Quizvraag Films 2735

Wat is de titel van deze film uit 1990 met Arnold Schwarzenegger?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Quizvraag Films 2708

We zoeken de titel van een Amerikaanse romantische sciencefiction dramafilm uit 2013. De film won een Oscar en Golden Globe voor beste originele scenario. De film gaat over de alleenstaande Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) die een liefdesrelatie begint met zijn zelflerend besturingssysteem. Welke film zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Quizvraag Films 2703

In de film La dolce vita van Federico Fellini gedroeg zich deze man zeer opdringerig bij het fotograferen van mensen op straat. Wat is zijn achternaam in deze film?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Quizvraag Films 2692

Kiefer Sutherland is ondertussen bekender van de series 24 en Designated Surviver, maar in het fantastische jaar 1990 speelt hij een hoofdrol in een film van Joel Schumacher. Welke film over vier medische studenten die experimenteren met bijna-doodervaringen, zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Films 2657

Ban Ki-moon, Bill Clinton, Barack Obama, John Kerry, Paus Franciscus… allemaal wereldleiders, uiten zich over de klimaatverandering in een documentaire van Fisher Stevens en Leonarde DiCaprio. Wat is de naam van deze documentaire die vanaf 30 oktober gratis te bekijken is?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Films 2655

We zijn op zoek naar de Vlaamse filmregisseur afkomstig uit Sint-Truiden die met Rundskop, tevens zijn eerste langspeelfilm ooit, meteen een Oscarnominatie in de wacht sleepte?

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Quizvraag Films 2650

2016, een jaar waar er heel veel artiesten zijn overleden. Daarnaast ook prinses Leia uit Star Wars. Weten jullie haar echte naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Films 2617

Rond deze film ontstond er heel wat controverse omdat er in het verhaal twee schapenhouders op elkaar verliefd werden en stiekem een relatie onderhielden. Deze film werd geweigerd in de meeste islamitische landen. Maar wie speelde naast Jake Gyllenhaal de hoofdrol in Brokeback Mountain?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag Films 2604

We zoeken een Amerikaanse actie/komische film uit 2005. De film is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie. De film werd geregisseerd door Jay Chandrasekhar. Hoofdrollen worden vertolkt door Johnny Knoxville, Jessica Simpson en Seann William Scott. (De auto op de foto heeft de naam 'General Lee') Welke film zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Quizvraag Films 2566

De Oscar is een Amerikaanse filmprijs. Uit welk materiaal bestaat dit beeld voor ruim 90%?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Quizvraag Films 2559

Van welke Drama/Actiefilm uit 1986 zien we hier de cover?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Quizvraag Films 2538

We zijn op zoek naar de naam van een film uit 1995 waarin Brad Pitt en Morgan Freeman als rechercheurs jacht maken op een seriemoordenaar vertolkt door Kevin Spacey?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Quizvraag Films 2536

The Dark Knight Rises, een film uit 2012, is een film gebaseerd op het personage Batman. De film is het laatste deel in de Batman-trilogie die begon met Batman Begins en verder ging met The Dark Knight. Wie regisseerde deze films?

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Quizvraag Films 2474

We zijn op zoek naar deze pet Detective uit 1994. Wat is de naam van dit fictief karakter die gespeeld wordt door Jim Carrey? We zoeken voor- en achternaam.

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Quizvraag Films 2457

Welke Britse komische dramafilm uit 2002 gaat over een jong Indische meisje dat zonder de weet van haar ouders gaat voetballen.Het is trouwens de eerste westerse film ooit uitgebracht in Noord-Korea. De film werd geregisseerd door Gurinder Chadha?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Films 2452

De broertjes De Waele maakten de muziek voor een filmproductie uit 2016. Onder andere “groepen” als The Shitz, Erasmus en Charlotte stonden op deze soundtrack. Welke film van Felix Van Groeningen ging in première op 21 januari van dit jaar op het Sundance Film Festival?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Films 2436

Welke film uit 1969 van Dennis Hopper met in de hoofdrollen Dennis Hopper zelf, Peter Fonda, Jack Nicholson gaat over 2 motorrijders die in Amerika op zoek gaan naar vrijheid en geluk?

Toon de eerste letter
De eerste letter: E


Quizvraag Films 2433

Wat is de naam van dit personage uit De Leeuwenkoning? Hij is de hofmaarschalk van Mufasa en de gouverneur van Simba. Hij is een neushoornvogel die zich erg pompeus voordoet. Vaak wordt hij het slachtoffer van de streken die Simba samen met Nala met hem uithalen.

Toon de eerste letter
De eerste letter: Z


Quizvraag Films 2431

“Allright mister Demille, I’m ready for my closeup”. Met dit legendarisch citaat eindigde het meesterwerk van Billy Wilder, een cynisch portret van het Hollywood achter de oppervlakkige glitter en glamour. Gloria Swanson vertolkt een oude en vergeten actrice. Wanneer een afgedankte scenarioschrijver bij haar intrekt, denkt ze dat haar carrière een nieuwe boost zal krijgen, maar dat blijkt al snel een illusie. Wat is de titel van deze film?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Quizvraag Films 2422

Wat is de naam van de robot die het eerst te zien was in Star Wars: The Force Awakens?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B