Quizvragen eten en drinken

434 resultaten

Quizvraag Pasta 2300

Wat is de naam van deze Italiaanse pasta-soort? De Aziatische varianten worden vaak met het Engelse woord dumpling aangeduid, de Nederlandse variant is knoedel.

Goed zo !
Quizvraag Vruchten 2272

Deze vrucht is ontstaan uit een kruising tussen de pompelmoes en de grapefruit. Wat is de naam van deze vrucht?

Goed zo !
Quizvraag Restaurant 2240

Sergio Herman opende een restaurant in Cadzand-Bad. Het huist in het Strandhotel Cadzand aan Boulevard de Wielingen. Wat is naast The Jane, het andere restaurant van Sergio Herman?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 2239

Mijn pop-uprestaurant is in 2016 gewonnen door de twee zusjes uit Kortrijk. Strombowli won het van Jalapeño Loco, nochtans koos Sergio Herman voor die laatste. Wie was er naast Sergio en Gertje het derde jurylid? We zoeken enkel haar voornaam?

Goed zo !
Quizvraag VTM Restaurant 2227

Wat is de naam van het restaurant en van de twee kandidaten die de € 100.000 hebben gewonnen in Mijn Pop-uprestaurant 2016?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 2203

Welke noten worden gebruikt in marsepein?

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen 2133

We zoeken een woord van 13 letters. Het gaat om een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteriën in aan bederf onderhevig voedsel vernietigt door het kort te verhitten zonder het product zelf te beschadigen. Het proces is naar zijn uitvinder genoemd, wat zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Wijnen 2128

Hoe noemt het feest ter ere van de Griekse God van de extase en de wijn?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 2127

Welke culinaire tweeling dook vorig jaar voor het eerst op in het VTM-programma "Mijn pop-uprestaurant" als anonieme recensenten? Ze runden jarenlang een sterrenrestaurant in Kortrijk. Sinds 1997 baten ze hun eigen traiteur uit.

Goed zo !
Quizvraag Pasta 2126

We zoeken een pastasoort in de vorm van langwerpige buisjes die meestal schuin zijn afgesneden onder een hoek van 30 of 45 graden. Deze pastasoort wordt normaliter met een tomaten/vleessaus gegeten. De naam van deze soort pasta is de meervoudsvorm van een Italiaanse woord dat in het Latijn "veer" betekent.

Goed zo !
Quizvraag Bieren Brouwerij 2125

Het paradepaardje van brouwerij Bockor uit Bellegem is een traditioneel blond bier. De naam van het bier verwijst naar de stichter van de brouwerij, iedere eerstgeboren zoon van de volgende generatie krijgt de voornaam.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 2124

Daphne Aers was finaliste in het tweede seizoen van de beste hobbykok van Vlaanderen. Ondertussen is zij met haar bedrijf TNS uitgeroepen tot vrouwelijke ondernemer van het jaar. Welk voedingsproduct maakt ze in haar bedrijf?

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen 2123

We zoeken een culinaire vakterm voor het in blokjes snijden van alles wat eetbaar is. Vaak worden de blokjes even in boter, vet of olie bruin gebraden, als onderdeel van garnituur.

Goed zo !
Quizvraag Gin 2122

In april 2014 lanceerden Christophe Demeyer en Tim Veys een zeer uitzonderlijke gin op de Belgische markt. Voor het eerst werd de kiwibes als hoofdingrediënt in een Belgische gin gebruikt. Over welke gin hebben we het hier?

Goed zo !
Quizvraag Pasta 2023

Hoe heet deze Italiaanse pastavorm? In het Nederlands noemen we ze strikjes.

Goed zo !