Quizvraag Series 7144

We zien hier Ian Foot. Ian Foot heeft zo zijn eigen ideeën over de gelijkheid tussen mensen. De rol wordt gespeeld door David Walliams, die samen met Matt Lucas ook verantwoordelijk is voor een ander satirisch programma, dat vele voor- en tegenstanders heeft. Van de controversiële show werden drie reeksen gemaakt voor BBC en een vierde speciale USA versie voor HBO en BBC. Hoe heet die reeks?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Bron quizvraag: 11e Young Ones quiz 2019

Quizvraag Series 7049

Friends bestaat 25 jaar. De populaire sitcom draait rond enkele vrienden in New York. We zijn op zoek naar het personage vertolkt door Matthew Perry. Bekend om zijn sarcastiche opmerkingen en zelfhaat. Weet je de voor- en familienaam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: Quiz met de gasten 2019

Quizvraag Series 7024

Het is een Nederlandse jeugdserie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt en werd uitgezonden door de AVRO van 3 oktober 1998 tot en met 9 januari 1999. Het gaat over een klein meisje dat samenleeft met haar vader, de kok Tos. Tos is een erg goede kok en werkt in hotel De Koperwiek, maar heeft geen papieren. Meneer Pardoes, zijn werkgever, weet dat Tos geen papieren heeft en daardoor nergens anders werk kan vinden. Daar maakt hij misbruik van door Tos maar heel weinig te betalen. Hoe heet zijn dochter, evenals de serie?

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Bron quizvraag: Quiz met de gasten 2019

Quizvraag Series 7008
©Alchemist-hp

Deze serie draaide van 2010 tot 2013 en gaat over het politieke landschap in Denemarken. De naam verwijst naar het gebouw in Kopenhagen waar onder andere het parlement is gehuisvest. Hoe heet deze serie.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Quiz met de gasten 2019

Quizvraag Series 6966

U ziet een foto uit een sciencefictionfranchise bedacht door de Amerikaanse producent en schrijver Glen Larson. In een ver weg gelegen sterrenstelsel lanceren de Cylons een verrassingsaanval op de 12 koloniën en maken deze onleefbaar voor de mensen. Een paar duizend inwoners kunnen aan de vernietiging ontkomen, en verzamelen zich in het laatste militaire schip. Graag de naam van dit schip en tevens de naam van deze serie.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Giscokwis 2019

Quizvraag Series 6955

Van u vernemen we graag de naam van deze Amerikaanse dramaserie. De reeks, die gebaseerd werd op de gelijknamige roman van schrijfster Margaret Atwood, werd ontwikkeld door Bruce Miller. De hoofdrol wordt vertolkt door Elisabeth Moss. Het was de eerste serie van een streamingdienst die bekroond werd met de Emmy Award voor beste dramaserie. De serie speelt zich af in een dystopische nabije toekomst.

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Giscokwis 2019

Quizvraag Series 6945

U ziet hier een foto uit een Amerikaanse dramaserie over de Vietnamoorlog die op de Amerikaanse televisie werd uitgezonden van 1987 tot 1990. De titelsong was vanaf de tweede aflevering Paint It Black van The Rolling Stones. De serie was vernieuwend omdat ze regelmatig ernstige verwondingen en doden toonde. Ook kwamen sociale problemen als racisme, zelfmoord, terrorisme, oorlogsmisdaden en drugsgebruik aan bod. Graag de naam van deze serie.

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Giscokwis 2019

Quizvraag Series 6935

Baywatch is een Amerikaanse televisieserie over (fictieve) strandwachten die de stranden van Malibu in Los Angeles County bewaken. De reeks liep van 1989 tot 2001. De show verwelkomde veel verschillende acteurs over de jaren, waarvan David Hasselhoff en Pamela Anderson wellicht de bekendste waren. Dat Hasselhoff Mitch Buchannon speelde weet u wellicht nog wel. Wij willen echter de voornaam weten van het personage dat Pamela Anderson speelde.

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: Giscokwis 2019

U zag net een fragment uit een Amerikaanse actieserie die op de Amerikaanse tv werd uitgezonden van 1984 tot en met 1987. De serie ging over een geheime supersonische militaire helikopter en diens bemanning. De show werd ontwikkeld door Donald Bellisario. Van zijn hand zijn ook series als Magnum P.I., Quantum Leap, JAG en NCIS. Graag de codenaam van deze helikopter en tevens de naam van deze TV serie.

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: Giscokwis 2019

Quizvraag Series 6915

In deze rubriek gaan we uw kennis testen over TV series. Als eerste zag u een fragment van een Amerikaanse tienersoap die van 1990 tot 2000 op de televisiezender Fox Network uitgezonden werd. De soap speelde rond een groep tieners in de chique wijk Beverly Hills op de West Beverly Hills High School. Als u de naam van deze serie weet dan weet u ook de postcode van Beverly Hills. Graag de postcode.

Toon de eerste letter
De eerste letter: 9


Bron quizvraag: Giscokwis 2019

Jullie zagen de trailer voor de miniserie “Appel Tree Yard” waarin onze gezochte Engelse actrice de rol van Dr Yvonne Carmichael speelde. Eerder maakte ze haar debuut op het witte doek als Bess McNeil in Lars von Triers Breaking the Waves uit 1996, waarvoor ze ook meteen genomineerd werd voor een Oscar. Dit jaar schitterde ze als Ulana Khomyuk in Chernobyl, waarvoor ze dit jaar een Emmy-nominatie voor in de wacht sleepte. Welke actrice zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Series 6803

Eind 2012 leren we inspecteur Gerardi kennen op het scherm. Wanneer 66 kluizen van de private familiebank Jonckheere gekraakt worden, blijken deze allemaal in het bezit te zijn van enkele van de machtigste personen van België. Al snel komt Gerardi tot de vaststelling dat ze allen lid zijn van een geheime organisatie die de kraak in de doofpot probeert te stoppen. Wat is de naam van deze organisatie en tevens ook van de reeks die in 2018 een vervolg kreeg?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Series 6790

Deze Vlaamse actrice was te zien in de succesvolle reeks “Gent West” waar ze de hoofdrol vertolkte van Veronique Dockx en kreeg in 2017 de Acteursprijs voor “Beste Actrice” in een televisiereeks van de Acteursgilde voor haar rol in Chaussée d'Amour.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz