Quizvraag 2013 Films 2708

We zoeken de titel van een Amerikaanse romantische sciencefiction dramafilm uit 2013. De film won een Oscar en Golden Globe voor beste originele scenario. De film gaat over de alleenstaande Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) die een liefdesrelatie begint met zijn zelflerend besturingssysteem. Welke film zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Quizvraag 2013 Series 2611

Eigen kweek is een Vlaamse televisieserie, geregisseerd door Joël Vanhoebrouck. De serie gaat over een boerengezin dat cannabis begint te telen om het hoofd boven water te houden. Weten jullie nog de familienaam van deze boeren?

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Quizvraag 2013 Aardrijkskunde 2592

Dit eiland is ongeveer 5 km² groot. Het eiland heeft geen vliegveld of haven en is alleen bereikbaar per schip via de rede van Bounty Bay. Het eiland wordt wel beschouwd als één van de meest afgelegen plaatsen ter wereld. Wat is de naam van dit eiland die Tom Waes in 2013 bezocht?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Quizvraag 2013 Literatuur 2458

In 2013 kwam het boek "Geen gezeik" uit hierin beschrijft Wim DE Bock het levensverhaal van een speler trainer, maar over wie gaat dit boek?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag 2013 Media 2428

We zoeken een 6-delige documentaire reeks, die in 2013 wordt uitgezonden door de Vlaamse tv-zender Canvas. Centraal in de reeks staat de rekruut, die werd verplicht zich een tijd ter beschikking te stellen van het Belgisch leger. Welke documentaire zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag 2013 Series 2383

De hoofdacteur uit The Sopranos, James Gandolfini, overleed in 2013. Naast hem speelde deze acteur de tweede hoofdrol in The Sopranos. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Quizvraag 2013 Literatuur 2286

We zoeken de titel van een roman uit 2013 van de Vlaamse schrijver Stefan Hertmans. De roman reconstrueert het leven van de grootvader van de schrijver, Urbain Martien, vóór, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog, respectievelijk de delen I, II en III van het boek. Welk boek zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Quizvraag 2013 Sport 2139

Op 14 februari 2013 werd deze Oscar Pistorius gearresteerd na het neerschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Maar wat is de bijnaam van deze snelste man zonder benen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag 2013 Films 2137

In 2013 verscheen in de Vlaamse cinemazalen het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal van Luc Segers, gespeeld door Koen De Bouw. In deze film slaan bij Luc segers de stoppen door wanneer de moordenaar van zijn vrouw vrijkomt door een procedurefout. Hij ziet maar één uitweg: het recht in eigen handen nemen. Over welke film van Jan Verheyen hebben we het hier?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Quizvraag 2013 Algemeen 2070

Prins Filip werd op 53-jarige leeftijd koning der Belgen maar op welke datum vond deze gebeurtenis plaats?

Toon de eerste letter
De eerste letter: 2


Quizvraag 2013 Films 2040

The Great Gatsby is een Amerikaanse stereoscopische film uit 2013 onder regie van Baz Luhrmann. Het is een verfilming van de gelijknamige roman van F. Scott Fitzgerald uit 1925, met Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan en Joel Edgerton in de hoofdrollen. Wat is de voornaam van Gatsby?

Toon de eerste letter
De eerste letter: J


Frozen is een animatiefilm uit 2013 van Disney. Het was en is nog steeds een mega groot succes, mede dankzij de soundtrack 'Let it go'. Door wie werd deze soundtrack gezongen? Let op: we zoeken niet Demi Lovato.

Toon de eerste letter
De eerste letter: I


Quizvraag 2013 Eten en drinken 1986

Piet Huysentruyt wou de drukte in Vlaanderen ontvluchten en trok in 2003 na Les Vans in de Ardèche om een restaurant te openen. In 2013 kreeg het restaurant Le Lutin Gourmand een opknapbeurt en een nieuwe naam. Wat is de huidige naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag 2013 Natuurkunde 1916

Welke Belgische theoretisch fysicus kreeg in 2013 de Nobelprijs voor de natuurkunde samen met Peter Higgs?

Toon de eerste letter
De eerste letter: E


Van welke serie horen we hier de intro die liep tot 2013?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag 2013 Films 1829

Deze Duits-Oostenrijks acteur won al twee maal een oscar voor beste mannelijke bijrol. Eerst voor Inglourious Basterds en in 2013 voor zijn rol in Django Unchained. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Quizvraag 2013 Religie 1711

Wat is de voornaam van de jonge Belgische boeddhist die uiteindelijk in 2013 wel naar India is mogen vertrekken om daar een Monnikenopleiding te volgen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Quizvraag 2013 Media 1704

Begin september van 2013 verscheen op tv een documentaire. Daarin praatte Sybille de Selys Longchamps voor het eerst openlijk op televisie over haar relatie met prins Albert van België. Deze reeks verscheen simultaan op de Vlaamse zender VIER en op de Waalse zender RTL. Hoe heet deze documentaire die slechts bestaat uit 2 afleveringen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Quizvraag 2013 Strips 1588

We zien hier de modernere versie van Suske en Wiske. Getekend door Charel Cambré en scenarioschrijver Marc Legendre. Het eerste album verscheen op 8 mei 2013. Naar welke stripreeks zijn wij op zoek?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Quizvraag 2013 Politiek 1583

Op 4 mei van het jaar 2013 ontspoorde in Wetteren een goederentrein ten gevolge van een combinatie van een te hoge snelheid, een bruusk remmanoeuvre en een gemist seinbord. In navolging hiervan werd het provinciaal rampenplan afgekondigd waarbij volgens de wet de gouverneur instaat voor de coördinatie. Maar wie was toen de leidinggevende gouverneur?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B