Quizvraag Series 5533

De serie die we zoeken dankt haar naam aan een reeks van Russische poppetjes waarin smokkelaars doorgaans iets anders vervoerden dan wat het leek. De vrouwen in de serie worden onder valse voorwendselen naar België gelokt door Ray van Mechelen. Zogezegd om te dansen, maar uiteindelijk komen ze in de prostitutie terecht.

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: Quiz Team Kempen 2019

Quizvraag Series 5240
©VTM

We zijn op zoek naar een Vlaamse telenovelle gebaseerd op het Argentijnse Lalola, in het verhaal verandert een hoofdredacteur van het mannenblad ‘Don’ in een vrouw die verder gaat als de zogezegde nicht van dezelfde hoofdredacteur. Welke telenovelle zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2019

Quizvraag Series 5189

We zoeken een personage dat bekend is uit de reeks Spongebob: Wie zien we hier op deze afbeelding? Graag zijn Nederlandstalige naam.

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Bron quizvraag: Quizterniksv4n 2019

Quizvraag Series 5093

Callboys. Net zoals de Daltons zijn ze met vier. Met Matteo Simoni, Rik Verheye & Bart Hollanders krijgt u er al 3 van ons. Maar wie is de vierde callboy? Een tip: hij getrouwd is met Marie Vinck.

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: Levensloop Neteland

Quizvraag Series 5055

Lucas van den Eynde. U kent hem vast en zeker van rollen zoals Xavier de Baere in Morgen Maandag, Bert “bucky” Laplasse in het eiland, van musicals zoals Daens enzovoorts. Ook in het collectief geheugen zit zijn rol als slager André Vangenechten, in de televisieserie ‘Van vlees en bloed’. In deze reeks speelt ook een hond mee die hem onder andere bespiedt tijdens het bospoepen. Zijn echte naam was Nougat, maar hoe luidde de naam van de hond in de serie?

Toon de eerste letter
De eerste letter: J


Bron quizvraag: Levensloop Neteland

Quizvraag Series 5041
©Kossuth

Enkele maanden geleden werd op Eén de populaire fictiereeks “Over water” uitgezonden. Onder ander Tom Lenaerts, als schrijver en Tom van Dijck als acteur werkten er aan mee. Wie geeft echter gestalte aan het personage John Beckers, een voormalig tv-ster die zijn leven weer op de rails probeert te krijgen. Graag de naam van deze acteur.

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: Levensloop Neteland

“I see a red door and I want it painted black”… In de intro van welke tv-serie hoort u deze iconische lyrics van The Rolling Stones?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Eerste Groen Brugge Quiz

Quizvraag Series 4853
©Aavitus

Van welke dit jaar (2018) uitgebrachte serie van Simpsons-bedenker Matt Groening zag u hier een trailer?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: Eerste Groen Brugge Quiz

Quizvraag Series 4840

Wellicht één van de memorabelste Breaking Bad-afleveringen is de op twee na laatste van het laatste seizoen. U weet wel, die waarin Walter White’s schoonbroer bij die shoot-out (eh) (ja, die dus). Dat laatste seizoen werd op tv aangekondigd met Bryan Cranston die een gedicht voorlas van Percy Bysshe Shelley: My name is (…), king of kings: Look on my works, ye Mighty, and despair. Dat gedicht, dat verwijst naar farao Ramses II, is nadien een inspiratiebron gebleken voor heel wat populaire cultuur. Het meest sprekende voorbeeld daarvan is de naam van dit personage uit de Watchmen-comics, als alter ego van Adrian Veidt. Wat is diens naam of de naam van de genoemde Breaking Bad-aflevering?

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Bron quizvraag: Eerste Groen Brugge Quiz

Quizvraag Series 4835
©John Cairns

Our Planet is een natuurdocumentaire gemaakt voor Netflix. De serie is gemaakt door een Britse bioloog en televisiemaker die vooral bekend is door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Quizvraag Series 4721

Deze tragikomische televisiereeks is ontsproten uit het geniale brein van Tom van Dyck en diens vrouw Alice Reys a.k.a Nolleke. De serie speelt zich af in het gehucht Kerke, dat tijdens de carnavalsperiode wordt omgedoopt tot 'Knorrendonk'. Wanneer Hubert Geunings voor de 35e keer op rij tot Prins Carnaval gekroond zou worden voor de komende carnavalsperiode, gaat het echter niet zoals gepland. Hubert krijgt een hartaanval, waardoor al snel de vraag oprijst of er niet moet uitgekeken worden naar een opvolger. Hoe heet deze serie?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: Quiztet 2019

Quizvraag Series 4654

B. Andere mooie mannen zagen we in Callboys, de reeks uit 2016 van Jan Eelen over een gigolo-uitzendbureau. 3 stoere binken maken hierin het mooie weer. Maar we zoeken helaas niet de namen van Devon, Wesley en Jay, wel van hun begeleider en manusje-van-alles. In het echte leven kennen we hem als Bart Hollanders, in de reeks speelde hij als…?

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Bron quizvraag: 10e quiz Young Ones 2018

Quizvraag Series 4577

We zien hier de cast van een populaire Amerikaanse TV serie die in 2007 startte en intussen aan seizoen 11 is aanbelandt. Het twaalfde en laatste seizoen werd al aangekondigd. De serie is zo populair dat de acteurs die de hoofdrollen voor zich nemen zowat 1 miljoen dollar per aflevering verdienen. Daar moet ik toch minstens twee kwissen voor presenteren. Hoe heet deze serie die ook op Q2 te zien is?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: 10e quiz Young Ones 2018