Quizvragen Muziek

405 quizvragen over Muziek

Bolvormige zaal Las Vegas
© Tomás Del Coro

In 2023 ging deze bolvormige concertzaal open in Las Vegas. Het exterieur van de locatie beschikt ook over 54.000 vierkante meter aan LED-displays, waardoor het allerlei afbeeldingen kan projecteren. Graag de naam van deze zaal die U2 met een concert opende.

Goed zo !


soort viool
© Sara Guasteví

De leerkracht muziek zal het waarschijnlijk wel in het lijstje hebben staan van vreemde muziekinstrumenten, maar weet jij ook de naam van dit instrument? Het is een viool zonder de houten klankkast waarbij het geluid versterkt wordt door een hoorn.

Goed zo !


zangeres Won Ton Ton

We zijn op zoek naar de naam van deze zangeres. Ze presenteerde onder andere 10 om te zien, Dag Coco en Studio Gaga op televisie. Sinds 2004 geeft ze les Engels in het tweede middelbaar in Keerbergen. De familienaam is voldoende.

Goed zo !

groep Pukkelpop 2023

Wat is de naam van dit Fins powerpopduo met een stevige hoek af en een grondige hekel heeft aan social media? Onder de maskers van deze groep bleek op Pukkelpop 2023 Cluseau te zitten. Graag de naam van de fictieve groep.

Goed zo !


Tour Beyoncé

In 2023 gaat de Amerikaanse singer-songwriter Beyoncé voor de negende keer op toer. Het geheel werd aangekondigd op 1 februari 2023, ter ondersteuning van haar zevende studioalbum. Wat is de naam van haar tour?

Goed zo !


logo muziekdienst

Herkennen jullie dit logo nog? Graag de naam.

Goed zo !

Marvin Lee Aday

Marvin Lee Aday overleed op 20/01/22. Van welke Amerikaanse rockgroep was hij de zanger?

Goed zo !


frontvrouw Vive la Fête
© SanderSpek

Hoe heet de frontvrouw van Vive la Fête? Voor- en achternaam graag.

Goed zo !


genre muziek zoals Nitzer Ebb

België zette zich muzikaal op de wereldkaart tijdens de jaren’80. Dit genre ontstond doordat enkele dj’s bepaalde platen (zoals van Nitzer Ebb en A Split Second) op 33 toeren gingen draaien in plaats van 45 toeren en dit met een pitch van +8. Hoe heet dit genre?

Goed zo !

Nana Mouskouri
© Anefo

We zien hier Nana Mouskouri, naast zangeres was ze nog op andere domeinen actief. Voor welke organisatie volgde ze Audrey Hepburn op als ambassadrice?

Goed zo !

Ben jij het muzikaal genie thuis?

Als er iets is waar we het allemaal over eens kunnen zijn, dan is het wel dat muziek een integraal onderdeel van het leven is. Of je nu een R&B fan, een metalhead, een countryliefhebber of een jazzfan bent, muziek brengt ons samen, maakt ons hoofd leeg en houdt ons bezig op een manier die niets anders kan. Muziek kan ons aan het denken zetten of aan het dansen zetten en aanstekers omhoog houden (of iPhones). We hebben een aantal van de beste muziek quizvragen en -antwoorden verzameld om je vrienden mee in de war te brengen en je misschien te inspireren tot het maken van nieuwe quiz.