Quizvraag 1968 Eten en drinken

Quizvraag Resaurant Koks 1968

De eerste Balls & Glory Ball werd bedacht en gerold door een TV-kok. Hij zocht en vond een eenvoudig, origineel en lekker recept om hongerige magen een plezier mee te doen. In 2012 startte B&G als pop-uplunchrestaurant in Gent, ondertussen is er een vestiging in Antwerpen, Brussel, Leuven, een foodtruck, ballen bij Delhaize enzovoort. Hoe heet deze kok?

Goed zo !


Meer quizvragen over Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken

Hoe heet dit toestel, uitgevonden door de Belg Victor Simon in 1898, dat gebruikt wordt om te malen en pureren? (we zoeken niet het woord roerzeef)

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Voor de fijnproevers onder jullie zal dit geen moeilijke vraag zijn. We zijn op zoek naar de naam van een bekende champagne en gelijknamig champagnehuis. Het bedrijf heeft haar naam te danken aan Nicole Barbe (achternaam laten we weg), die na het overlijden van haar man, jarenlang succesvol leiding gaf aan het bedrijf. Het bedrijf is gevestigd in Reims en is gericht op het gebruik van de Pinot Noir. Hoe heet dit champagnemerk?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

We zoeken een woord van 13 letters. Het gaat om een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteriën in aan bederf onderhevig voedsel vernietigt door het kort te verhitten zonder het product zelf te beschadigen. Het proces is naar zijn uitvinder genoemd, wat zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

In China eten ze Jiaozi om elkaar geluk en voorspoed te wensen. Dit is meestal varkensgehakt in lapjes deeg in de vorm van een halve maan. Ook zit er vaak Chinese kool en lente-uitjes in. Onder welke naam kennen wij deze hapjes op onderstaande foto?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Als het dan toch een beetje anders moet, dan kon de Aldi hier niet ontbreken. Hoe heet het Aldi alternatief van Twix?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

We zien hier Majorana hortensis. Het kruid staat ook wel bekend als worstkruid. Het kruid heeft een intens aroma, dat aan tijm doet denken, maar zachter van smaak en zoeter is. Het kruid wordt voornamelijk gebruikt bij de bereiding van worsten. Welk kruid zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Brouwerij Van Honsebrouck hun jongste bier werd gelanceerd in 2014. Dit bier is een stevig blond Belgisch speciaal bier en verrast door zijn schelms karakter. Het is een straffe blonde met karakter, een echte doordrinker. Ondeugend maar zonder kwade bedoelingen. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8,5 % en wordt gebrouwen met Belgische en Tsjechische aromahoppen en pilsmout. Wat is de naam van dit bier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Wat is de naam voor gefrituurde en gestoomde kleine hapjes die in de zuidelijke Chinese keuken vaak voorkomen? Ze bestaan uit groente, vlees en rijst en worden als lichte maaltijd gebruikt.

Bekijk antwoord