Quizvraag Informatica 4812

Bij deze vraag zoeken we de naam van een antwoordmachine op het web. In tegenstelling tot gewone zoekmachines zoals Google, probeert deze machine antwoord te bieden op vragen door te zoeken in een database van informatie, en hij maakt gebruik van de software Mathematica. Officieel opende de website op 18 mei 2009.

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Bron quizvraag: 11 11 11 quiz editie 6

Quizvraag Informatica 4729

Vul het juiste antwoord in: .....is een versie van Microsoft Windows, een reeks besturingssystemen ontwikkeld door Microsoft voor het gebruik op pc's, voor zowel thuisgebruik als zakelijk gebruik en de opvolger van Windows XP. Net als Windows 2000 en Windows XP is het gebaseerd op de Windows NT-kernel, en draagt het versienummer Windows NT 6.0. Het was de bedoeling de versie begin 2006 uit te brengen, maar het verscheen uiteindelijk op 30 november 2006 voor bedrijven, en op 30 januari 2007 voor consumenten. Deze versie werd opgevolgd door Windows 7 in 2009.

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Bron quizvraag: Quiztet 2019

Quizvraag Informatica 4694

3B. Voor de volgende vraag zoeken we het op in frauduleuze oorden. We zijn op zoek naar een vorm van internetfraude waarbij het slachtoffer zijn gegevens kwijtspeelt op een site die een kopie is van een originele site. De valse website gaat dan aan de haal met persoonlijke gegevens als creditcardnummers enzoverder. Het contact wordt meestal via mail aangevraagd. Hoe noemen we deze vorm van internetfraude?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Quiztet 2019

Quizvraag Informatica 4631

De foutmelding Not Found is een van de HTTP-statuscodes. Deze foutmelding wordt gegeven door een webserver wanneer het door u gevraagde bestand niet gevonden word of het bestand niet bestaat. De beknopte, saaie foutmeldingen die je meestal krijgt kan beter door iets leuker vervangen worden, zo is er via childfocus ook al iets nuttigs mee gedaan.. De foutmelding krijgt meestal ook een getal met drie cijfers, welke?

Toon de eerste letter
De eerste letter: 4


Bron quizvraag: 10e quiz Young Ones 2018

Quizvraag Informatica 4469

Welk getal in het decimale stelsel representeert het getal 00100 in het binaire stelsel?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2019

Quizvraag Informatica 4400

Net zoals Siri bij de iPhone, heeft ook Amazon een virtuele assistent. Wat is de naam van deze virtuele assistent, die gebruikt wordt in de Amazon Echo, een zogenaamde smart speaker?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: Quizette december 2018

Nadat een nieuw softwarepakket door de ontwerpers zelf is getest, wordt het in een tweede fase vaak vrijgegeven aan een groep gebruikers of aan het grote publiek. Er wordt dan gevraagd de software te testen en feedback te geven om zo bugs, compatibiliteitsproblemen of andere inconsistenties op te lossen. Hoe noemen we een dergelijke testversie?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2018

Quizvraag Informatica 4185

Eind 2009 trok Microsoft definitief de stekker uit een project dat begin jaren ’90 was opgestart om de allereerste digitale encyclopedie te creëren. Eind de jaren ‘90 waren de cd-roms ook bij ons populair, maar door de opkomst van het internet en websites als Wikipedia, verdween de digitale encyclopedie volledig naar de achtergrond. Wat was de naam van die digitale encyclopedie?

Toon de eerste letter
De eerste letter: E


Quizvraag Informatica 4171

Voor deze vraag zoeken we een andere term voor Rasterafbeelding. Het is een afbeelding in digitale vorm, waarbij van elke pixel de kleur wordt vastgelegd. Het nadeel van een rasterafbeelding is dat bij het vergroten de afzonderlijke pixels zichtbaar zullen worden. Welke term zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Informatica 4058

Deze man, geboren in 1966, is een internetondernemer. Wij kennen hem vooral als de oprichter van Wikipedia. Een tijd geleden kwam je zijn smoelwerk af en toe tegen op Wikipedia, smekend voor een gift. Wat is nu weer de naam van deze man?

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2018

Quizvraag Informatica 4045

Een eenvoudige vraag over een appje. Van welke app zien we hier geprojecteerd?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2018

Quizvraag Informatica 4019

Bomen planten terwijl je surft op het weg? Het kan. We zoeken een duurzame zoekmachine opgestart op 14 december 2009 door Christian Kroll. Het bedrijf schenkt 80% van zijn inkomsten aan de bescherming van het regenwoud via een samenwerkingscontract met het Wereld Natuur Fonds. De zoekmachine gebruikt zoekresultaten van andere zoekmachines zoals Bing en is hiermee vergelijkbaar met andere groene zoekmachines als Forestle en Treehoo.

Toon de eerste letter
De eerste letter: E


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2018

Quizvraag Informatica 4002

Ze beweren allemaal de beste te zijn, maar van welk veelgebruikt antivirusmerk zien we hier het logo?

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2018