Quizvraag Mode 6095

Textiel en mode. We zijn op zoek naar een modebedrijf opgericht in 1977 door Roy Raymond. Het bedrijf is gespecialiseerd in dameskleding, lingerie en schoonheidsproducten. Het is het grootste onderdeel van het beursgenoteerde L Brands inc. met een verkoop van meer dan 5 miljard dollar en een bedrijfsresultaat van 1 miljard dollar in 2006. Het bedrijf staat bekend om haar modeshows en catalogi, met modellen zoals Heidi Klum, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Doutzen Kroes en Miranda Kerr.

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2019

Quizvraag Mode 6064

In het Frans spreekt men over prêt a porter. De term gaat over kleding en schoeisel aangeboden in afgewerkte staat en in standaardmaten, dit in tegenstelling tot maatkleding, die op maat gemaakt wordt. Welke term gebruiken we hiervoor in het Nederlands?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2019

Quizvraag Mode 5970

12) Van welke ontwerpen zijn deze bekende bokkenpootjes-laarzen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: Vragen zonder Vlees quiz 3

Quizvraag Mode 5937

De naam van het logo van sportmerk Nike, in 1971 ontworpen toen het bedrijf nog Blue Ribbon Sports heette. Algemeen wordt aanvaard dat dit logo verwijst naar de vleugels van de godin Niké, maar dat klopt dus niet. Wat is de Engelstalige naam voor het bekende Nike logo?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Vragen zonder Vlees quiz 3

Quizvraag Mode 5897

Deze trendy winteraccessoires, waarvan u hier een foto ziet, houdt het midden tussen een sjaal en een muts. Hij lijkt volledig op een sjaal, maar is rond en heeft geen uiteinden. Wat is de naam van dit kledingstuk?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz

Quizvraag Mode 5542

Eind 2011 reageerde het Vaticaan woedend op de campagne Unhate, waarin verschillende wereldleiders kussend werden afgebeeld. Paus Benedictus XVI werd gekoppeld aan imam Ahmed Mohamed el-Tayeb. Van welk merk was deze campagne?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: 5de Rakkersveld Quiz

Quizvraag Mode 5345

We zoeken het eerste Amerikaans modetijdschrift uitgebracht in 1867. Het wordt vandaag maandelijks uitgegeven en richt zich op "women who are the first to buy the best, from casual to couture".

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Bron quizvraag: 6de Rakkersveld Quiz

Quizvraag Mode 5325

We zoeken een Belgisch merk dat doorgaans vasthoudt aan de kenmerkende zwart-witte ontwerpen waar het label beroemdheid mee vergaarde. Sébastien Meunier nam er in 2013 de leiding over van de Vlaamse modeontwerpster en ereburger van Waregem, die het merk startte onder haar eigen naam.

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: 6de Rakkersveld Quiz

Quizvraag Mode 5260

In België gebruiken we deze term niet, maar in Nederland gebruikt men deze term wel voor het aanduiden van een nauw aansluitend kledingstuk dat bestaat uit lange kousen en een broekje aaneen, in Vlaanderen noemen wij dit een kousenbroek. Meestal bedekt deze kousenbroek het lichaam van de taille tot en met de tenen. Maar dus de vraag, welke term gebruiken onze noorderburen hiervoor?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2019

Quizvraag Mode 5216
©Jan Schroeder

We zoeken een beroemde figuur. Hij studeerde oorspronkelijk voor medicijnen, veranderde dan zijn studies naar Fotografie om uiteindelijk te eindigen als modeontwerper. De Italiaan werd in 2001 zelfs door Forbes tot succesvolste ontwerper van Italië genoemd en is ook uitgegroeid tot wereldbekend merk. Welke persoon zoeken we? Achternaam is voldoende.

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2019

Quizvraag Mode 4784

Deze waterdichte jas met aangehechte capuchon vond z’n oorsprong in Groenland. Hij beschermt het lichaam tegen vocht, kou en wind en wordt daarom veel gedragen in de winter. Traditioneel was deze jas een belangrijk kledingstuk van de Inuit dat hen tijdens hun jacht in kajaks en op sleeën beschermde tegen kou en bevriezing. De jas was gemaakt van pelzen waarbij de beharing zich aan de binnenzijde bevond. Over welk kledingstuk van 7 letters hebben we het?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: 11 11 11 quiz editie 6

Quizvraag Mode 4735

Dit prestigieuze Zwitserse horlogemerk dat onderdeel is van de Swatchgroep speelde een belangrijke rol in de ruimtevaart. Na zware tests door de NASA werd dit horloge aanvaard als eerste en enige horloge op de maan. Het merk werd opgericht in 1848. Van welk horlogemerk zien we hier een model?

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Bron quizvraag: Quiztet 2019

Quizvraag Mode 4698

4C. De laatste vraag is een echte klassevraag. Het is de eenvoudigste gangbare wijze van het knopen van de stropdas. Hij geeft een asymmetrische knoop. De knoop raakte in zwang medio de 19e eeuw bij de koetsiers. Later werd het ook de naam van een herensociëteit in Londen. Wat is de naam van deze knoop?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Bron quizvraag: Quiztet 2019