Quizvraag Sport 7237

Voor menig mannelijk sportliefhebber is dit ongetwijfeld een makkie. Maar welke Amerikaanse skiester – die we hier zien- beëindigde op 10 februari 2019 haar carrière in het Zweedse Are met WK-brons op de afdaling?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Quizvraag Aardrijkskunde 7221

We zoeken een Vlaamse gemeente in de provincie Antwerpen gelegen langs het Albertkanaal en de snelweg E313. De Kempense gemeente telde op 1 januari 2019 12.505 inwoners. Ze behoort tot het gerechtelijk kanton en kieskanton Herentals. Aangrenzende gemeenten zijn Kasterlee in het Noorden, Geel in het Oosten, Westerloo in het Zuiden en Herentals in het Westen. Verder kan je er wel eens een biertje drinken uit een pot met drie oren. Welke Vlaamse gemeente?

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Quizvraag Politiek 7212

Een korte vraag: hoe heet de jaarlijkse toespraak van de Amerikaanse president tot de leden van het Amerikaanse congres waarin de toestand van het land geschetst wordt? Onder meer plannen en politieke doelstellingen voor het komende jaar worden hierin bekend gemaakt.

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Quizvraag Architectuur 7207

Dit gebouw is sinds 1962 hét symbool van de stad Seattle. Maar hoe heet deze toren?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Quizvraag Informatica 7204

Van welk office programma zien we hier het icoontje?

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Quizvraag Films 7200

Deze film van Stijn Coninckx kwam uit in 2018 en brengt de gewelddadige overval in de Delhaize van Aalst in 1985 in beeld. Onder andere Jonas Van Geel, Jan Decleir en Viviane De Muncyk vertolken een rol in deze film. Welke film?

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Quizvraag Flora 7192

Van welke boom zien jullie de vrucht hier op de foto?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Quizvraag Literatuur 7182

Neen dit is niet Nick Nuyens, maar wel degelijk Bart Moeyaert, schrijver en dichter. Dit jaar kreeg hij voor zijn ouevre een zeer prestigieuse internationale prijs. De prijs wordt zowat aanzien als de Nobelprijs voor de jeugdliteratuur en wordt uitgereikt in Zweden. De prijs, goed voor een half miljoen euro is dan ook vernoemd naar een Zweedse jeugdschrijfster. Wie o wie?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag Algemeen 7173

De Salische wet werd afgeschaft zodat zij wat dichter bij de Belgische troon kwam. Maar door de opmars van Elisabeth lijkt het er op dat de zus van onze koning vooral haar tijd zal moeten verdoen. Hoe heet de zus van onze koning, we zoeken uiteraard de voornaam.

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Quizvraag Sport 7166

Hoe heet deze Amerikaanse tennislegende die in zijn twintigjarige carrière tussen 1970 en 1992 8 grandslams won en maar liefst 268 weken de nummer 1 was op de wereldranglijst?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Quizvraag Algemeen 7163

De zon kan altijd net dat zetje geven om een mens wat gelukkiger te maken. Maar teveel zon is natuurlijk ook niet goed. Bescherm je hoofd! Is het eerste wat men dan aanraadt. De Mexicanen namen dat ter harte en maakten meteen hun eigen hoed. Hoe noemen zij hun hoofdbescherming?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Quizvraag Mythologie 7158

In de Noordse mythologie konden de gevallen strijdmakkers gelukkig naar deze speciale hemel. Voor de helden van Odin was sneuvelen de hoogste eer die een man kon halen en ze geloofden dat de Walkuren hen na de dood van het slagveld naar daar brachten.. In het ijslands betekend het letterlijk “de zaal van de gevallenen”. Naam van deze hemel?

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Quizvraag Media 7153

Eind jaren 90 stond deze Vlaamse presentatrice, actrice en zangeres 2 x in de playboy. Ze debuteerde in het datingprogramma “Ideale maten” en had een rolletje naast Jacques Vermeire in de komische serie “Verschooten en zoon”. Samen met twee andere bv’s. had ze met Opium enkel hits!

Toon de eerste letter
De eerste letter: d


Quizvraag Series 7144

We zien hier Ian Foot. Ian Foot heeft zo zijn eigen ideeën over de gelijkheid tussen mensen. De rol wordt gespeeld door David Walliams, die samen met Matt Lucas ook verantwoordelijk is voor een ander satirisch programma, dat vele voor- en tegenstanders heeft. Van de controversiële show werden drie reeksen gemaakt voor BBC en een vierde speciale USA versie voor HBO en BBC. Hoe heet die reeks?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag Eten en drinken 7143

Leo en Olé wie kan het echte van het namaak onderscheiden, ze lijken hetzelfde. Vele grote merken blijven strijden tegen namaak en lookalikes. Eén hamburgermerk nam de strijd wat te hevig op en startte een felbesproken en veroordeelde campagne. Met deze prent gooiden ze alle campagnes voor gelijkheid van mannen en vrouwen, campagnes tegen intrafamiliaal geweld en #metoo’s de vuilnisbak in. De reclame werd dan ook snel terug ingetrokken. Over welke hamburgers gaat het hier.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Aardrijkskunde 7133

Kent u de naam van de stad op de foto? Het is de hoofdstad van een regio bekend om z’n lekker eten en prachtige kunst, telt een kleine 400.000 inwoners en ligt aan de rivier de Arno; Ze werd in 59 voor Christus gesticht door een bekende keizer. We zoeken de naam zoals hij geschreven wordt in de taal van het land zelf.

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Media 7132

We zoeken de achternaam van een Vlaamse actrice, tv-presentatrice en model. Ze werd in Puurs geboren in 1979 en schopte het in 2001 tot Miss Belgie. Haar tv-carriere begon ze als redacteur bij Woestijnvis. Ze maakte enkele reportages voor Vlaanderen vakantieland en speelde mee in het Eiland, tot ze in 2004 doorbrak als presentatrice van een tv-programma in de agrarische koppelingssfeer. Ook oa ‘wie wordt de man van Wendy?” werd aan haar vakkundige handen overgelaten, net als de man van Phaedra. Intussen heeft ze twee kindjes en is het presentatiewerk grotendeels vervangen door het maken van realityprogrammas. Wat is de achternaam van deze blonde schone?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag Algemeen 7127

Meer en meer monden banale misverstanden in het verkeer uit tot exploten van verregaande agressie. Bij de Young Ones zegeviert de rede echter en krijgt de verstandigste altijd voorrang. Alhoewel in dit geval je toch best een baseball knuppel bij de hand houdt. In welke volgorde mogen deze 4 weggebruikers vertrekken op dit kruispunt?

Toon de eerste letter
De eerste letter: 4


Quizvraag Aardrijkskunde 7124

Al een halve eeuw leeft Noord Korea op gespannen voet met de rest van de min-of-meer beschaafde wereld. Tot op heden kon niemand binnentreden in de waanzinnige wereld van vader en zoon Kim, tot ‘the Donald’ op de proppen kwam en een zogenoemde ‘dooi’ in de relaties inluidde. Misschien kunnen we strak de hoofdstad van Noord Korea toevoegen aan onze bucket-list van citytrips. Naar welke stad zullen we dan reizen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Quizvraag Fauna 7113

Sinds mensenheugenis wordt chemische castratie bij paarden gedaan om hen voor hun omgeving betrouwbaarder en veiliger te houden.. Nu gooi ik de bal naar jullie: Hoe noem je een hengst die gecastreerd werd en dus met lege zakken verder moet?

Toon de eerste letter
De eerste letter: R