Kerstquiz

15 resultaten

Rond Kerst kan u zeker altijd kijken naar filmversies van deze klassieker uit 1843. Het is een victoriaanse allegorie over een oude en verbitterde vrek, Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt. Wat is de titel van dit boek van Charles Dickens?

Goed zo !

Wij zeggen gewoon 2e Kerstdag. Maar welke naam gebruiken de Britten voor deze dag?

Goed zo !

White Christmas, geschreven door Irving Berlin, is de meest verkochte kerstplaat aller tijden. Irving Berlin schreef het nummer rond 1940, maar het werd voor het eerst gezongen in het openbaar tijdens een NBC-radioprogramma op kerstdag 1941. Wie zong dit lied?

Goed zo !

Welke Hollywood-acteur speelde zes verschillende rollen in The Polar Express?

Goed zo !

Een van de meest gespeelde kerstfilms is Home Alone. De film met Macaulay Culkin dateert al van 1990. In de film gaat de familie op reis naar Parijs. Wij vragen u wat de naam is van de familie?

Goed zo !

In het Kerstverhaal brachten de drie wijzen geschenken naar de stal waar Jezus was geboren. Er wees een heldere ster de weg aan de 3 wijzen uit het Oosten. Welke drie geschenken brachten ze mee?

Goed zo !

Het Liturgisch jaar begint met de advent. De advent is in het christendom de benaming voor de aanloopperiode naar kerst. Hoeveel adventszondagen zijn er?

Goed zo !

A Christmas Carol verscheen op 19 december 1843. De volledige titel is eigenlijk A Christmas Carol in Prose, Being a Ghost Story of Christmas. Het is een victoriaanse allegorie over een oude en verbitterde vrek, Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt. Wie schreef dit beroemd boek?

Goed zo !

De Amerikaanse Kerstman heeft volgens de meeste verhalen acht rendieren die zijn slee trekken. Deze rendieren zijn tevens in staat om te vliegen. Dasher en Dancer, Prancer en Vixen, Comet en Cupid, en Donder en Blitzen. In 1939 bedacht Robert L. May een extra rendier en introduceerde deze in het gelijknamige boek. Wat is de naam van dit negende rendier?

Goed zo !

Het Dorp van de Kerstman is een Fins kerstthemapark. Hier bevindt zich het kantoor van de Kerstman waar kinderen het hele jaar door de Kerstman kunnen bezoeken. Het dorp ligt midden op de poolcirkel. Wat is de naam van dit Fins dorp?

Goed zo !

Host jouw eigen kerstquiz in het comfort van je eigen huis.

kerstquizBen jij een echte gastheer of gastvrouw en houden jij en je vrienden of familie ook nog eens van het spelen van quizzen? En ben je daarnaast die lange, saaie decemberavonden waar geen einde aan lijkt te komen nogal beu? Dan is het hosten van jouw eigen kerstquiz de ultieme activiteit. Natuurlijk kun je bij menig kroeg of café ook regelmatig een pubquiz of kerstquiz spelen, echter heeft dit natuurlijk ook zo zijn nadelen. Zo leven we momenteel in erg onzekere tijden als het gaat om activiteiten buitenshuis. Kunnen deze wel doorgang vinden, en in welke hoedanigheid is dit dan? En dan spreken we nog niet eens over het kostenplaatje dat hier vaak aan verbonden zit. Want er wordt in dit geval natuurlijk wel van je verwacht dat je met je team de nodige consumpties nuttigt in de desbetreffende kroeg.

In het comfort van je eigen huis een kerstquiz hosten is dan ook vele malen goedkoper, en minstens zo leuk. Je bent omringt door je beste vrienden en familie, drankjes en hapjes staan binnen handbereik, en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Het enige waar je vervolgens zelf nog voor dient te zorgen zijn natuurlijk de kerst quiz vragen. Om je hierbij een helpende hand te bieden hebben we deze website dan ook opgetuigd. Hier vind je namelijk eindeloos veel vragen die jij met gemak kunt gebruiken voor jouw eigen kerstquiz.

We bieden je bovendien verschillende categorieën kerst quiz vragen aan. Dit geeft je de mogelijkheid om jouw kerstquiz helemaal zelf samen te stellen. Zo zou je de kerst quiz vragen bijvoorbeeld in één specifiek thema kunnen houden, te denken aan vragen in de muziek en entertainment hoek. Naast de verschillende thema's hebben we de vragen ook ingedeeld in diverse moeilijkheidsgradaties. Zo kun je jouw kerstquiz op een dusdanige manier aanpassen dat het voor elke deelnemer een leuke quiz blijft.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je kerstquiz in een wat algemener jasje te steken, een origineler idee is wellicht om een tombola variant van je kerstquiz te maken. Dit houdt in dat je de kerst quiz vragen vooraf uitschrijft of typt op papier. Je gebruikt hiervoor per vraag één stukje papier. Vervolgens gooi je al deze kerst quiz vragen in een hoge hoed, feestelijke schaal of eender welk attribuut je hiervoor kunt verzinnen, en trek je stuk voor stuk de vragen in willekeurige volgorde uit de hoed.

Uiteraard zijn naast de talloze quizvragen ook alle antwoorden op de vragen te vinden op deze website. De antwoorden hebben we overigens standaard afgeschermd, waardoor je eerst op de knop "bekijk antwoord" dient te klikken alvorens je het antwoord kunt zien. Dit is erg praktisch wanneer je de kerstquiz in een digitaal jasje steekt, bijvoorbeeld wanneer je de vragen op een groot televisiescherm of met een beamer toont aan alle deelnemers. Dit zorgt er logischerwijs voor dat de deelnemende kandidaten het antwoord op de vragen vooraf nog niet kunnen zien en alles eerlijk blijft verlopen.

Je leest al wel dat er enorm veel mogelijkheden zijn om een leuke en gezellige kerstquiz te hosten bij jou thuis. Laat je creativiteit de vrije loop en organiseer jouw kerstquiz precies zoals jij wilt. Het is overigens heel gemakkelijk om je te registreren op deze website. Het hebben van een eigen account biedt je diverse voordelen. Registreer je dus snel en ontdek wat wij je allemaal te bieden hebben!