Quizvragen eten en drinken

434 resultaten

Quizvraag Sausen Mexico 1784

We zoeken de naam van een saus afkomstig uit het zuiden van Mexico. De ingrediënten zijn naast krokodillenpeer vaak ook tomaat, ui en/of knoflook, sap van een limoen of citroen, jalapeñopepers, korianderblad en verschillende andere kruiden. Het wordt meestal gegeten met tortilla's en tortillachips, maar kan worden toegevoegd aan vrijwel elk Mexicaans gerecht

Goed zo !
Quizvraag Frisdranken 1780

Hoe heet de frisdrank waarop Maurice van F.C. De Kampioenen verzot is?

Goed zo !
Quizvraag Abdij Kaas 1686

In België zijn er drie abdijen die hun eigen kaas maken. De eerste twee zijn Orval en Westmalle. Ken jij de derde abdij die in een deelgemeente ligt van Mol?

Goed zo !
Quizvraag Kaas Nederland 1655

In welke Nederlandse stad kan je tijdens de zomermaanden elke vrijdag op het marktplein dit nostalgisch, traditioneel tafereel gaan bekijken?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 1554

Gierstmelde is een eenjarige plant uit de amarantenfamilie. Van nature komt de plant uit Zuid-Amerika. Van de zaadjes zien we hier een foto. Deze zaden worden in één adem genoemd met couscous en andere korrelgranen, maar eigenlijk is het geen graansoort. Net zoals rijst, boekweit en soja bevat het ook geen gluten. Welke moedergraan zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 1547

Elk flesformaat heeft zo zijn eigen naam, maar hoe heet een fles met een inhoud van 12 liter? Als extra tip: bij deze fles wordt de naam van een figuur uit het oude testament gebruikt.

Goed zo !
Quizvraag Café HORECA 1546

Waar is de tijd dat men nog kon roken op restaurant ? Lang geleden, en maar goed ook! In welk jaar is het algemeen rookverbod op café dus van kracht gegaan?

Goed zo !
Quizvraag Café 1544

In 2014 opende Vincent Kompany 2 sportbars eentje op de groenplaats in Antwerpen en de ander op de grote markt van Brussel. Ondertussen zijn beide bars alweer opgedoekt maar wat is de gemeenschappelijke naam van deze 2 drinkgelegenheden?

Goed zo !
Quizvraag Koffie 1543

We zien hier een man een koffie omtoveren tot een waar kunstwerk. Onze landgenoot Peter Hernou blonk hier in 2009 uit door de wereldtitel in deze discipline weg te kapen. Wat is de correcte benaming voor deze vakman?

Goed zo !
Quizvraag Bieren Brouwerij 1542

Veel mensen die rijden op de A12 van Brussel naar Antwerpen krijgen een acute vorm van droge mond door het zien verschijnen van deze slogan van Duvel. Maar welke 3 woorden hebben wij hier professioneel gefotoshopt?

Goed zo !
Quizvraag Cocktails Drank 1540

Volgens de legende werd deze cocktail geboren in een kroeg tijdens de Spaans-Amerikaanse Oorlog. Het werd een populaire drank die vanaf dat moment ter ere van de Amerikaanse bevrijding werd geschonken. De Amerikanen hadden het eiland immers van de Spaanse overheersing verlost. Hoe heet deze cocktail?

Goed zo !
Quizvraag Bieren Brouwerij Brugge 1539

Welke Brugse brouwerij kwam uitgebreid in het nieuws met haar plan om een ondergrondse leiding van 3 km aan te leggen tussen de productiesite en de bottelarij? Iedereen die het project financieel steunt kan levenslang genieten van een dagelijks flesje Brugse Zot blond.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 1517

Chips, we eten het allemaal wel graag. Wij zijn op zoek naar de vorige naam van de aardappelchips- en zoutjesfabrikant met merken als SuperChips, Lay's Chips, Bugles en Dorito's.

Goed zo !
Quizvraag Frisdranken 1512

We zijn op zoek naar een frisdrank met limoen smaak die gemaakt en gedistribueerd wordt door PepsiCo. En we zien hier een deskundig 'weggephotoshopte' afbeelding.

Goed zo !

Welk chocolademerk tot 2012 geproduceerd door Kraft Foods bevat naast melkchocolade, noga en amandel ook honing? De beer in het logo symboliseert die honingsmaak.

Goed zo !