Quizvraag Ontspanning 7042

In het gezelschapsspel dat we hier zoeken heeft iedere speler een beker met 5 dobbelstenen. Bieden, gokken en bluffen vormen de belangrijkste onderdelen van dit spel, hoewel er ook een portie geluk nodig is. Het is gebaseerd op een klassiek Zuid-Amerikaans spel.

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Quiz met de gasten 2019

Quizvraag Ontspanning 7010

Wat is de naam van het outdoor dance-evenement op het strand in Zeebrugge georganiseerd door Kitsch Club. Het vindt plaats in augustus sinds 2003. Het festival wordt gezien als erg vrouwvriendelijk: meer dan de helft van de bezoekers is vrouw.

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Bron quizvraag: Quiz met de gasten 2019

Quizvraag Ontspanning 6962
©Google

Het streamen van films en series raakt bij ons meer en meer ingeburgerd. Technologiebedrijven zien meer en meer het voordeel in van dit streamen en zo wil ook Google hier een graantje van meepikken. Bij de nieuwe dienst van Google speel je rechtstreeks vanop de servers van de technologiereus, dit in tegenstelling tot de klassieke game die je op een cd moest aankopen of downloaden. Wat is de naam van deze dienst?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Quizvraag Ontspanning 6886

We zoeken de naam van een kansspel met kaarten. Nee, geen poker of blackjack, maar wel een vermoedelijk uit Italië komend gokspel die op dit moment zelfs het nummer één casinospel ter wereld is, vooral door de enorme populariteit in Azië en de VS. Het doel van het spel is om in te zetten op de hand dat met een puntentotaal van 9 of zo dicht mogelijk daarvan in de buurt zal eindigen. Je speelt het spel altijd tegen de bank of de dealer. De heer, vrouw, boer en 10 zijn 0 punten waard, de Aas is er 1 waard en de andere kaarten behouden hun waarde. Er is één inzetronde, namelijk voor het spel start moet je beslissen de bank wint, de speler of het een gelijkspel wordt. Als je goed hebt ingezet, verdubbel je je inzet, en als je inzet op een gelijkspel, dan wordt je inzet verachtvoudigd. Je kent het misschien vanuit de James Bond films, want hij speelde het spelletje geregeld in de films.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Ontspanning 6883

We kennen het allemaal uit onze kindertijd. Menig uren lieten we dit voorwerp van de trap ‘lopen’. Dit voorwerp heeft vele namen zoals springveer, spiraal of trappenloper, maar wat is de officiële naam van deze veer?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Ontspanning 6882

Eerst was er de flipporage met onder andere Looney Tunes op de ronde schijfjes. De opvolger kwam er in 1996 met achthoekige plastic schijfjes waarop voetballers werden afgebeeld. Zo kon je voor iedere ploeg uit de toenmalige Belgische Eerste Klasse een volledig elftal verzamelen. Welk gadget liet ons halverwege de jaren 90 massaal naar de Croky Chips grijpen met obese vaders en stikkende oma’s tot gevolg?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Ontspanning 6881

Dit speelgoed bestaat nog steeds maar kende zijn hoogtepunt in de jaren 90. Het bestaat uit plastic onderdelen die op meerdere manieren in elkaar geklikt kunnen worden en wordt vaak vergeleken met Lego en Meccano. U ziet hier enkele van de basisonderdelen van dit speelgoed.

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Ontspanning 6855

Dit bordspel uitgegeven door Days of Wonder is een treinavontuur dat de speler dwars door Amerika voert. Spelers verzamelen kaarten met verschillende types treinwagons, die het mogelijk maken een claim te doen gelden op treinroutes tussen de steden van Noord-Amerika. Hoe langer de routes, hoe meer punten ze winnen. Bijkomende punten kunnen gescoord worden door twee verafgelegen steden op bestemmingskaarten met elkaar te verbinden, of door de langste routeverbinding aan te leggen.

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Ontspanning 6854

De Belgische pretparken tellen een aantal leuke attracties voor fans van achtbanen. Bij menig fans staat de Orca Ride van Boudewijn Sea Park wellicht op 1 in hun lijstje. Bellewaerde, een van de twee andere West-Vlaamse pretparken telt officieel 4 achtbanen. Ongetwijfeld is de Boomerang de bekendste onder de vier. We zijn op zoek naar de achtbaan die zowel een overdekte stalen familieachtbaan als een darkride is. Het is een op maat gemaakte achtbaan van het model Force Five, gebouwd door de Duitse attractiebouwer Zierer. De baan werd ondergebracht in de bestaande hal van de darkride Los Piratas, die in 2012 opgedoekt werd wegens te hoge onderhoudskosten. De attractie opende bij de start van het pretparkseizoen in 2013.

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Ontspanning 6716

Met welke 2 letters wordt in computergames meestal aangeduid hoeveel levens een speler nog heeft?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Bron quizvraag: 2de Stronk quiz

Quizvraag Ontspanning 6704

We zoeken een gezelschapsfenomeen dat in Spanje in het begin van de jaren 90 is ontstaan, en bestaat uit een verzameling vrienden, vooral jongeren, die in een park of op een andere plaats in de buitenlucht samenkomen. In Gent werd de eerste Vlaamse versie georganiseerd in juni 2009, maar omdat er op voorhand geen vergunning was aangevraagd, kreeg de organisator achteraf wel de rekening van 1310 euro voor de schoonmaakkosten.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: 2de Stronk quiz

Quizvraag Ontspanning 6552

We zoeken een Japans virtueel huisdier dat in 1996 op de markt kwam en een wereldwijde rage werd. De naam is een samentrekking van het Japanse woord voor ei en het Engelse woord voor horloge.

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: 3de Stronk quiz

Quizvraag Ontspanning 6500

Wanneer u een publicitaire foto ziet van het Duitse attractiepark Phantasialand, dan is de kans groot dat deze rollercoaster er op te zien is. Niet te verwonderen: het is nog steeds één van hun paradepaardjes. Het is een omgekeerde achtbaan of inverted coaster, die volledig ingewerkt is in het Afrikaanse themagedeelte van het park. Wat is de naam van deze attractie?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Bonne Cuvee quiz