Kerstquiz

Weet jij alles over kerst?

boek van Charles Dickens

Rond Kerst kan u zeker altijd kijken naar filmversies van deze klassieker uit 1843. Het is een victoriaanse allegorie over een oude en verbitterde vrek, Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt. Wat is de titel van dit boek van Charles Dickens?

Goed zo !


Quizvraag Algemeen 8090

Wij zeggen gewoon 2e Kerstdag. Maar welke naam gebruiken de Britten voor deze dag?

Goed zo !

Quizvraag Muziek 7861

White Christmas, geschreven door Irving Berlin, is de meest verkochte kerstplaat aller tijden. Irving Berlin schreef het nummer rond 1940, maar het werd voor het eerst gezongen in het openbaar tijdens een NBC-radioprogramma op kerstdag 1941. Wie zong dit lied?

Goed zo !

Quizvraag Films 7860

Welke Hollywood-acteur speelde zes verschillende rollen in The Polar Express?

Goed zo !

Quizvraag Films 7859

Een van de meest gespeelde kerstfilms is Home Alone. De film met Macaulay Culkin dateert al van 1990. In de film gaat de familie op reis naar Parijs. Wij vragen u wat de naam is van de familie?

Goed zo !

Quizvraag 7858

In het Kerstverhaal brachten de drie wijzen geschenken naar de stal waar Jezus was geboren. Er wees een heldere ster de weg aan de 3 wijzen uit het Oosten. Welke drie geschenken brachten ze mee?

Goed zo !

Quizvraag 7857

Het Liturgisch jaar begint met de advent. De advent is in het christendom de benaming voor de aanloopperiode naar kerst. Hoeveel adventszondagen zijn er?

Goed zo !

Quizvraag Literatuur 7856

A Christmas Carol verscheen op 19 december 1843. De volledige titel is eigenlijk A Christmas Carol in Prose, Being a Ghost Story of Christmas. Het is een victoriaanse allegorie over een oude en verbitterde vrek, Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt. Wie schreef dit beroemd boek?

Goed zo !

Quizvraag Literatuur 7855

De Amerikaanse Kerstman heeft volgens de meeste verhalen acht rendieren die zijn slee trekken. Deze rendieren zijn tevens in staat om te vliegen. Dasher en Dancer, Prancer en Vixen, Comet en Cupid, en Donder en Blitzen. In 1939 bedacht Robert L. May een extra rendier en introduceerde deze in het gelijknamige boek. Wat is de naam van dit negende rendier?

Goed zo !

Quizvraag 7854

Het Dorp van de Kerstman is een Fins kerstthemapark. Hier bevindt zich het kantoor van de Kerstman waar kinderen het hele jaar door de Kerstman kunnen bezoeken. Het dorp ligt midden op de poolcirkel. Wat is de naam van dit Fins dorp?

Goed zo !

Klaar voor Kerstmis? Test je kennis met onze Kerstquiz!

Kerstmis staat voor de deur, en wat is een betere manier om in de feeststemming te komen dan met een vermakelijke kerstquiz? Of je nu een feestje organiseert, een virtuele bijeenkomst hebt met vrienden en familie, of gewoon wat vakantiesfeer wilt toevoegen aan je dagelijkse routine, een kerstquiz is altijd een goed idee. In deze SEO-tekst laten we je zien hoe je eenvoudig een kerstquiz kunt maken en delen we enkele leuke kerstvragen om je op weg te helpen.

Hoe maak je een Kerstquiz?

Een kerstquiz maken is eenvoudiger dan je denkt. Volg deze stappen:

 1. Doel en doelgroep bepalen: Bedenk waarom je de quiz maakt en voor wie. Is het voor kinderen, volwassenen, collega's, of een mix van verschillende leeftijdsgroepen?
 2. Selecteer het format: Kies tussen een mondelinge quiz, een schriftelijke quiz of een interactieve online quiz met behulp van quizplatforms zoals Kahoot! of Quizlet.
 3. Thema en categorieën: Beslis over het thema van je quiz. Voor Kerstmis kun je categorieën maken zoals "Kersttradities," "Beroemde Kerstliedjes," "Kerstfilms," en meer.
 4. Maak vragen: Stel vragen die passen bij je gekozen categorieën en moeilijkheidsgraden. Houd rekening met de kennis van je doelgroep.
 5. Antwoorden en uitleg: Zorg ervoor dat je de juiste antwoorden hebt en overweeg om korte uitleg of achtergrondinformatie te geven na elke vraag.
 6. Quiz opmaken: Voeg visuele elementen toe, zoals afbeeldingen, video's of thematische achtergronden om de sfeer te versterken.
 7. Delen en spelen: Verspreid de quiz onder je doelgroep via e-mail, sociale media of quizplatforms, en geniet van het plezier van het spelen!

Wat zijn leuke Kerstvragen?

Hier zijn enkele leuke kerstvragen om je quiz mee te beginnen:

 • Welke drank wordt traditioneel gedronken tijdens de kerstperiode en is gemaakt van eieren, melk, suiker en een vleugje nootmuskaat?
 • In welk land is het gebruikelijk om een kerstboom te versieren met kaarsen?
 • Hoeveel rendieren trekken de slee van de Kerstman?
 • Wat is de titel van het beroemde kerstgedicht geschreven door Clement Clarke Moore, dat begint met "Twas the night before Christmas"?
 • Welke populaire kerstfilm uit 1983 gaat over de avonturen van een jongen genaamd Ralphie Parker en zijn verlangen naar een speciaal kerstcadeau?
 • Wat is de belangrijkste feestdag in Zweden tijdens de kerstperiode?
 • Hoeveel dagen duurt de traditionele kerstperiode van Advent?

Nu ben je klaar om je eigen kerstquiz te maken en plezier te hebben met je vrienden en familie tijdens de feestdagen. Vergeet niet om de scores bij te houden en de winnaar te belonen met een heerlijke kerstprijspakket!