Moeilijke quizvragen eten en drinken

6 resultaten

Dit restaurant werd geopend door Albert en Michel Roux Senior in Mayfair

Tot begin 2024 had je de kans op een culinair orgasme, want in januari sloot dit iconisch restaurant voorgoed de deuren. Dit restaurant werd geopend door Albert en Michel Roux Senior in Mayfair in 1967 en werd als eerste restaurant in de UK bekroond met drie Michelin sterren. Onder andere Gordon Ramsayes leerde er de kneepjes van het vak. Naam graag van dit restaurant, genoemd naar een personage uit Les Miserables.

Goed zo !
Gerecht met currypoeder en kip-mayonaisesalade
© James F. Carter

Het idee om currypoeder toe te voegen aan een kip-mayonaisesalade wordt toegeschreven aan Constance Spry en Rosemary Hume. Zij waren stafleden van de Cordon Bleu Cookery School in Londen, die het banket organiseerde ter ere van de kroning van koningin Elizabeth II in 1953. Wij noemen het gewoon kip curry maar de originele veredelde variant gaat in Engeland onder een andere naam over de lippen. Hoe noemt de bereiding?

Goed zo !

Deze alcoholische cocktail bestaat uit een glas bier waarin een tot de rand gevuld jeneverglaasje op zijn kop staat. Bij het drinken komt eerst het bier en bij het kantelen van het jeneverglaasje komt er dan een golf jenever aan. Hoe noemt men deze drank?

Goed zo !
restaurant van Karen Torosyan

In de Michellingids 2023 behouden Hof van Cleve, Zilte en Boury hun drie sterren. In Brussel kreeg het restaurant van Karen Torosyan als enigste een tweede ster erbij. Graag de naam van dit restaurant.

Goed zo !
Gentse snoepwinkel

Welke bekende Gentse snoepwinkel in de hoornstraat stopte na 25 jaar omdat er teveel negativiteit heerst over suiker. Er kwam een koffiebar in de plaats.

Goed zo !
oude naam Snickers

Marketing, het is een vreemd iets. Ze maken er een sport van om gekende namen aan te passen of te updaten. Ken jij nog de vorige naam van SNICKERS?

Goed zo !