Quizvraag Sport 5663

Deze Lotto Soudal wielrenner kwam op 5 augustus 2019 ongelukkig tenval tijdens de derde etappe van de Ronde van Polen. Hij overleed diezelfde avond tijdens de operatie. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag Eten en drinken 5658

De groente die we zoeken zijn de jonge bladeren en bladstelen van verschillende koolsoorten, wat maakt dat er enige variatie bestaat in het uiterlijk van deze groente. Het is een lentegroente, fris en knapperig, met een pittige smaak, zoals van mosterd of rucola.

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Quizvraag Eten en drinken 5656

De groente die u hier ziet is een knol en familie van de zonnebloem. Ze is voedzaam en licht verteerbaar en erg gezond. Door de vele belangrijke bouwstoffen is het heilzaam bij verstopping, reuma en jicht. Ook voor mensen met diabetes, want bij de vertering komt geen glucose vrij. De groente wordt ook wel topinambour genoemd.

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Quizvraag Series 5650

Personage dat bij de Callboys een verhadering hemist had, gespeeld door Rik Verheye.

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Quizvraag Sport 5647

We zoeken een racketsport met ingrediënten uit o.a. tennis en squash. Het is een terugslagspel dat zowel enkel als dubbel wordt gespeeld op een rechthoekig terrein omringd door U-vormige glazen of betonnen wanden. De bal blijft in het spel na contact met de wanden. Dit zorgt voor langere rally's en levert meer spelplezier op. Ook in Tienen kan dit spel gespeeld worden bij Grand Slam.

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Quizvraag Wetenschap 5635

Ooit al eens zout op een slak gestrooid? Indien u daarop ja heeft geantwoord, was u getuige van het proces waarnaar wij op zoek zijn. In dit proces vloeit een vloeistof door een halfdoorlatend membraan van de zijde met een lagere concentratie aan opgeloste stoffen naar de zijde waar deze hoger is. Graag de naam van dit proces.

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag Ontspanning 5632

We zijn op zoek naar een bordspel waarvan de oorspronkelijke versie kan gespeeld worden met 2 tot 5 spelers. Het doel van het spel is zoveel mogelijk punten te scoren door treinroutes te maken. Hoe meer wagons je trein telt en hoe verder de verbonden steden uit mekaar liggen, hoe meer punten je krijgt.

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Deze hit uit 1983, door Hi_Tack in 2005 gesampled in het gelijknamig nummer, was een samenwerking tussen twee wereldartiesten. Wie horen we hier aan de zijde van Beatle Paul McCartney?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag Geschiedenis 5627

De Eburonen waren ten tijde van Caesar een beruchte volksstam die omstreeks 54 voor Christus Het Romeinse rijk aardig toetakelde onder leiding van hun meest bekende leider en koning. Wie was die koning?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Quizvraag Films 5618

Wie teveel durft drinken, heeft 's ochtends misschien al wel eens gedacht "met wat voor paardenkop lig ik nu in bed?" Het overkwam Jack Woltz ook echt in The Godfather. Wat was de naam van het paard, waarvan de afgesneden kop in zijn bed lag?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Quizvraag Ontspanning 5613

We zoeken een kaartspel voor 2, 3, 4 of 6 personen, verwant met het Nederlandse klaverjassen en vooral gespeeld in België in de provincie West-Vlaanderen, in Frankrijk en in Catalonië. In de tweede helft van de twintigste eeuw had ieder dorp in West-Vlaanderen minstens twee kaartersclubs die vrijwel uitsluitend rond dit spel draaiden. Er wordt gespeeld met 32 kaarten, de zogenaamde Piketkaarten. De 10 levert vijf punten op, de aas vier, de heer, koningin en boer respectievelijk nog drie, twee en één. Na afspraak wordt er gespeeld totdat een groep 61 (halve boom), 101 (boom), 121 of 151 punten bereikt.

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag Literatuur 5612

Welke roman uit 1969 (van Jan Wolkers), verfilmd in 1973 zoeken we? Het verhaal vertelt het relaas van de ik-figuur, een jonge, eenzame kunstenaar en zijn grote liefde Olga. Hun relatie evolueert van hartstochtelijk passioneel tot ware liefde naar haat en uiteindelijk vriendschap wanneer Olga stervende is.

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Quizvraag Media 5581

In een Volkswagen busje het hele land doorkruisen en daarbij overal bier gaan proeven, en dat met ons belastinggeld. Wie zou daar nee tegen zeggen? Jean en Ray alvast niet. Met welk programma konden ze 3 reeksen lang deze droom waarmaken?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Quizvraag Aardrijkskunde 5578

We zoeken een van de tien Canadese provincies, tevens de grootste en tweede meest bevolkte van de tien. De Saint-Lawrence, die ontspringt nabij Kingston en uitmondt in de Atlantische Oceaan stroomt door de provincie die we zoeken. De grootste stad van de provincie is Montréal.

Toon de eerste letter
De eerste letter: Q


Quizvraag Algemeen 5576

Op Netflix kan u naar "22 July" gaan kijken. De film vertelt het verhaal van de schietpartij door Anders Breivik op het eiland Utoya. Maar 2 uur eerder maakte hij ook al 8 dodelijke slachtoffers met een bomaanslag. In welke stad was dat?

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Quizvraag Algemeen 5573

Van welk Amerikaans automerk ziet u hier een model?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag Fauna 5551

De Big Five is een begrip in Afrika en komt uit de tijd van de "big game" jagers. Dit waren de vijf lastigste grote wilde dieren om te voet te jagen. Tegenwoordig wil iedereen deze dieren met zijn fototoestel 'jagen'. De Big Five bestaat uit de olifant, de buffel, de leeuw, het luipaard en welk 5de dier?

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Quizvraag Aardrijkskunde 5546

De Hagia Sophia, het Topkapipaleis, de Galatatoren,... Het zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden van deze stad. Wat was de oorspronkelijke benaming van deze stad tot het jaar 330, genoemd naar hun koning?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Quizvraag Aardrijkskunde 5543

We zoeken de naam van deze berg. De laatste grote uitbarsting van de vulkanische berg, die zich bevindt op zo'n 10 km ten oosten van Napels bevindt, dateert van 1944.

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Quizvraag Natuurkunde 5539

De aarde is “The third rock from the sun”, maar welke planeet staat het dichtst bij de zon? Een kleine 58 miljoen kilometer.

Toon de eerste letter
De eerste letter: M