Quizvraag Algemeen 2729

Dit soort notitieboekjes worden in Italië ontworpen. Wat is de merknaam van dit soort notitieboekjes?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag Algemeen 2698

We zijn op zoek naar een bedrijf dat opgericht is in 1868. De oprichter is de uitvinder van het stiftcilinderslot, een slotmechanisme dat door middel van een aantal stiften voorkomt dat het slot geopend wordt zolang de bijpassende sleutel niet in het slot is gestoken. Welk bedrijf zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: Y


Quizvraag Algemeen 2675

We zijn op zoek naar de naam van een cynische award die wordt gegeven aan personen die bijdragen aan de menselijke evolutie door zichzelf op een spectaculair domme manier te laten verongelukken of ervoor zorgen dat ze zich niet meer kunnen voortplanten. Welke award zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag Algemeen 2673

Waarvoor staan de letters "PP" in dit logo dat je kan zien wanneer sluikreclame in tv programma's opduikt? Dit is verplicht in België.

Toon de eerste letter
De eerste letter:


Quizvraag Algemeen 2669

Tussen de tanden van de vork bevindt zich een scherpe rand die als mes fungeert. Een van de tanden is langer dan de andere. Wat is de naam van dit gereedschap dat wordt gebruikt wordt bij het naaien of het retoucheren?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Quizvraag Algemeen 2640

Deze fietsen van de NMBS kan je sinds 2012 huren in tot op heden 44 stations en dat voor slechts 10 euro per jaar, ze zijn uitermate handig om je makkelijke te verplaatsen in steden. Hoe heet het fietsen-deel-project van de NMBS.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Algemeen 2634

Dit bouwwerk is bekend van een programma waar men als doel had sleutels te bemachtigen aan de hand van puzzels en allerhande opdrachten. Indien ze faalden tijdig terug te keren in het finale spel werden er tijgers losgelaten. Hoe heet dit bouwwerk alsook het gelijknamige spelprogramma?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Algemeen 2627

Van welk bedrijf zien we hier het aanstekelijke logo?

Toon de eerste letter
De eerste letter: U


Quizvraag Algemeen 2598

Sinds 2015 hebben Gent en Antwerpen een nieuw aantal lagevloertrams van De Lijn. Het gaat om tweerichtingsvoertuigen voor Gent en eenrichtingsvoertuigen voor Antwerpen. Wat is de bijnaam van deze tram gefabriceerd door Bombardier?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Quizvraag Algemeen 2585

Iedereen was geschokt door de beelden van het aangespoelde kind aan de kust van Bodrum. Wat was de voornaam van deze Koerdische jongen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Quizvraag Algemeen 2582

In Borgerhout (Antwerpen) installeerde de v.z.w. Moeders voor Moeders dit vondelingenluik. De naam van de vondelingen wordt veranderd na adoptie, maar hoe heten deze kindjes met hun achternaam voor adoptie?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag Algemeen 2569

De wet Poullet introduceerde de leerplicht voor alle kinderen tussen 6 en 12 jaar en stipuleerde dat de bovenste leeftijdsgrens zou verhoogd worden tot 13 en vervolgens 14 jaar. In welk jaar ging deze wet in België van kracht?

Toon de eerste letter
De eerste letter: 1


Quizvraag Algemeen 2556

Welk voorwerp heeft de geblinddoekte Vrouwe Justitia, naast een weegschaal, in haar handen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: Z


Quizvraag Algemeen 2515

In België werd de eerste Michelinster uitgedeeld in 1939 aan Villa Lorraine. Voor deze vraag zijn we echter niet op zoek naar een sterren restaurant of sterren chef, maar naar de naam van deze mascotte van Michelin?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Algemeen 2479

Op 22 juli 2011 vielen er 77 doden tijdens de aanslagen in Noorwegen. Anders Breivik maakte eerst 8 doden met een bomaanslag in de hoofdstad Olso. Twee uur later maakt hij 69 slachtoffers op een eiland waar een jeugdafdeling van de Noorse Arbeiderspartij aanwezig was. Wat is de naam van dit eiland?

Toon de eerste letter
De eerste letter: U


Quizvraag Algemeen 2456

Dit toestel is ontworpen om 11 volledig bepakte luchtlandingstroepen en een 105 mm houwitser met 30 granaten te vervoeren. Wat is de naam van dit type helikopters? Voor de filmkenners, dit toestel speelt een belangrijke rol in een film uit 2001 van Ridley Scott?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Quizvraag Algemeen 2435

We zoeken de naam van een drug die ook als Acid bekend staat. Deze drug had een grote invloed op de hippiebeweging. The Who schreef er het lied The Acid Queen over. kwatongen beweren zelf dat er een beroemd van de Beatles over gaat maar dit heeft John Lennon altijd ontkend.

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag Algemeen 2423

Voor wat staan de letters CD op bepaalde nummerplaten?

Toon de eerste letter
De eerste letter: d


Quizvraag Algemeen 2375

Als je een brief stuurt met als postcode 8400, in welke stad komt de brief dan terecht?

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Quizvraag Algemeen 2369

We zoeken de naam van een Belgische vereniging die zich inzet om festivals, voorstellingen in cultuurcentra, sportmanifestaties en vele andere evenementen toegankelijk te maken voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking. Welke vzw zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: I