Quizvraag 2019 Media 4830

We zoeken de naam van een Amerikaanse documentaire uit 2019. In deze documentaire komt het verhaal van twee mannen, Wade Robson en James Safechuck, naar voren die, naar eigen zeggen, in 1993 door de wereldberoemde popartiest Michael Jackson op zijn landgoed Neverland Ranch zouden zijn misbruikt. Wat is de naam van de documentaire?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Kwisvraag 2019 Muziek 4829

Op de foto zie je de affiche van een festival die in Bree ging plaatsvinden. Al snel bleek dit niet waar te zijn en de gedupeerden kregen hun geld terug. Wat is de naam van het festival?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Quizvraag 2019 Muziek 4788

De frontzanger van de Britse dancegroep The Prodigy is overleden op 4 maart 2019. Wat was de naam van deze zanger?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Kwisvraag 2019 Films 4746

De award voor ‘beste actrice’ tijdens de Oscars 2019 ging naar deze Britse actrice voor haar rol als de Britse koningin Anne in ‘The Favourite’. Het is net als voor Rami Malek (de mannelijke winnaar) haar eerste Oscar en eerste nominatie. Wat is haar naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Quizvraag 2019 Films 4745

De belangrijkste prijs van de Oscars 2019 ging naar een Amerikaanse biografische roadmovie. De prent klopte onder andere favorieten ‘Roma’, ‘Bohemian Rhapsody’ en ‘The Favourite’. Wat is de titel van de film geregisseerd door Peter Farrelly?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Kwisvraag 2019 Algemeen 4744

Deze Zweedse klimaatactiviste raakte bekend toen ze besloot om na de zomervakantie tot de Zweedse parlementsverkiezingen in september 2018 elke schooldag te staken en met een spandoek buiten het parlement post te vatten om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. In februari 2019 liep ze ook mee in ons land. Wat is haar naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Quizvraag 2019 Films 4742

De oude papegaai van Pippi Langkous is overleden. Douglas, die in de film ‘Pippi in Taka-Tukaland’ de rol van Pippi’s papegaai peelt, is 51 jaar geworden. Wat is zijn naam in de film?

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Kwisvraag 2019 Muziek 4682

Willy Willy, vooral bekend als gitarist van The Scabs, is overleden op 59 jarige leeftijd. Wat was zijn echte naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag 2019 Sport 4681

Deze Argentijnse aanvaller maakte in januari 2019 de overstap van Nantes naar Cardiff. Voordat de betaling rond was, verdween hij. Hij stapte op 21 januari in een klein vliegtuigje op weg naar zijn nieuwe club. Het toestel verdween van de radar en werd zondag op de bodem van Het Kanaal gevonden. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Kwisvraag 2019 Politiek 4623

(en mijd) ook het lasteren en liegen.

In de aanloop naar de midterms in de Verenigde Staten was president Donald Trump duidelijk in campagne-modus. Volgens The Washington Post vertelde of twitterde Trump in die periode gemiddeld 30 onwaarheden per dag met een dagrecord op 7 september van 125 leugenachtige stellingen. Al werd dat uiteraard afgedaan als fake-news van linkse media. De pers en Donald, het zullen nooit maatjes worden. Ook deze man heeft de gewoonte om goed op de media in te hakken. Deze “Trump van de tropen” won in oktober de presidentsverkiezingen in Brazilië. Ook hij is niet verlegen om een krasse uitspraak: zo liet hij ooit optekenen dat hij een collega-parlementslid nooit zou verkrachten aangezien ze te lelijk is. In volle campagne werd hij het slachtoffer van een aanslag: hij kreeg een messteek in de buik, maar bleef, vooral via sociale media, campagne voeren. Hoe heet deze man die op 1 januari 2019 de 38ste president van Brazilië wordt?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: 10e quiz Young Ones 2018

Quizvraag 2019 Algemeen 4565

Deze klimaatactiviste uit Mortsel riep ze scholieren via sociale media op om Brussel te demonstreren voor het klimaat. Wat is haar naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Kwisvraag 2019 Algemeen 4512

De zoektocht naar het Spaanse jongetje dat vastzat in een honderd en tien meter diepe schacht in de buurt van Malaga, heeft niet mogen baten. Wat is de naam van de overleden jongen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: J


Deze NVA'er werd in januari 2019 aangehouden door de onderzoeksrechter. . Hij wordt ervan verdacht zich te hebben laten betalen in het kader van de toekenning van humanitaire visa aan christenen uit Irak en Syrië. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K