Quizvraag 2013 Series 6433

Deze Britse legerkapitein is een fictief personage uit de boeken van Agatha Christie. Hij raakt gewond in de oorlog en keert terug naar Engeland. Daar leert hij Hercule Poirot kennen en hij wordt zijn assistent. In de tv-serie Agatha Christie's Poirot, die liep van 1989-2013, werd zijn personage vertolkt door Hugh Fraser. Naam van dit personage?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Bron quizvraag: Bonne Cuvee quiz

Kwisvraag 2013 Algemeen 6411

Het internetfenomeen dat we zoeken verkreeg zijn populariteit in februari 2013. In enkele weken tijd werden meer dan 12.000 video’s gecreëerd met in totaal meer dan 44 miljoen views. Normaal gesproken begint iedere video met een persoon (vaak gemaskerd of gehelmd) die gedurende 15 seconden in zijn eentje danst op het liedje, omringd door andere mensen die zich niet bewust zijn van zijn activiteit. Wanneer de bas daalt, gaat de video in een snelle overgang naar alle mensen die staan te dansen en vaak dragen zij heel weinig of rare kleding en maken ze allerhande rare bewegingen. De video’s duren telkens rond de 30 seconden wat hun populariteit mede verklaart. Welke hype zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Bron quizvraag: Quiz van Antverpino

Quizvraag 2013 Algemeen 6188

Wat was de commerciële naam van de hogesnelheidstreindienst tussen Amsterdam (Schiphol) en Brussel die tussen 2012 en 2013 reed maar door technische problemen verder volledig flopte en werd afgevoerd?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Bron quizvraag: Bijns Boys Quiz

Kwisvraag 2013 Films 4964
©Fair use

We zoeken een Amerikaanse apocalyptische komediefilm uit 2013, geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Seth Rogen en Evan Goldberg. Hier het begin:

Jay Baruchel keert voor het eerst in een jaar terug naar Los Angeles en herenigt met zijn maat Seth Rogen. Rogen haalt hem over om naar een housewarming van James Franco te gaan. Eenmaal aangekomen heeft Baruchel moeite om zich te mengen met de bekendheden, die allemaal zijn gefocust op seks en drugs.

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Eerste Groen Brugge Quiz

Iedereen kent dit deuntje natuurlijk als The Hum van Dimitri Vegas en Like Mike, maar uit welke film met Matthew McConnaughey komt dit oorspronkelijk?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Candid quiz 2018

Kwisvraag 2013 Films 4111

In deze film uit 2013 wordt het personage van acteur Joaquin Phoenix verliefd op Samantha, een intelligente computer. Scarlett Johansson leende hiervoor haar stem. Regisseur Spike Jonze (/jones/) werd destijds geprezen als een visionair met deze film, die zowel in de categorieën romantiek, drama als science-fiction past. Wat is de korte maar persoonlijke titel van deze film?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Bron quizvraag: Candid quiz 2018

Quizvraag 2013 Films 4024

Deze acteur speelde in Wolf of Wallstreet, Interstellar en talloze andere producties. In 2013 kreeg hij een oscar en een golden globe voor zijn hoofdrol in Dallas Buyers club. Wat is de naam van deze acteur?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2018

Kwisvraag 2013 Films 3940

Welke film uit 2013 gaat over de rampzalige expeditie op zoek naar leven op Europa, de maan van de planeet Jupiter?

Toon de eerste letter
De eerste letter: E


De vraag kan je horen in het filmpje.

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: Quiz der gekroonde tafelen 2016

Kwisvraag 2013 Media 3683

Wie presenteerde van oktober 2007 tot juni 2013 met Anja Daems en Cathérine Vandoorne het voormiddag-programma De Madammen op Radio 2? Ze begon haar tv-carrière als wrapper bij Ketnet, waar ze door een toneeltje de programma's aankondigde

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2018

Quizvraag 2013 Sport 3626
Grotere afbeelding

Wie volgde in 2013 Jacques Rogge op als voorzitter van het Internationaal Olympisch comité?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2018

Kwisvraag 2013 Eten en drinken 3604
Grotere afbeelding

Wat is de naam van deze Belgische chef-kok? Hij presenteerde meerdere kookprogramma's bij Vitaya en VTM, waaronder een optreden als gast jurylid in Mijn Restaurant. In 2013 was hij te zien als coach/jury in het kookprogramma The Taste.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2018

Quizvraag 2013 Eten en drinken 3290

De meeste onder jullie hebben wel eens een cola gedronken. Om de calorieën in een blikje cola te verlagen kwam Coca-Cola met een groene variant namelijk de Coca-Cola Life. In deze variant werd een deel van het suikergehalte veranderd door een andere zoetstof. Door welke natuurlijke zoetstof werd de suiker in Coca-Cola life vervangen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Quiz der gekroonde tafelen 2017