Quizvraag Economie 4644

Het volgende is te lezen in hun folder: Wij zijn bewust niet-beursgenoteerd. Zo is er minder druk om kortetermijnwinsten te realiseren.
Wij financieren met je spaargeld enkel bedrijven die ondernemen met respect voor mens en milieu. Zo groeit je geld. En zo groeit de samenleving. Blablabla Ps: Zij waren vorig jaar de eerste bank die zomaar eventjes 0 procent spaarrente gaven ..
Welke Nederlandse bank stelt zich als doel om duurzaam, ethisch en transparant te bankieren?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Quizvraag Informatica 4631

De foutmelding Not Found is een van de HTTP-statuscodes. Deze foutmelding wordt gegeven door een webserver wanneer het door u gevraagde bestand niet gevonden word of het bestand niet bestaat. De beknopte, saaie foutmeldingen die je meestal krijgt kan beter door iets leuker vervangen worden, zo is er via childfocus ook al iets nuttigs mee gedaan.. De foutmelding krijgt meestal ook een getal met drie cijfers, welke?

Toon de eerste letter
De eerste letter: 4


Quizvraag Eten en drinken 4629

De Westvleteren trappisten kent iedereen maar in welke abdij wordt het goedje gebrouwen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Quizvraag Sport 4628

Tijd voor een basketvraagje : iedereen kent wel de Chicago Bulls, de Los Angeles Lakers en natuurlijk zijn de Landegem Young Ones jullie ook niet vreemd. Maar wat is de volledige naam van het team uit Philadelphia? Ze wonnen 3 NBA titels en hadden ooit echte toppers als Dr j Erving, Will Chamberlain en Charles Barkley in hun rangen.

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Mr Bean kan ook ernstige rollen aan, zo schittert hij momenteel als Inspecteur Maigret maar kennen jullie nog zijn eerste tv-succes ?

Ons fragment komt uit deze sketch show, die op de BBC te zien was van 1979 tot 1982 direct ook de grote doorbraak voor Rowan Atkinson, Griff Jones en de betreurde Mel Smith.

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


En begeer geen anders goed.

Jaloezie en afgunst kunnen een mens tot rare dingen drijven. Zo dadelijk horen we het mooie nummer Tonya Harding van Sufjan Stevens. Het nummer gaat over Tonya Harding die uit jaloezie haar concurrente Nancy Kerrigan tijdelijk uitschakelde. De ex-man van Harding huurde iemand in om Kerrigan op de knie te slaan, waardoor ze een belangrijke wedstrijd miste. Harding moest later toegeven dat ze geholpen had de bewijzen voor de aanslag te verbergen. Ondanks een schorsing kon ze via juridische weg haar deelname aan de Olympische Spelen in Lillehammer in 1994 afdwingen. Harding werd daar 8ste, Nancy Kerrigan haalde zilver. Welke sport beoefenden deze dames?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Wees ook kuis in uw gemoed.

We hoorden een verfijnde cover van Jeff Buckleys Hallelujah door een West-Vlaamse muziekgroep. De groep begon als cabaret-duo rond hoofdfiguren Tom Vanrijckeghem en Sébastien Dewaele. Die laatste is ook bekend als Kenny uit de TV serie Bevergem en Steven in de serie Eigen Kweek. In 2013 had de groep zijn eerste avondvullende show “Un-butt-plugged”. De Oostendse groep laat zich vooral opmerken door hun komisch schunnige en seksueel expliciete teksten. Nummers als “Gie dere gie teve”, “in me bruunn” en “gisteren ek min vrouw in eur gat gepakt” laten al van bij de titel weinig aan de kuise verbeelding over. Hoe heet deze groep die het negende gebod met de voeten treedt?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Quizvraag Kunst 4622

Mijd het stelen en bedriegen.

Dit schilderij werd door Théodore Géricault geschilderd in 1822. Het maakt deel uit van een serie van tien portretten gemaakt voor de psychiater Étienne-Jean Georget. Géricault schilderde deze portretten aan het einde van zijn carrière en ze vormen het laatste hoogtepunt uit zijn oeuvre. Het schilderij wordt tentoongesteld in het Museum voor Schone Kunsten in Gent. De titel van dit schilderij is "Portret van een …" ja van een wat eigenlijk: denk aan het zevende gebod en aan het feit dat dit geschilderd werd voor een psychiater.

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Quizvraag Literatuur 4621

Doe nooit wat onkuisheid is.

Onkuisheid komt in deze boekenreeks wel meer voor. Dit jaar vierden ze het 4000ste exemplaar uit de legendarische reeks die meer dan 50 jaar bestaat. De reeks wordt uitgegeven door Harlequin een van oorsprong Canadese uitgever en is in de loop der jaren wel wat geëvolueerd. Naar eigen zeggen stond de slaapkamerdeur vroeger op een kiertje terwijl ze nu al behoorlijk wijd open staat (de slaapkamerdeur dus). Hoe heet deze reeks van flutromannetjes waarin, gezien de verkoopscijfers, menig hun plezier vinden?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Series 4577

We zien hier de cast van een populaire Amerikaanse TV serie die in 2007 startte en intussen aan seizoen 11 is aanbelandt. Het twaalfde en laatste seizoen werd al aangekondigd. De serie is zo populair dat de acteurs die de hoofdrollen voor zich nemen zowat 1 miljoen dollar per aflevering verdienen. Daar moet ik toch minstens twee kwissen voor presenteren. Hoe heet deze serie die ook op Q2 te zien is?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Quizvraag Literatuur 4576

We zien een Vlaams schrijver en dichter. Hij staat bekend als de man die zijn volk poëzie leerde lezen. Zijn derde vrouw was schrijfster Kristien Emmerechts. Hij stierf plots aan een hartaanval in Lissabon. De Lenige Liefde is één van zijn bekendste dichtbundels. Wat is de naam van deze dode dichter?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag Religie 4560

De quiz van 2014 stond in het teken van de hoofdzonden. De ronde met als thema onkuisheid bleek veruit de populairste of wat had u gedacht. Hier vroegen wij oa naar de naam van twee steden uit het boek Genesis die door god worden gestraft.
De inwoners stierven in een regen van zwavel en vuur omdat ze volgens de almachtige vader er een verdorven levensstijl op na hielden. Homoseksuele betrekkingen , verkrachtingen, mishandeling van de armen, echtscheidingen enzovoort waren er dagelijkse menu, er is dus nog niet veel veranderd! De twee steden lagen waarschijnlijk waar nu de Dode Zee is Ook in de koran is het verhaal beschreven en 1 stad gaf z’n naam aan een uitdrukking voor zondige verboden seksuele contacten.. Welke twee steden zoeken we ?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Quizvraag Politiek 4551

Wat is de naam van deze Nederlands politicus van GroenLinks? Sinds 2010 is hij Tweede Kamerlid voor GroenLinks en sinds 12 mei 2015 fractievoorzitter.

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Quizvraag Fauna 4550

We zoeken de andere naam voor prikken of lampreien. Het zijn een familie van kaakloze vissen. Er zijn ongeveer 40 soorten waarvan de meeste in zoet water leven. De mond is rond en volwassen dieren hebben een rasptong met tandjes. Sommige soorten zuigen bloed bij andere vissen. In Nederland is het ook de naam van een type verkeerslicht bestemd voor lijnbussen en trams.

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Quizvraag Kunst 4538

We zoeken de naam van deze Nederlandse dichter, voordrachtskunstenaar en schrijver. Hij heeft een opvallende presentatie en men noemt hem soms ook wel de "De nachtburgemeester van Rotterdam." Hij gaat onveranderd gekleed in een zwart maatpak, draagt zijn zwart geverfde haar achterovergekamd en hij heeft op zijn kin een smal sikje en op zijn neus vaak een kunstzinnige bril. Hij schreef over zijn dochter het gedicht "Voor Ari". De 16 regels zijn in 2002 afgebeeld over een lengte van 900 meter op de westwand van het fietspad in de Beneluxtunnel onder de Nieuwe Maas en is daarmee vermoedelijk het langste gedicht ter wereld.

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag Films 4528

Wat is de naam van deze Italiaanse dramafilm uit 1954 onder regie van Federico Fellini. Het verhaal gaat over Gelsomina een eenvoudig meisje dat door haar moeder wordt verkocht aan de krachtpatser Zampanò, die zijn brood verdient door als boeienkoning langs jaarmarkten te trekken. Hij maakt Gelsomina tot zijn hulpje en behandelt haar wreed. Door haar kinderlijke optimisme bezwijkt ze niet onder diens brutaliteit. Ze maakt vervolgens kennis met een opgewekte koorddanser, die haar laat zien dat er meer kan zijn dan een leven met Zampanò. Hij kan Gelsomina alleen niet overtuigen om haar meester te verlaten. Zampanò krijgt ruzie met de koorddanser en doodt hem tijdens een gevecht. Daardoor knakt er iets bij Gelsomina. Wanneer Zampanò jaren later ontdekt dat Gelsomina is gestorven, stort hij zelf in.

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag Literatuur 4525

Wie is de schrijver van de werken Tartuffe en L’Avare of de vrek?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag Films 4521

Wat is de naam van deze film? Het is een Remake van 'Le Grand Blond avec une Chaussure Noire' uit 1972. Criminelen die op het vliegveld een koerier moeten ontmoeten, worden achtervolgd door de CIA. De criminelen slagen erin de CIA te doen geloven dat de onschuldige voorbijganger Richard, die toevallig opvalt door een ongelijk paar schoenen, hun koerier is, waarna de CIA hem intensief begint te schaduwen. Tom Hanks speelt er de hoofdrol.

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Quizvraag Kunst 4517

Welke kunstenares uit de Balkan was in de jaren 70 een belangrijk vertegenwoordigster van de body art? Van 1976 tot 1988 heeft ze samengewerkt met de kunstenaar Ulay, met wie ze ook samenleefde. Het doorstaan van langdurige lichamelijke pijn was onderdeel van hun werk. In de serie Nightsea Crossing zitten ze op verschillende plaatsen ter wereld urenlang zonder eten of drinken aan weerszijden van een lange tafel. Zij maakte later onder andere objecten van gesteenten zoals Shoes for departure waarin de toeschouwers konden gaan staan.

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Quizvraag Aardrijkskunde 4500

We zoeken de naam van het grootste draslandgebied ter wereld. De regio bevindt zich in Zuid-Amerika, voor het overgrote deel in Brazilië maar het bestrijkt ook delen van Bolivia en Paraguay. In totaal bedraagt het gebied 150.000 km².

Toon de eerste letter
De eerste letter: P