Rabid Grannies, een film uit 1988, die u ook kan kennen als Les mémés cannibales en mogelijk als inspiratie voor Peter Jackson’s Braindead, is wereldwijd de best verkopende Belgische film. Ooit! Belgisch, jawel, want met een grotendeels Belgische cast, maar vooral het geesteskind van een producer uit Kortrijk, die u wellicht niet kent van zijn probeersels als regisseur, genre Laundry Man, Lucker of het dit jaar uitgebrachte Detention, waarin pedopastoors worden afgeslacht. En binnenkort komt, na 30 jaar nagelbijtend wachten, ook het vervolg op Rabid Grannies uit. Hoe heet deze man? En echt moeilijk kan dat niet zijn, als u weet dat hij in de VS door het leven gaat als James Desert.

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Bron quizvraag: Eerste Groen Brugge Quiz

Quizvraag Films 4763

Deze Belgische langspeelfilm van Felix Van Groeningen kwam uit in 2012 met Veerle Baetens en Johan Heldenbergh in de hoofdrol. De film gaat over vijf vrienden die samen spelen in een bluegrass-bandje. De twee hoofdrolspelers hebben een dochter Maybelle, die na haar zesde verjaardag kanker krijgt, en binnen het jaar sterft. Daarna wordt de relatie van Didier en Elise erg op de proef gesteld. De muziek helpt af en toe om de pijn te verzachten. Wat is de naam van deze film?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: 11 11 11 quiz editie 6

Quizvraag Films 4746

De award voor ‘beste actrice’ tijdens de Oscars 2019 ging naar deze Britse actrice voor haar rol als de Britse koningin Anne in ‘The Favourite’. Het is net als voor Rami Malek (de mannelijke winnaar) haar eerste Oscar en eerste nominatie. Wat is haar naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Quizvraag Films 4745

De belangrijkste prijs van de Oscars 2019 ging naar een Amerikaanse biografische roadmovie. De prent klopte onder andere favorieten ‘Roma’, ‘Bohemian Rhapsody’ en ‘The Favourite’. Wat is de titel van de film geregisseerd door Peter Farrelly?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Quizvraag Films 4742

De oude papegaai van Pippi Langkous is overleden. Douglas, die in de film ‘Pippi in Taka-Tukaland’ de rol van Pippi’s papegaai peelt, is 51 jaar geworden. Wat is zijn naam in de film?

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Quizvraag Films 4734

Deze film behoort tot de kern van ons Vlaams erfgoed. Deze film uit 1987 van Stijn Coninx staat nog steeds op de 3e plaats op de lijst van meest bekeken Vlaamse films. De hoofdrol is weggelegd voor Urbanus en ook topacteurs als Frank Aendenboom, Marc van Eeghem, Herbert Flack, Sylvia Millecam en Ann Petersen passeren de revue. Welke film, die draait rond de wieleraspiraties van een bakkerszoon zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Bron quizvraag: Quiztet 2019

Quizvraag Films 4727

Een film uit de oude doos. Het draait om een oorlogsfilm uit 1967. Twaalf zwaar veroordeelden worden op een quasi-zelfmoordmissie uitgezonden om tijdens de tweede wereldoorlog hooggeplaatste nazi-officieren uit te schakelen. De film was voor zijn tijd zeer flitsend en modern en kreeg een oscar voor geluid en montage. Belangrijkste rollen waren weggelegd voor Lee Marvin, Trini Lopez en Charles Bronson. Welke film?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Quiztet 2019

Quizvraag Films 4723

Dat Lars von Trier een zieke geest heeft weten we al langer dan vandaag. Dit bewees hij eens te meer met deze film. De film die we zoeken bestaat uit twee delen en gaat over een vrouw Joe gespeeld door Charlotte Gainsbourg en haar onstilbare seksuele lust. Een zeer expliciete film, graag het antwoord.

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Bron quizvraag: Quiztet 2019

Quizvraag Films 4702

6A. Stel je voor: je krijgt een filmrol aangeboden, maar bedankt voor de eer. Het overkwam John Travolta, toen hij de titelrol in Forest Gump aan zich liet voorbijgaan. In 1994 won zijn vervanger een Oscar voor Beste Acteur. Voor wie was het leven duidelijk als een doos chocolaatjes?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Bron quizvraag: Quiztet 2019

Quizvraag Films 4696

4A. Deze beklijvende film uit 2013 onder de regie van Steve Mcqueen is de verfilming van de autobiografie van een voormalig slaaf: “Solomon Northup” die in het verhaal een x aantal jaar als slaaf wordt verhandeld en gebruikt. De film won in 2014 de oscar voor de beste film. Wat is de naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: 1


Bron quizvraag: Quiztet 2019

Quizvraag Films 4648

Deze triller uit 1999 van regisseur M. Night Shyamalan werd genomineerd voor 6 oscars met psycholoog Bruce Willis in een glansrol. Titel aub.

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: 10e quiz Young Ones 2018

Quizvraag Films 4630

Herbie is, naast de Coloradokever, onze favoriete beatle! Deze dolle volkswagen had in zijn 5 films steeds dezelfde nummer op zijn carrosserie Weet je nog welke?

Toon de eerste letter
De eerste letter: 5


Bron quizvraag: 10e quiz Young Ones 2018

Quizvraag Films 4583

“Captain, my captain” een veel gebruikte zinsnede in deze Oscar-winnende film uit 1989 met de betreurde Robin Williams en de piepjonge Ethan Hawke in de hoofdrollen. Wat is de naam van deze film over het leven op een Amerikaanse kostschool?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: 10e quiz Young Ones 2018