Quizvragen muziek

405 resultaten

In 2023 ging deze bolvormige concertzaal open in Las Vegas. Het exterieur van de locatie beschikt ook over 54.000 vierkante meter aan LED-displays, waardoor het allerlei afbeeldingen kan projecteren. Graag de naam van deze zaal die U2 met een concert opende.

Goed zo !

De leerkracht muziek zal het waarschijnlijk wel in het lijstje hebben staan van vreemde muziekinstrumenten, maar weet jij ook de naam van dit instrument? Het is een viool zonder de houten klankkast waarbij het geluid versterkt wordt door een hoorn.

Goed zo !

We zijn op zoek naar de naam van deze zangeres. Ze presenteerde onder andere 10 om te zien, Dag Coco en Studio Gaga op televisie. Sinds 2004 geeft ze les Engels in het tweede middelbaar in Keerbergen. De familienaam is voldoende.

Goed zo !

Wat is de naam van dit Fins powerpopduo met een stevige hoek af en een grondige hekel heeft aan social media? Onder de maskers van deze groep bleek op Pukkelpop 2023 Cluseau te zitten. Graag de naam van de fictieve groep.

Goed zo !

In 2023 gaat de Amerikaanse singer-songwriter Beyoncé voor de negende keer op toer. Het geheel werd aangekondigd op 1 februari 2023, ter ondersteuning van haar zevende studioalbum. Wat is de naam van haar tour?

Goed zo !

Herkennen jullie dit logo nog? Graag de naam.

Goed zo !

Marvin Lee Aday overleed op 20/01/22. Van welke Amerikaanse rockgroep was hij de zanger?

Goed zo !

Hoe heet de frontvrouw van Vive la Fête? Voor- en achternaam graag.

Goed zo !

België zette zich muzikaal op de wereldkaart tijdens de jaren’80. Dit genre ontstond doordat enkele dj’s bepaalde platen (zoals van Nitzer Ebb en A Split Second) op 33 toeren gingen draaien in plaats van 45 toeren en dit met een pitch van +8. Hoe heet dit genre?

Goed zo !

We zien hier Nana Mouskouri, naast zangeres was ze nog op andere domeinen actief. Voor welke organisatie volgde ze Audrey Hepburn op als ambassadrice?

Goed zo !

De band, opgericht in 1962 aan het Conservatorium Gent door Bob Verhelst (Gent, 1939) had gedurende een kwarteeuw een vaste stek in de Eden te Blankenberge, waar jaren met Gaston Berghmans werd opgetreden. De band raakte vooral bekend door een drietal Europese tournees met Fats Domino in de jaren 70 van vorige eeuw. Geef de naam van deze band genoemd naar de artiestennaam van Verhelst, in het fragment de man aan de piano. Wel de volledige naam...

Goed zo !

We zoeken een Australische groep waarvan Truly madly deeply hun grootste hit was.

Goed zo !

Aan het eind van de 19e eeuw ontdekken de Amerikanen Louis Glass en William S. Arnold een nieuwe manier om geld te verdienen met muziek. In november 1889 plaatsten ze een Edison fonograaf in een saloon in San Francisco. Door een muntje in te werpen, konden mensen muziek luisteren via vier luisterbuizen. Voorloper van de jukebox. Letterlijk is het een machine waarin men een munt steekt waarop een muziekje of een film begint te spelen. Het is de voorloper van de jukebox. Misschien een tip, de naam werd gegeven aan een Amerikaanse kinderzender.

Goed zo !

Wat is de naam van deze New Wave groep?

Goed zo !

Hoewel ze een klassieke opleiding achter de rug heeft, ken je haar vooral als popzangeres en rapper. Ze is trots op haar lichaam en staat erom bekend zich in te zetten voor body positivity. Zo poseerde ze onlangs nog in een wel zeer kleine bikini. Als u het ons vraagt gaat het niet over haar gewicht, maar over haar uitzonderlijk talent. Op 24 februari 2023 staat ze in het sportpaleis. We zijn benieuwd wat ze nu weer in petto zal hebben. Graag haar artiestennaam.

Goed zo !

Ben jij het muzikaal genie thuis?

Als er iets is waar we het allemaal over eens kunnen zijn, dan is het wel dat muziek een integraal onderdeel van het leven is. Of je nu een R&B fan, een metalhead, een countryliefhebber of een jazzfan bent, muziek brengt ons samen, maakt ons hoofd leeg en houdt ons bezig op een manier die niets anders kan. Muziek kan ons aan het denken zetten of aan het dansen zetten en aanstekers omhoog houden (of iPhones). We hebben een aantal van de beste muziek quizvragen en -antwoorden verzameld om je vrienden mee in de war te brengen en je misschien te inspireren tot het maken van nieuwe quiz.