Quizvraag Politiek 7380

Australië stond eind 2019, begin 2020, in brand. Door zijn aanpak in deze natuurramp, lag de premier van Australië onder vuur. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag Media 7376

Sinds 2013 rijkt onze jongerenzender ketnet publieksprijzen uit die gekozen worden via een online stemprocedure. Begin dit jaar werd Eden hazard tot graafste gast en Laura tesoro to coolste chick van 2018 verkozen. Op 25 januari worden in het sportpaleis de prijzen voor 2019 uitgereikt. Wat is de naam van deze begeerde ketnet prijs?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag Religie 7374

Voor de 2e trap zoeken de naam van een lijst met verboden boeken. Deze lijst was een van 1559 tot 1966 door de paus vastgestelde lijst van boeken die katholieken niet mochten lezen. Wat is de naam van de lijst? De korte naam is voldoende.

Toon de eerste letter
De eerste letter: I


Quizvraag Literatuur 7373

Starten in de literatuur drietraps doen we met wat poëzie...
Van wiens hand is dit poëtisch hoogstandje?

Toon de eerste letter
De eerste letter: v


Quizvraag Sport 7372

Dit racepaard is volgens velen het beste paard aller tijden. Zijn eigenaar noemde hem liefkozend 'Big Red'. Wat is de naam van dit paard dat in 1973 één week op de covers van TIME, Sport Illustrated en Newsweek verscheen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Quizvraag Aardrijkskunde 7369

Venetië had in november heel wat last van een veel te hoge waterstand. Boven een van die wateren bevindt zich deze brug die het Dogepaleis en de gevangenis verbindt. Wat is de naam van deze brug?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Series 7368

The Bridge is een Deens-Zweedse misdaadserie. De titel verwijst naar de Sontbrug die Denemarken en Zweden verbindt. De 16 kilometer lange brug verbindt Kopenhagen met een stad in Zweden. De Welke?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag Media 7366

Wat is de naam van deze pop die van 1972 tot 2004 de reclame van “de Ster” op de televisie opvrolijkte in korte filmpjes, die vaak aan het begin en einde van de reclameblokken te zien waren?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag Series 7363

Voor deze vraag zoeken we een kunsttaal die gebruikt wordt in de televisie- en filmserie Star Trek. Ook Sheldon uit de Big Bang Theory is fan van deze taal. Welke taal zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Quizvraag Informatica 7362

We zoeken een scripttaal om webpagina's interactief te maken en webapplicaties te ontwikkelen. Het script wordt door middel van HTML overgebracht in de webbrowser. Welke taal zoeken we? Dus de benaming met méér dan 4 letters!

Toon de eerste letter
De eerste letter: J


Quizvraag Sport 7360

Welke Belgische wielrenner in 1961 geboren te Geel en woonachtig te Retie zoeken we hier. Eén van de grootste momenten in zijn carrière was waarschijnlijk zijn overwinning in Gent-Wevelgem in 1990, als tweede in deze wedstrijd eindigde Johan Museeuw. De meeste onder ons kennen hem waarschijnlijk als ploegleider van de lotto ploeg. Wat is de naam van deze voormalige wielrenner?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Geneeskunde en lichaam 7359

Pasgeboeren babys hebben bovenaan de schedel een opening tussen de 2 schedelhelften. Deze opening staat ook wel bekend onder een andere naam. Hoe wordt deze genoemd?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Ontspanning 7357

Naar welk Amerikaans bedrijf dat speelgoed maakt voor baby’s en kinderen zijn we hier op zoek. Het hoofdkwartier bevind zich in de staat New York. Het bedrijf werd opgericht in 1930. Het eerste speelgoed werd gemaakt van stevig metaal en hout van de gele den. Vanaf begin jaren 50 begon men ook met het produceren van plastic speelgoed. Wat is de naam van deze speelgoedfabrikant?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Algemeen 7356

Dit is de hoogste berg van Japan waarnaar ook een producent opgericht in 1934 van film en cameramateriaal is genoemd. Over welk bedrijf hebben we het hier?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Eten en drinken 7355

Wat bereid je met volgende ingrediënten: fijne bloem, olijfolie, lauw water, gist en zeezout. Het is uitstekend om te eten bij soep en bij salades, kan ook gebruikt worden om te doppen in dippers. Het wordt in de steenoven gebakken. De smaak kan versterkt worden door olijfolie en kruiden. Het is iets typisch Italiaans.

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Aardrijkskunde 7352

We zoeken een eilandengroep in de zuidelijke Atlantische Oceaan, ten oosten van zuidelijk Argentinië. De eilanden vormen een Brits overzees Gebiedsdeel. De eilandengroep bestaat uit twee grote eilanden en honderden andere kleine eilanden. Het klimaat wordt gekenmerkt door de lage temperaturen en veel neerslag. Engels is de officiële taal.

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Eten en drinken 7351

Brouwerij Van Honsebrouck hun jongste bier werd gelanceerd in 2014. Dit bier is een stevig blond Belgisch speciaal bier en verrast door zijn schelms karakter. Het is een straffe blonde met karakter, een echte doordrinker. Ondeugend maar zonder kwade bedoelingen. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8,5 % en wordt gebrouwen met Belgische en Tsjechische aromahoppen en pilsmout. Wat is de naam van dit bier?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Media 7350

Iedereen herinnerd zich nog de pano reportage van Tim Verheyden over de beweging schild en vrienden. Nadien sprak Dries van Langenhoven, de man met de beige broek, over het incorrect in beeld brengen van wat zij deden. Wij zoeken de Engelse term die begin 21e eeuw in het Nederlands is terechtgekomen en verwijst naar een overtuigingstechniek in communicatie die soms onterecht bepaalde aspecten uitlicht.

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Flora 7348

Na vorige moeilijke vraag, krijgen jullie een plantaardig antidepressivum voorgeschoteld. Deze plant uit de hertshooifamilie is een vaste plant en bloeit als de zon het hoogst staat. De vrucht is een doosvrucht met, uitsluitend lange, klierstrepen. Wat is de Nederlandstalige naam van dit kruid?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Quizvraag Fauna 7345

Deze zeevogel heeft een groot verspreidingsgebied in de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Ze duiken op spectaculaire wijze naar vis en kunnen dat met een snelheid van100 km/uur als ze zich laten vallen. Wat is de naam van deze gestroomlijnde zeevogel?

Toon de eerste letter
De eerste letter: J