Quizvraag 2012 Films 2841

Deze film was de Belgische inzending voor de Oscars en sleepte een nominatie voor beste buitenlandse film in de wacht. The Broken Circle Breakdown is een langspeelfilm van Felix Van Groeningen uit 2012 met Veerle Baetens. Wie speelt naast haar de rol van Didier?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Quizvraag 2012 Films 2802

Intussen weten we het allemaal, je land per boot verlaten, is je leven riskeren. Ook in deze film vergaat de boot, maar als bij wonder overleeft één jongetje de ramp. Hij belandt wel op een vlot met een tijger, een zebra, een orang-oetang en een hyena. Uiteindelijk blijven enkel de jongen en de tijger over. In welke, op het gelijknamige boek gebaseerde, film konden we dit bizarre avontuur in 2012 mee beleven?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag 2012 Muziek 2649

Het dj-duo Dimitri Vegas en Like Mike kent een vrouwelijke variant. Het vrouwelijke dj-duo Charline Vandergeeten en Justine Szpringer werd opgericht in 2012. Ze stonden al op festivals over heel de wereld en waren onder meer ook te zien in het programma The Sky is the limit. Maar wat is hun artiestennaam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: 2


Quizvraag 2012 Sport 2597

In 2016 nam deze Belgische golfer deel aan het golftoernooi op de Olympische Spelen. Hij eindigde net buiten de medailles op een vierde plaats. Wie zoeken we hier?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Quizvraag 2012 Films 2536

The Dark Knight Rises, een film uit 2012, is een film gebaseerd op het personage Batman. De film is het laatste deel in de Batman-trilogie die begon met Batman Begins en verder ging met The Dark Knight. Wie regisseerde deze films?

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Quizvraag 2012 Media 2449

We zien hier een Nederlandse politieserie die gebaseerd is op een reeks boeken. De serie is gedurende 12 seizoenen uitgezonden, ook bij ons op één. Het hoofdpersonage noemt Jurre de Cock, met C O C K. Door wie word deze hoofdrol vertolkt?

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Quizvraag 2012 Sport 2367

We zien hier Mark Cavendish en zijn vriendin Peta Todd. Wat is de naam van hun dochtertje geboren in 2012?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag 2012 Films 2248

Deze film is een Amerikaanse thriller uit 2012 onder regie van Kathryn Bigelow. De film won de Oscar voor beste geluidsmontage. De film gaat over de Amerikaanse inlichtingendiensten die kosten noch moeite sparen om Osama bin Laden te vinden. Wat is de titel van deze film?

Toon de eerste letter
De eerste letter: Z


Quizvraag 2012 Sport 2244

In 2012 eindigde zij op de Olympische Spelen als twaalfde op de zevenkamp, een jaar later gevolgd door een derde plaats op de wereldkampioenschappen, de eerste Nederlandse vrouw die op een senioren-WK een medaille veroverde. Wat is de naam van deze Nederlandse atlete?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Quizvraag 2012 Algemeen 2226

Sedert 17 mei 2012 de naam van de telefonische en online hulpverlening Kinder- en Jongerentelefoon in Vlaanderen van naam veranderd. Wat is de nieuwe naam van de Jongerentelefoon?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Quizvraag 2012 Algemeen 2136

Op 17 februari 2012 werd het naburige Maria Aalter het lichaam van Stijn Saelens teruggevonden. In het kader van het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens kwamen twee opdrachtgevers in beeld, namelijk de schoonbroer en schoonvader van Stijn Saelens. Wat is de uiteraard gedeelde achternaam van de schoonbroer en schoonvader die opdracht zouden gegeven hebben om Stijn Saelens een lesje te leren?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Quizvraag 2012 Sport 2077

Deze jongedame is de eerste Belgische badmintonster die zich kon plaatsen voor de Olympische Spelen 2012, samen met haar broer Yuhan hoopt ze ook deze zomer in Rio de Belgische kleuren te kunnen verdedigen. Wie zoeken we, naam en voornaam graag?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Quizvraag 2012 Eten en drinken 1968

De eerste Balls & Glory Ball werd bedacht en gerold door een TV-kok. Hij zocht en vond een eenvoudig, origineel en lekker recept om hongerige magen een plezier mee te doen. In 2012 startte B&G als pop-uplunchrestaurant in Gent, ondertussen is er een vestiging in Antwerpen, Brussel, Leuven, een foodtruck, ballen bij Delhaize enzovoort. Hoe heet deze kok?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag 2012 Films 1732

In 2012 werd de western Djang unchainend van Quentin Tarantino op de wereld losgelaten. Wie speelde Django in deze filmkraker?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Wie werd in 2012 Burgemeester van Charleroi en werd in 2014 minister-president van het Waalse gewest. In december 2007 deed hij zijn intrede in de federale regering als minister van duurzame ontwikkeling, klimaat, energie en consumentenzaken in de interim-regering Verhofstadt III. Welke Waalse politicus zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag 2012 Sport 1596

We zijn op zoek naar deze Belgische sportschutter. Hij treedt in de schietsport aan bij de 50 en 300 meter liggend kleinkalibergeweer. Op de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen haalde hij de finale door een evenaring van zijn Belgisch record van 599 punten. Wie zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Wie won de Ronde van Frankrijk in 2012?

Toon de eerste letter
De eerste letter: W