Quizvraag Mode 7217

Een modevraag. Dit bekende patroon is een tweekleurig textielpatroon, gekarakteriseerd door onderbroken steken die het patroon laat bestaan uit een tegelvorm van abstracte vierhoekige vormen. De meest voorkomende kleurvariant is zwart-wit, hoewel ook vaak andere kleuren worden gebruikt. Het patroon werd oorspronkelijk gebruikt in geweven wol uit de Schotse laaglanden, maar wordt tegenwoordig in allerlei verschillende materialen gebruikt.

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Gent Quizt 2019 2 december

Quizvraag Mode 6999

We zoeken een Belgische lingerieproducent. Het bedrijf werd in 2003 opgericht door ontwerpster Murielle Scherre en is gevestigd in Gent. Het ontwerpt en produceert "avant-garde" design lingerie.

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Bron quizvraag: Quiz met de gasten 2019

Quizvraag Mode 6868

We konden deze vraag evengoed stellen in de dubbel juist ronde. We zijn niet op zoek naar een bekende politicus maar wel naar een ietwat minder gekend Italiaans sportkledingmerk. De laatste jaren vindt het merk steeds meer de weg naar Europese voetbalelftallen. Voor kenners van het Cypriotische en San Marinese nationale voetbalelftal mag deze vraag zeker geen probleem vormen want deze toppers op de FIFA-ranking worden klassevol gekleed door dit sportmerk. Tussen 2014 en 2018 mocht het merk verder zijn naam verlenen aan het stadion van Bolton Wanderers.

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Mode 6780

Sommige woorden lijken uit een vreemde taal afkomstig te zijn, terwijl ze in die andere taal onbekend zijn, zogenaamde 'valse anglicismen. Avondkledij voor mannen wordt bij ons een smoking genoemd, wat Engels lijkt. In de UK wordt dit echter een dinner jacket genoemd en in de VS krijgt dit nog een andere benaming. Welke?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Mode 6670
©Georges Biard

Stromae weet niet enkel op muzikaal vlak te scoren. Samen met zijn vriendin en styliste Coralie Barbier lanceerde hij zijn eigen kledinglijn. Zijn kleurrijke stijl is een combinatie van Engelse schooluniformen, uitbundige Afrikaanse kleuren en wiskundige patronen. Je houdt ervan of je vindt het schreeuwlelijk. Wat is de naam van dit label?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: 2de Stronk quiz

Quizvraag Mode 6624

Om laarzen, handtassen en vaak ook kleding te fabriceren maakt men soms gebruik van een stof die gemaakt is van de binnenkant van leer. Het is niet zo stevig als leer, maar wel veel zachter. Een nadeel is dat de stof snel vuil wordt en niet gemakkelijk te reinigen is. Welke stof is dit?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: 3de Stronk quiz

Quizvraag Mode 6567

De Gentse lingerieontwerpster Murielle Scherre doet graag haar seksleven uit de doeken. In één van haar boeken schrijft ze over hoe ze met meer dan 57 minnaars de lakens deelt. Later acteert ze ook in een pornofim voor Studio Brussel. Maar wat is de naam van haar lingeriemerk?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Bron quizvraag: 3de Stronk quiz

Quizvraag Mode 6379

De Antwerpse Zes, ook bekend als de zes van Antwerpen, is een groep bekende  Belgische modeontwerpers die in de jaren tachtig afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. De groep is midden jaren 1980 internationaal doorgebroken. Hierdoor ontstond grotere aandacht voor  Vlaamse mode. Deze bestaat uit: Ann Demeulemeester, Dirk Bikkembergs, Walter van Beirendonck, Dries Van Noten, Dirk Van Saene en? Welk vrouw ontbreekt?

Toon de eerste letter
De eerste letter: Y


Bron quizvraag: Quiz van Antverpino

Quizvraag Mode 6095

Textiel en mode. We zijn op zoek naar een modebedrijf opgericht in 1977 door Roy Raymond. Het bedrijf is gespecialiseerd in dameskleding, lingerie en schoonheidsproducten. Het is het grootste onderdeel van het beursgenoteerde L Brands inc. met een verkoop van meer dan 5 miljard dollar en een bedrijfsresultaat van 1 miljard dollar in 2006. Het bedrijf staat bekend om haar modeshows en catalogi, met modellen zoals Heidi Klum, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Doutzen Kroes en Miranda Kerr.

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2019

Quizvraag Mode 6064

In het Frans spreekt men over prêt a porter. De term gaat over kleding en schoeisel aangeboden in afgewerkte staat en in standaardmaten, dit in tegenstelling tot maatkleding, die op maat gemaakt wordt. Welke term gebruiken we hiervoor in het Nederlands?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2019

Quizvraag Mode 5970

12) Van welke ontwerpen zijn deze bekende bokkenpootjes-laarzen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: Vragen zonder Vlees quiz 3

Quizvraag Mode 5937

De naam van het logo van sportmerk Nike, in 1971 ontworpen toen het bedrijf nog Blue Ribbon Sports heette. Algemeen wordt aanvaard dat dit logo verwijst naar de vleugels van de godin Niké, maar dat klopt dus niet. Wat is de Engelstalige naam voor het bekende Nike logo?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Vragen zonder Vlees quiz 3

Quizvraag Mode 5897

Deze trendy winteraccessoires, waarvan u hier een foto ziet, houdt het midden tussen een sjaal en een muts. Hij lijkt volledig op een sjaal, maar is rond en heeft geen uiteinden. Wat is de naam van dit kledingstuk?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz