Quizvraag Kunst 2745

In 2016 moesten we afscheid nemen van een Britse fotograaf en filmregisseur. Hij werd wereldberoemd door zijn portretten van jonge, naakte tienermeisjes in een dromerige, wazige omgeving. Wie zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Quizvraag Kunst 2738

Begin 2017 trok de stad Oostende aan het langste eind in een rechtszaak die de eigenaars van een appartement aan het Zeeheldenplein hadden aangespannen. Volgens de eigenaars belemmert het kunstwerk van Arne Quinze hun zicht op zee. Wat is de naam van dit kunstwerk?

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Quizvraag Kunst 2728

Van welke Nederlandse kunstenaar is deze reuze eend? Dit opblaasbare, drijvende kunstwerk bestaat in verschillende groottes. Ze drijven op een onzichtbaar ponton en worden aangemeerd in havens. hij heeft dergelijke eenden tentoongesteld in Europa, Azië en Australië.

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Quizvraag Kunst 2661

Welke Bulgaars-Amerikaans architect en installatiekunstenaar is vooral bekend vanwege zijn 'inpakkunst', die in nauwe samenwerking met zijn vrouw, Jeanne-Claude Denat de Guillebon, ontstond?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Quizvraag Kunst 2584

We zien hier het kunstwerk "De grote mosselpot". Van wiens hand is dit werk uit 1965?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Kunst 2542

Welke stad zouden we moeten kunnen zien op de achtergrond van de schreeuw van Edvard Munch. Hij werd geïnspireerd toen hij met vrienden over een brug naar deze stad wandelde en keek naar de ondergaande zon en hoorde én vooral voelde hoe het landschap schreeuwde...

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Quizvraag Kunst 2380

Wat is de naam van dit kunstwerk en wie ontwierp het?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag Kunst 2352

We zoeken een museum aan het Koningsplein in Brussel. Het herbergt een kunstverzameling van meer dan 200 werken van een Belgische surrealist. Deze grootste verzameling van de schilder zijn oeuvre is ondergebracht in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België te Brussel. Welk museum zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag Kunst 2315

Wat is de naam van deze Australische beeldhouwer, bekend van onder andere "Pregnant Woman"? Hij maakt sinds 1996 hyperrealistische beelden in moderne materialen, combinaties van siliconen en fiberglas, bijvoorbeeld portretten van baby's, een hoogzwangere vrouw, een moeder met kind, van mensen in verschillende stadia van ouderdom en zelfportretten.

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag Kunst 2311

Wie maakte het kunstwerk "Cafe Table with Absinth" in 1887?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Quizvraag Kunst 2287

Wat is de naam van het paleis in Florence, waarin een van de oudste en belangrijkste kunstmusea ter wereld is gevestigd?

Toon de eerste letter
De eerste letter: U


Quizvraag Kunst 2265

De titel van deze popart is 'the girl with hair ribbon'. Van welke Amerikaanse popartkunstenaar is dit werk? Zijn werken zijn vooral bekend vanwege de aan cartoons herinnerende afbeeldingen met felle, veelal primaire kleuren omlijnd door vette zwarte contouren. Hij maakte schilderijen, litho's en beelden.

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag Kunst 2260

De dood van Marat is een neoklassiek schilderij dat in 1793 is geschilderd. Het geldt als zijn voornaamste werk en is tevens één van de opvallendste stukken uit de collectie van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België te Brussel. Van wiens hand is dit kunstwerk?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag Kunst 2234

Welke schilder staat bekend om zijn kunstwerken met gezichtsbedrog? Hier zien we zijn werk 'Relativity' uit 1953.

Toon de eerste letter
De eerste letter: E


Quizvraag Kunst 2114

Jullie herkennen deze man vast als choreograaf en jurylid van SYTYCD. Op zijn 18de kreeg hij zijn eerste grote opdracht als choreograaf in Duitsland voor Adidas, naast het jurylidmaatschap is hij uiteraard ook zelf danser maar vooral ook een storyteller, hij schrijft prachtige gedichten en regisseert ook korte films. Wie is hij?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Quizvraag Kunst 2113

Dit is een bepaalde schilderstechniek die bedrieglijk realistisch is. Het betekent letterlijk ‘bedrieg het oog’. De techniek werd al gebruikt bij de Romeinen en in de Renaissance, vandaag de dag wordt dit veel toegepast door straatartiesten. Hoe noemt men deze techniek?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Quizvraag Kunst 2112

Op de foto ziet u een dame die een kenmerkende houding uit het ballet uitvoert, waarbij 1 been op de grond staat en het andere been naar achter is opgetild. Hoe wordt dit genoemd?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Quizvraag Kunst 2111

Wat we zoeken is de naam van een kunststroming die zich situeerde tussen 1948 en 1951. Het was de belangrijkste internationale avant-garde beweging in de kunst van Europa direct na de Tweede wereldoorlog. Belangrijke vertegenwoordigers zijn: Alechinsky, Karel Appel en Corneille.

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Quizvraag Kunst 2110

Op deze foto ziet u de Koninklijke Nederlandse Schouwburg op het Sint-Baafsplein in Gent, beter bekend als het NTGent. Wie was van 2010-2011 artistiek directeur hiervan? Naast een begenadigd acteur is de man ook een niet onverdienstelijk accordeonspeler.

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Quizvraag Kunst 2109

We zien hier een Simpsonversie van een overbekend schilderij dat meermaals gestolen werd, althans een van de exemplaren. Het masker van de horrorfilm ‘Scream’ is gebaseerd op het gezicht van de persoon op het schilderij. Wie heeft dit geschilderd?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M