Quizvraag Series 4654

B. Andere mooie mannen zagen we in Callboys, de reeks uit 2016 van Jan Eelen over een gigolo-uitzendbureau. 3 stoere binken maken hierin het mooie weer. Maar we zoeken helaas niet de namen van Devon, Wesley en Jay, wel van hun begeleider en manusje-van-alles. In het echte leven kennen we hem als Bart Hollanders, in de reeks speelde hij als…?

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Bron quizvraag: 10e quiz Young Ones 2018

Quizvraag Series 4577

We zien hier de cast van een populaire Amerikaanse TV serie die in 2007 startte en intussen aan seizoen 11 is aanbelandt. Het twaalfde en laatste seizoen werd al aangekondigd. De serie is zo populair dat de acteurs die de hoofdrollen voor zich nemen zowat 1 miljoen dollar per aflevering verdienen. Daar moet ik toch minstens twee kwissen voor presenteren. Hoe heet deze serie die ook op Q2 te zien is?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: 10e quiz Young Ones 2018

Quizvraag Series 4514

Wat is de achternaam van de vader des huizes en schoenenverkoper in de serie ‘Married with children? Deze rol wordt gespeeld door Ed O’Neill.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2019

Quizvraag Series 4506

Wat is de naam van deze Amerikaanse televisieserie over een aantal mensen dat na een vliegtuigcrash strandt op een mysterieus tropisch eiland. In iedere aflevering wordt er daarnaast ingezoomd op het leven van één van de personages voorafgaand aan het vliegtuigongeluk, ofwel door middel van een flashback, of een vooruitblik op het leven na het eiland via een flashforward, of een flash sideways, waarin wordt weergegeven hoe het leven zou zijn verlopen als het vliegtuig nooit neer was gestort.

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2019

Quizvraag Series 4394

Hoe heet de soft-erotische televisieserie die oorspronkelijk van 1992 tot 1997 uitgezonden werd door de zender Showtime? Elke aflevering begint met Jake Winters, een personage gespeeld door David Duchovny, die een brief voorleest met persoonlijke verhalen over liefde, passie en verraad, toegestuurd door vrouwen. Heel wat bekende acteurs en actrices speelden mee in deze soft-erotische serie, waaronder Matt Leblanc en Jennifer Rhodes.

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Bron quizvraag: Quizette december 2018

Quizvraag Series 4380

Wat is de naam van de Amerikaanse televisieserie over de jacht op Pablo Escobar en zijn Medellínkartel van eind jaren 70 tot begin jaren 90 van de vorige eeuw, die in 2015 op Netflix in première ging?

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Bron quizvraag: Quizette december 2018

Quizvraag Series 4312

Van 2001 tot 2005 liep deze serie op de Nederlandse televisie. Ze is het vervolg op de gelijknamige film uit 2001. De reeks volgt discotheekgangers en proppers in het Spaanse Salou en in het Turkse Kusadasi. In de eerste drie seizoenen speelde ook Kürt Rogiers mee. Hoe heet deze serie die de acteurs maar al te graag zouden vergeten?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2018

Quizvraag Series 4274

We zoeken een Britse animatieserie over een intelligent schaap, dat kleine avonturen beleeft op de boerderij waar hij woont. Het schaap is geen kuddedier, zoals de andere schapen en komt hierdoor regelmatig in bijzondere situaties terecht, samen met de boerderijhond Bitzer, de drie ondeugende biggen of de kudde. Naam graag van de serie die ook op Ketnet wordt uitgezonden en waarvan in 2015 een langspeelfilm verscheen.

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2018

Quizvraag Series 4189

James Victor kreeg in 1990 een van de hoofdrollen in Zorro. Daarin speelde hij de dikke en domme bevelhebber van het leger in Los Angeles. Hij is zowel een vriend als vijand van Zorro. Wat was de naam van zijn personage?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag Series 4180

Wat is de naam van dit wezen, dat de hoofdrol speelde in de gelijknamige tv-serie van eind de jaren tachtig?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Quizvraag Series 4131

We zoeken de naam van de vrij recente tv-serie over een historische Spaanse familie. Deze familie had veel invloed in het Italië van de 15de en 16de eeuw. Zo bracht hun familie onder andere twee pausen voort, van wie acteur Jeremy Irons er één vertolkt, namelijk Paus Alexander VI. De serie liep van 2011, maar werd geannuleerd in 2013 na het derde seizoen. Voor de kenners onder ons: langs de Zuidkaai in Izegem ligt een stripclub die een gelijkaardige naam draagt.

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Candid quiz 2018

Quizvraag Series 4103

Hoewel de tv-serie Game of Thrones als fantasy wordt bestempeld, baseerde auteur George R.R. Martin zich voor zijn boeken ook op historische gebeurtenissen. Zo is de machtsstrijd tussen de verschillende facties in Westeros sterk geïnspireerd op een gelijkaardig conflict in het Engeland van de 15de eeuw. Toen werd de strijd voornamelijk uitgevochten tussen twee koninklijke facties, namelijk the House of York en the House of Lancaster. Die laatsten wonnen uiteindelijk de oorlog en Henry Tudor werd gekroond tot Koning Henry de Achtste. Wij zoeken de naam waaronder deze burgeroorlog bekend staat. De naam is afgeleid van de emblemen die beide houses droegen. En ook in Game of Thrones draagt een van de huizen dit embleem.

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Bron quizvraag: Candid quiz 2018

Quizvraag Series 4038

Netflix in 2014, het was me wat. Zo was er voor het eerst een animatieserie te zien die kan gecatigoreerd worden als tragikomisch. We kijken naar een fragmentje. Hoe heet deze serie?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2018