Quizvraag Strips 4182

Een vraagje voor de stripliefhebbers en de kenners van Jommeke. Wat is de voornaam van professor Gobelijn?

Toon de eerste letter
De eerste letter: J


Quizvraag Strips 4178

In de nieuwe strip van Jommeke willen ze de stereotiepe genderrollen helpen te doorbreken. Wat is de titel van de nieuwe strip waarvan we hier een afbeelding zien?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Strips 4133

In de superheldenwereld van DC Comics vinden we dit personage, dat één van de aartsvijanden is van Batman. Haar echte naam is Pamela Lillian Isley, maar omdat ze bekend staat als eco-terrorist, heeft ze ook een bijnaam genoemd naar een plant. Hoe luidt de bijnaam van dit personage van DC Comics?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Candid quiz 2018

Quizvraag Strips 4078

Deze Vlaamse striptekenaar en -auteur is vooral bekend door Bakelandt. In 1997 maakte Hec Leemans een stripreeks met de figuren van de één-reeks FC De Kampioenen. In 1977 werd hij onderscheiden met de Stripgidsprijs. Welke man zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag Strips 4037

Een Suske en Wiskevraag: Dit album is het 33e album van Suske en Wiske. De eerste albumuitgave was in 1955, in de Vlaamse ongekleurde reeks met nummer 23. In 1967 verscheen het verhaal in de Vierkleurenreeks met albumnummer 76. De plot verklappen we liever niet, no spoiler! Hoe heet deze strip?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2018

Quizvraag Strips 4029

De naam is letterlijk vertaalt: "Koning der Spellen" en is een Japanse strip of manga, die een groot mediafranchise heeft voortgebracht bestaande uit meerdere animatieseries, films, computerspellen en een ruilkaartspel. Hoe heet deze Japanse strip?

Toon de eerste letter
De eerste letter: Y


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2018

Quizvraag Strips 3999

Edward Tony Stark is een fictieve superheld uit de comics van Marvel Comics. Hij werd bedacht door Stan Lee, Larry Lieber, Don Heck en Jack Kirby en verscheen voor het eerst in Tales of Suspense #39 in Maart 1963. Hij wordt hedentendage vertolkt door Robert Downey Junior. Wat is de naam van het alter ego van Tony Stark?

Toon de eerste letter
De eerste letter: I


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2018

Quizvraag Strips 3954

Van welke antiheld in de stripwereld is Scott Adams de bezieler?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag Strips 3913

Wat is het eerste album van de stripreeks Urbanus?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Quizvraag Strips 3877

Één van de oudste vormen van literatuur is het stripverhaal en ook in België bieden we hierin een enorme verscheidenheid aan. Alle maten en soorten zijn beschikbaar maar laten we er eentje uitpikken die ook wel bekend is bij het grotere publiek. Iedereen kent de strips van Urbanus die de fictieve jeugd van Urbanus van Anus schetsen. Zoals jullie welbekend komen de ideeën mede voort uit Urbanus zelf, maar wie is zijn kompaan die de strips tekent?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2018

Quizvraag Strips 3835

Het vorm geven van zwarte pagina’s in de geschiedenisboeken is niet steeds evident. Al slaagt Art Spiegelman met zijn stripreeks over de ervaringen van zijn Joodse vader tijdens de holocaust in dit opzet. Zijn stripreeks wordt alom geprezen omwille van zijn uniek en baanbrekend karakter. Zo worden de joden, Duitsers, Polen en Amerikanen achtereenvolgens afgebeeld als muizen, katten, varkens en honden. De visuele metafoor verwijst oa naar Hitlers ontmenselijking van de joden door ze als ongedierte te bestempelen. Maar wat is de toepasselijke naam van deze stripreeks?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2018

Quizvraag Strips 3776

We zijn op zoek naar de naam van een fictief mineraal uit de stripverhalen en films over Superman. Vooral de groene is zijn zwakke plek waardoor zijn krachten ontnomen worden en het hem zelfs fataal kan worden. Wat is de naam van dit fictief mineraal?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2016

Quizvraag Strips 3667

Wat is de naam van dit fictief paard uit de Belgische stripreeks Lucky luke?

Toon de eerste letter
De eerste letter: J


Bron quizvraag: KBO Ename 2018