberrevolutie en de Russische burgeroorlog. Enkele jaren later, na het leiden van een mislukte strijd tegen het beleid en de opkomst van Jozef Stalin in de jaren 1920 werd hij echter verbannen uit de Sovjet-Unie. Hij belande uiteindelijk in Mexico waar hem onderdak verschaft werd door het schilderskoppel Diego Rivera en diens vrouw Frida Kahlo. Niet veel later werd hij er vermoord op bevel van Stalin. Weten jullie ook de naam van deze Russische revolutionair?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: 3de SuskewietQuiz

Quizvraag Geschiedenis 7602

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in 1942-1944, zette de Duitse bezetter deze in Mechelen gelegen kazerne in als verzamelkamp voor Belgische Joden en zigeuners. Vanuit dit kamp werden zo'n 25.000 Joden en 350 zigeuners gedeporteerd, de meesten naar AuschwitzBirkenau. Momenteel is deze site een museum over de Holocaust en Mensenrechten. Wat is de naam van deze voormalige kazerne? Voor het invullen op jullie antwoordblad, dienen jullie het woord kazerne niet te gebruiken.

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: 3de SuskewietQuiz

Quizvraag Geschiedenis 7597

Op 16 december 1944 sloeg in Antwerpen het noodlot toe. Er werd vanuit het Nederlandse Hellendoorn een V2-raket afgevuurd op Antwerpen, deze viel op een voormalige bioscoop aan De Keyserlei. De raket belandde op het dak van de cinema, tijdens een voorstelling van The Plainsman, een Amerikaanse western over Buffalo Bill. Op dat moment waren naar schatting een duizend personen aanwezig in de bioscoop. De ontploffing doodde 567 personen, onder wie 296 geallieerde militairen en was daarmee de dodelijkste enkelvoudige bominslag tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat was de naam van de bioscoop waarop de bom viel? Hij heeft ook een prominente plaats in de musical 40-45.

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Bron quizvraag: 3de SuskewietQuiz