Quizvraag Strips 7195

Welk stripfiguur zie je hier? Normaalgezien komt hij steevast voor samen met zijn kompaan maar die hebben we er hier afgeknipt.

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Gent Quizt 2019 2 december

Quizvraag Strips 7156

Geluk zit in een klein boekje !! Dit Suske & Wiske avontuur is doorspekt met verwijzingen naar sprookjes zoals Roodkapje, Hans en Grietje enz.. De titel doet wel heel erg denken aan dat sprookje waar een meisje in een lange diepe slaap valt nadat ze zich prikt aan de spoel van een spinnewiel. Pas na een kus van de prins wordt ze terug wakker.. Op de cover is het trouwens Lambik die geveld is .. De logica volgend graag dan de titel van dit album?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: 11e Young Ones quiz 2019

Quizvraag Strips 7037

Wat is de naam van de operazangeres uit de Kuifje strips? Ze is het belangrijkste vrouwelijke personage en bestaat reeds sinds 1939.

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: Quiz met de gasten 2019

Quizvraag Strips 6871

Welke Frans-Belgische detectivestripreeks draait rond het gelijknamige hoofdpersonage, zijnde een misdaadverslaggever? Veel van de zaken waarmee hij in aanraking komt lost hij heel vaak zelf op.

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Strips 6870

We kennen de stirpfiguur Dommel nog allemaal uit onze kindertijd. Paultje was oorspronkelijk het baasje van deze luie, corpulente witte hond. In een later stadium krijgt Dommel een nieuw baasje, een ietwat gekke uitvinder die ook de oom is van Paultje. Hoe heet deze man?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Strips 6869

De Kiekeboes, voorheen Kiekeboe, verschenen voor het eerst in Het Laatste Nieuws en de Nieuwe Gazet in 1977. Robert Merhottein haalde zijn inspiratie bij een poppenspel waar zijn broer Walter mee rond trok in Vlaanderen. Een eerste stripalbum kon niet uitblijven, maar de eerste poging strandde op slechts 8 pagina’s. Zijn tweede poging was wel raak en resulteerde in de officiële debuutstrip van Marcel Kiekeboe en zijn familie. Op vakantie maken de Kiekeboes kennis met milieuvriendelijke wezentjes. Helaas dwingt een heks hen een bank te overvallen. Aan de Kiekeboes om hier een stokje voor te steken. Wat is de naam van dit debuutalbum?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Strips 6782

We zijn op zoek naar de naam van een Belgisch-Italiaanse stripreeks van de hand van Nic Broca. De reeks draait rond kleine onderwaterwezens die dit Duitse leenwoord als naam hebben meegekregen. De stripreeks werd in 1982 uitgebracht en twee jaar later ontstond (de wellicht meer gekende) animatieserie rond deze wezentjes met een buisje op hun hoofd. Graag hun naam!

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Strips 6688

We zoeken de naam van het fictief dorp uit de stripreeks Jommeke.

Toon de eerste letter
De eerste letter: Z


Bron quizvraag: 2de Stronk quiz

Quizvraag Strips 6665

Dit beeld komt uit een strip van Kuifje. Het album dat we zoeken is het vervolg op Het Geheim Van De Eenhoorn. Kuifje en Haddock gaan met het schip de Sirius op schattenjacht. Maar ze zijn niet de enigen die op zoek gaan naar de schat. Wat is de titel van dit album?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: 2de Stronk quiz

Quizvraag Strips 6615

U ziet hier een stripmuur in de Kapucijnenstraat die in het hartje van de Marollen de Hoogstraat met de Huidevettersstraat verbindt. De figuren beleefden hun eerste avonturen tussen 1939 en 1942 in het katholiek tijdschrift Petits Belges, toen nog als "Wietje en Krol". Ze zijn een vondst van Joseph Gillain of Jijé, de bedenker van onder andere Jerry Spring, Robbedoes en Kwabbernoot. De stripfanaat herkent de figuren. In 1951 veranderden hun Nederlandse namen. Krol heette plots "Blinkie", wij zoeken de nieuwe naam van Wietje.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: 3de Stronk quiz

Quizvraag Strips 6563

Welk album van Largo Winch is tevens de internationale landcode voor voertuigen van Hongarije?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Bron quizvraag: 3de Stronk quiz

Quizvraag Strips 6506

Vóór ze met de stripreeks Asterix begonnen, hadden Albert Uderzo en René Goscinny reeds een andere reeks bedacht. Deze reeks speelde in de 18 de eeuw, de tijd van de Franse kolonisatie van Noord-Amerika. In de hoofdrollen vonden we een stoere indiaan van de Platvoet-stam, naar wie de reeks werd genoemd, en een niet zo dappere Franse kolonist, ridder Hubert de la Pâte Feuilletée (of Hubert van Bladerdeeg in de Nederlandse vertaling). Van 1958 tot 1962 verschenen de verhalen in het weekblad Kuifje, maar na vijf titels werd de reeks stopgezet, deels door tegenvallende reacties van het lezerspubliek, maar zeker ook doordat Uderzo en Goscinny intussen met Asterix gestart waren. Hoe heette deze reeks, of wat was de naam van deze stoere indiaan?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Bron quizvraag: Bonne Cuvee quiz

Quizvraag Strips 6493

Deze stripreeks van Jacques Tardi heet in het Frans Les Aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec. De reeks speelt zich vooral af in Parijs tussen 1911 en 1922. De hoofdpersoon heeft het vaak te stellen met waanzinnige geleerden, incompetente of gewelddadige politiebeambten, en prehistorische monsters. De reeks omvat 9 albums die verschenen bij Casterman tussen 1976 en 2007. Wat is de volledige Nederlandse naam van het hoofdpersonage?

Toon de eerste letter
De eerste letter: I


Bron quizvraag: Bonne Cuvee quiz