Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quizvragen wetenschap

Filter op niveau van de vragen: Alle niveaus - Makkelijk - Gemiddeld - Moeilijk


Quizvraag Ruimtevaart 8923

© Sebastiaan ter Burg


Als we al zijn diploma’s willen opnoemen, zijn we nog wel even bezig. Hij gaf les aan tal van universiteiten en zou wel eens de eerste Waal in de ruimte kunnen worden. Hij werd uit 22 000 kandidaten geselecteerd voor het nieuwe ruimteprogramma van de ESA. Wat is de naam van deze nieuwe, en als u het ons vraagt ‘lekkere’, Belgische astronaut?



Quizvraag Wetenschap 8917

We zoeken de naam van kunststofproducten die behalve koolstofatomen ook het element fluor bevatten. We gaan je niet vragen wat de correcte naam is van deze stoffen (het zijn poly- en perfluoralkylstoffen), maar we hadden graag geweten wat de merknaam is waaronder we de stof PTFE kennen. Dit gepolymeriseerd polytetrafluoretheen was jaren vóór het PFAS-verhaal al in opspraak geraakt door zijn milieu-belastende stoffen. U kent de merknaam vooral omdat het ervoor zorgt dat uw voedingsmiddelen nauwelijks aan de pan blijven plakken.



Quizvraag NASA Ruimtevaart 8809



NASA heeft te kennen gegeven om tegen 2025 weer een mens op de maan te willen zetten. Net zoals het ruimtevaartprogramma dat leidde tot de maanlanding in 1969 is ook dit project genoemd naar een Griekse godheid. Niet toevallig is het deze keer de tweelingzus van Apollo. Hoe heten project en godin?



Quizvraag NASA Ruimtevaart 8808



We gaan naar de maan! Niet enkel figuurlijk, maar NASA heeft te kennen gegeven om tegen 2025 weer een mens op de maan te willen zetten.
Voor deze maanmissies gaat NASA in zee met een commercieel bedrijf om de maanvluchten uit te voeren. Dat bedrijf bewees in 2020 al dat het in staat was om succesvol astronauten af te leveren in het Internationaal ruimtestation. Hoe heet dit bedrijf dat we ook kennen van de satelliettreintjes die regelmatig te zien zijn?




Quizvraag Fysica 8797

© EllieBellie25


Volgens de wetenschap kan het nooit heet genoeg zijn, maar op hoe koud het kan zijn, staat blijkbaar wel een grens. Die grens heet het absolute nulpunt, de koudst mogelijke temperatuur. Of in wetenschappelijke termen: de ondergrens van de thermodynamische temperatuur waarbij de enthalpie en de entropie van een gas hun minimale waarden bereiken. Ondertussen leren de quantummechanica en enkele experimenten ons dat die klassieke ondergrens met een korrel zout te nemen is. Toch vernemen wij van u graag het klassieke nulpunt in graden Celcius.



Quizvraag Wiskunde 8749



Het metrisch systeem heeft vier nieuwe voorvoegsels om het immens grote of het enorm kleine weer te geven. We geven de twee voor de grote getallen mee: ronna en quetta. Voor de kleinste getallen werd de zepto en de yocto ingevoerd, waarbij het getal op respectievelijk de 21e en de 24e plaats na de komma staat. Welke voorvoegsels gebruiken we nu voor de 27e en 30e plaats bij de kleine getallen?



Quizvraag Auto 8731



Nog enkele jaren en we rijden allemaal met een elektrische auto, het kan dus zeker geen kwaad om nu al te weten hoe die precies werken! Op basis van welk atoom, met atoomnummer 3, werken de batterijen van de meeste elektrische auto’s?



Quizvraag Ruimtevaart NASA 8675



Deze First Deep Field is de eerste operationele foto die is genomen door de de nieuwe ruimtetelescoop van NASA. De diepveldfoto, die een klein gebied bestrijkt dat zichtbaar is vanaf het zuidelijk halfrond, is gecentreerd op SMACS 0723, een cluster van melkwegstelsels in het sterrenbeeld Volans. Welke ruimtetelescoop maakte deze foto 11 July 2022?




Quizvraag Ruimtevaart Nasa 8669



NASA heeft een internationaal ruimtevaartprogramma opgestart om tegen 2024 opnieuw astronauten, onder wie tevens de eerste vrouw, op de Maan te laten landen. Het programma wordt behalve als een maanprogramma, ook gezien als voorbereiding op bemande ruimtevaart naar Mars. Wat is de naam van dit programma?



Quizvraag Scheikunde 8649



We zijn op zoek naar een term uit de scheikunde. De term wordt gebruikt voor een stof die een bepaalde chemische reactie versnelt zonder zelf verbruikt te worden. De term wordt soms ook buiten de wetenschap gebruikt, evenzeer om iets of iemand aan te duiden die een bepaald proces versnelt of beïnvloedt. Wat is deze term?




Wist je dat het langst lopende experiment de pekdruppelteller is? Of dat de Eiffeltoren in de zomer hoger wordt? Weet dat geen enkel symbool in de tabel van mendeljev een J bevat? Als je van dit soort weetjes houdt, lees dan verder! We hebben hhier honderden wetenschaps quizvragen vragen verzameld!

Wetenschaps quiz

Er valt heel wat te vertellen over wetenschap. Om het navigeren door deze lijst te vergemakkelijken, hebben we onze vragen in onderwerpen en niveau's verdeeld. Als eerste de ruimte. Daarna kijken we naar verschillende onderwerpen, zoals wiksunde, scheikunde, chemie, en meer. Laten we nu eens kijken hoeveel antwoorden je kunt raden!