Quizvraag 2019 Algemeen 5990

In 2017 kreeg de Olmense Zoo het zwaar te verduren. Op 11 oktober verloor de zoo zijn erkenning als publieke dierentuin én moest sluiten nadat er aanhoudend inbreuken op het dierenwelzijn werden vastgesteld. Op 18 november kon de zoo met een nieuwe vergunning terug open. In april van dit jaar werd bekend gemaakt dat de Olmense Zoo voortaan onder een andere naam zou verder doen. Die naam is afgeleid van een Swahili woord dat zoveel betekent als 'katachtige'. Dat zou dan weer verwijzen naar de specialisatie van de zoo. Wat is die nieuwe naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Vragen zonder Vlees quiz 3

Kwisvraag 2019 Series 5954

Begin 2019 kwam Netflix op de proppen met een wel heel speciale aflevering van de serie 'Black Mirror'. De kijker kreeg immers zelf de controle over hoe het verhaal verliep en eindigde. Het verhaal zelf gaat over Stefan, een mentaal labiele computerprogrammeur die een revolutionair computergame probeert te voltooien. Naargelang het verhaal vordert, daalt Stefan verder af in de waanzin en vervagen de grenzen tussen fictie en realiteit. De naam van de aflevering is eveneens de naam van het game dat Stefan probeert te programmeren. Welke naam is dat?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Vragen zonder Vlees quiz 3

Quizvraag 2019 Politiek 5949
©Saeima

Niemand op het Britse eiland kan mooier ‘Order, order’ roepen dan deze man. In september 2019 kondigde hij zijn afscheid aan als Speaker (voorzitter) van het Lagerhuis. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Kwisvraag 2019 Literatuur 5948

Vijfendertig jaar na de oorspronkelijke roman is er een vervolg op The Handmaid's Tale op de wereld losgelaten. De titel van het vervolg is 'The Testaments'. Weet jij wie deze boeken heeft geschreven heeft?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Quizvraag 2019 Economie 5846
©BelgianBusiness

Deze vrouw, de ceo van het telecombedrijf Proximus, stapt op als topvrouw van het overheidsbedrijf.Ze gaat aan de slag als CEO bij het Nederlandse telecombedrijf KPN. Wat is haar naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Kwisvraag 2019 Politiek 5845

Deze vrouw kreeg de wind van voren tijdens de protesten in Hong Kong. De betogers eisen na het terugtrekken van de omstreden uitleveringswet, ook een vrije democratie en dus een stemming. Wat is de naam van deze Chief Executive of Hong Kong?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag 2019 Sport 5813

Deze voetballer werd geboren in Argentië en overleed ergens boven de Noordzee begin 2019. Het gaat hier over de voetballer Emiliano Sala, die getransfereerd werd van een Franse club naar een Engelse. Onze vraag, van Welke Franse club werd Sala getransfereerd, naar het Engelse Cardiff City?

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz

Kwisvraag 2019 Sport 5809
©LoupDragon42

Op 31 augustus 2019 raakte deze Franse coureur betrokken bij een zwaar ongeval met Juan Manuel Correa en Giuliano Alesi in de tweede ronde van de Formule 2-hoofdrace op Spa-Francorchamps. Hij overleed nadien. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Quizvraag 2019 Algemeen 5784

Augustus 2019 was een topmaand voor deze Youtuber. Niet alleen is hij getrouwd, maar heeft hij ook de kaap van 100.000.000 abonnees op Youtube als eerste bereikt. Wat is de alias van deze Zweed, Felix Kjellberg?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Kwisvraag 2019 Algemeen 5729

Twintig mensen zijn om het leven gekomen bij de schietpartij in een winkelcentrum van Walmart in augustus 2019. In welke stad in Texas aan de grens met Mexico vond deze aanslag plaats?

Toon de eerste letter
De eerste letter: E


Quizvraag 2019 Sport 5663
©Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

Deze Lotto Soudal wielrenner kwam op 5 augustus 2019 ongelukkig tenval tijdens de derde etappe van de Ronde van Polen. Hij overleed diezelfde avond tijdens de operatie. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Kwisvraag 2019 Aardrijkskunde 5662

In juni 2019 zijn twee olietankers aangevallen nabij deze Straat. Deze zeestraat is van levensbelang voor de internationale energiebevoorrading. Het is de toegangspoort tot de olievelden van Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Irak en Iran. Welke Straat zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Quizvraag 2019 Wetenschap 5540
©Seattle City Council

De rijkste mens op Aarde, Jeff Bezos, heeft op donderdag 9 mei 2019 bekend gemaakt dat zijn ruimtevaartbedrijf plannen heeft om naar de maan te gaan. Zijn maanlander heeft de naam 'Blue Moon' gekregen. Wat is de naam van het ruimtevaartbedrijf?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B