Quizvraag Fauna 3785

We zijn op zoek naar het Frans kippenras gekenmerkt door zijn rode kam witte veren en blauwe poten. Zoals de Franse vlag. Welk kippenras zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Geschiedenis 3777

Wat is de naam van de steen die een belangrijke rol heeft gespeeld in het ontcijferen van hiërogliefenschrift die werd ontdekt in de Egyptische plaats El Rashid? Er staat een bericht van een priester aan farao Plolemaeus op.

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Quizvraag Literatuur 3774

We zijn op zoek naar de Belgische stripreeks voor kinderen bedacht en geschreven door Marc De Bel. Deze reeks handelt over kleine groene wezentjes die leven in het Biezenbos in een hol onder een boom dicht bij een vuilnisbelt?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag Films 3761

Dit personage is geboren als James Howlett, een fictieve superheld uit de comics van Marvel. Hij is al lid geweest van verschillende superheldenteams waaronder de X-Men en de Avengers. Welk personage zoeken we hier?

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


De vraag kan je horen in het filmpje.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Politiek 3717

We geven het toe, de volgende link is een beetje vergezocht, afhankelijk waar je vandaan komt. Wie is in onze federale regering Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel, toegevoegd aan de minister belast met Buitenlandse Handel?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag Eten en drinken 3715

Als Belg kunnen we er niet meer om heen. Onze friet zijn het slachtoffer van vernieuwing à la Fusionkeuken. Nooit eerder zagen we zoveel verschillende soorten frieten verschijnen. Wedged fries, curled fries, frieten met zoveel exotische sausen dat het heiligschennis lijkt. Op de afbeeldingen zien we een frietsoort die meer en meer opkomt. Van welke groente/vrucht is hij gemaakt?

Toon de eerste letter
De eerste letter: Z


Quizvraag Eten en drinken 3701

Carrie fisher, een gevierde hollywoodactrice, zag een ruim jaar geleden ook voor de laatste maal het levenslicht. Ze was de dochter van Debbie Reynolds en Eddie Fisher, respectievelijk actrice en zanger. Het bekendste werd ze echter door haar rol in de Star-Wars Saga. Welke rol speelde Carrie Fisher?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Quizvraag Ontspanning 3693

Wat is de naam van dit speciaal loopparcours voor joggers: om het loopcomfort te verbeteren bestaat de bovenlaag uit een verende laag. De zachte, dempende toplaag geeft een aangenaam loopgevoel en voorkomt beter blessures: door het verende effect van de toplaag worden de gewrichten aanzienlijk minder belast tijdens het lopen. Een speciale funderingslaag van ongeveer 15 cm zorgt voor voldoende drainage.

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Series 3687

De Simpsons is een Amerikaanse animatieserie bedacht door Matt Groening Wat is de voornaam van de vrouw van Homer Simpson? Ze heeft lang opgestoken haar. Ze is huisvrouw, maar oefent in sommige afleveringen een beroep uit. Wanneer de rest van de familie iets doms van plan is, is ze vaak de enige die redelijk blijft. Ze gaat geregeld ten onder aan de stress van haar zware bestaan en haar bezorgdheid over haar gezin.

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag Literatuur 3679

We zoeken de naam van deze figuur uit het Jungle Boek van Kipling. Hij is een oude tijgerpython en wordt gevreesd door alle apen. Hij is één van Mowgli's beste vrienden. Hij kan de andere dieren hypnotiseren door figuren met zijn lichaam te beschrijven. In de Disney versie van het Jungle Boek speelt hij een heel andere rol. Daar is hij is juist een vijand die Mowgli wil opeten.

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Quizvraag Muziek 3678

Isabelle A is een Vlaamse zangeres die eind jaren tachtig en begin jaren negentig bekend werd als tieneridool met hits als Hé, Lekker Beest, Blank of Zwart en Hemels. Waarvoor staat de letter A of wat is haar familienaam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Het World Wide Fund for Nature (WWF) – waarvan de Nederlandse tak Wereld Natuur Fonds (WNF) heet en de Amerikaanse World Wildlife Fund – is een wereldwijd opererende organisatie voor bescherming van de natuur. Welk dier is het symbool van deze organisatie?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Quizvraag Strips 3667

Wat is de naam van dit fictief paard uit de Belgische stripreeks Lucky luke?

Toon de eerste letter
De eerste letter: J


Quizvraag Ontspanning 3656

In poker worden verschillende kaartcombinaties onderscheiden. Welke term wordt gebruikt wanneer men drie kaarten van dezelfde waarde, gecombineerd met twee kaarten van een andere dezelfde waarde heeft ( bijvoorbeeld harten heer, schoppen heer en ruiten heer met schoppen zes en klaveren zes). Het was ook de naam van een Amerikaanse komische televisieserie.

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Films 3653

The Sound of Music is een musicalfilm uit 1965 van Robert Wise, met Julie Andrews in de hoofdrol. Het is een gedramatiseerd verhaal over een familie die in de oorlog Oostenrijk wil ontvluchten. Wat is de naam van die familie?

Toon de eerste letter
De eerste letter: v


Quizvraag Eten en drinken 3638

Gault Millau is een Frans bedrijf dat in diverse landen gastronomiegidsen uitbrengt. Peter Goossens en zijn restaurant Hof van Cleve kreeg opnieuw een topscore van 19.5 op 20, een topplaats die hij ook dit jaar moet delen met het restaurant Bon Bon. De gids geldt als een concurrent van de Michelingids. In de Michelingids krijgen de restaurants één, twee of drie sterren. Waarmee worden restaurants, naast punten, beoordeeld in de Gault Millau?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Quizvraag Ontspanning 3627

We zoeken de naam van de uit Japan afkomstige kunst van het vouwen van papier?

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Quizvraag Eten en drinken 3604
Grotere afbeelding

Wat is de naam van deze Belgische chef-kok? Hij presenteerde meerdere kookprogramma's bij Vitaya en VTM, waaronder een optreden als gast jurylid in Mijn Restaurant. In 2013 was hij te zien als coach/jury in het kookprogramma The Taste.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Fauna 3600
Grotere afbeelding

Naam van deze vlinder?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K