Quizvraag Strips 4762

In dit stripalbum van Suske en Wiske krijgt Lambik na werkzaamheden als loodgieter een zilveren drinkhoorn. Deze twaalfde-eeuwse drinkhoorn wil professor Fritz von Strohalm dan weer bemachtigen voor een onderzoek, omdat koning Siegmund - die in het jaar 1100 stierf - zijn stem zou verborgen hebben in de hoorn. Wat is de naam van dit stripalbum van Suske & Wiske?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: 11 11 11 quiz editie 6

Quizvraag Strips 4712

9B. We zien op de projectie een album van kuifje. De originele titel was Les Aventures de Tintin, reporter, en Extrême-Orient. Maar wij kennen hem in Vlaanderen onder een andere titel. Welke?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Quiztet 2019

Quizvraag Strips 4643

Nog een jaartje en we gedenken dat Jef Nys 10 jaar geleden gestorven zal zijn Jommeke daarentegen blijft maar avonturen beleven.
In dit verhaal, officieel het eerste album, is nog geen sprake van Filiberke, papegaai flip en de Miekes . U ziet de eerste cover. Wat is de titel?

Toon de eerste letter
De eerste letter: J


Bron quizvraag: 10e quiz Young Ones 2018

Quizvraag Strips 4461

Wat is de naam van dit 23ste album van Kuifje? Het is het laatste voltooide album uit de serie. Het 24ste album kuifje en de Alfa kunst werd nooit afgewerkt

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2019

Quizvraag Strips 4448

Wat is de titel van de 109de strip uit de reeks van de Rode Ridder?

De Rode Ridder ontmoet een waarzegster, die een pact met de duivel gesloten heeft en hem een Vlaamse opstand tegen de Franse overheersing voorspelt. Het zal een rechtstreekse slag tegen het Kwade worden, waarin hogere goede krachten de Rode Ridder geheel aan zijn lot zullen overlaten. Een spannende historische avonturenstrip, waarin het goede toch weer overwint.

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2019

Quizvraag Strips 4328

In de strips van Suske en Wiske is de over-over-over-grootvader van Suske een spook met een fles aan zijn been. Wat is de volledige naam van deze voorvader van Suske?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Quizette december 2018

Ongeveer een maand geleden werd bekend dat Jommeke een eigen film krijgt. ‘De Wraak van Shennong’ zal de prent heten. U zag daarnet een fragment uit een eerdere Jommekesfilm. In 1968 immers werd het 37ste album uit de reeks verfilmd. Jef Nys verzorgde toen zowel het scenario als de regie, alsook de stem van papegaai Flip. Zijn zoon vertolkte Jommeke. Wat is de titel van album en film?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2018

Quizvraag Strips 4262

Eind 2017 kwam ‘De zeven vloeken‘ uit, een hedendaagse interpretatie van een klassiek Nero verhaal, geschreven en getekend door Kim Duchateau. Het was het eerste album van een nieuw stripfonds dat de Standaard Uitgeverij toen oprichtte. De naam van het fonds is een verwijzing naar de slechterik uit het eerste album van de Nero-stripreeks. Wat is de naam van het stripfonds?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2018

Quizvraag Strips 4182

Een vraagje voor de stripliefhebbers en de kenners van Jommeke. Wat is de voornaam van professor Gobelijn?

Toon de eerste letter
De eerste letter: J


Quizvraag Strips 4178

In de nieuwe strip van Jommeke willen ze de stereotiepe genderrollen helpen te doorbreken. Wat is de titel van de nieuwe strip waarvan we hier een afbeelding zien?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Strips 4133

In de superheldenwereld van DC Comics vinden we dit personage, dat één van de aartsvijanden is van Batman. Haar echte naam is Pamela Lillian Isley, maar omdat ze bekend staat als eco-terrorist, heeft ze ook een bijnaam genoemd naar een plant. Hoe luidt de bijnaam van dit personage van DC Comics?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Candid quiz 2018

Quizvraag Strips 4078

Deze Vlaamse striptekenaar en -auteur is vooral bekend door Bakelandt. In 1997 maakte Hec Leemans een stripreeks met de figuren van de één-reeks FC De Kampioenen. In 1977 werd hij onderscheiden met de Stripgidsprijs. Welke man zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag Strips 4037

Een Suske en Wiskevraag: Dit album is het 33e album van Suske en Wiske. De eerste albumuitgave was in 1955, in de Vlaamse ongekleurde reeks met nummer 23. In 1967 verscheen het verhaal in de Vierkleurenreeks met albumnummer 76. De plot verklappen we liever niet, no spoiler! Hoe heet deze strip?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2018