Quizvraag 2018 Sport 7395
©si.robi

2018 was heel wat te doen rond deze tekening waarin Serena Williams werd afgebeeld in de door haar verloren tennisfinale van de US Open. Het leverde de tekenaar verwijten van racisme en seksisme op. We willen graag weten wie de dame aan de overkant van het net is, die de scheidsrechter iets toefluistert in de cartoon. De dame in kwestie won toen haar allereerste grand slam en won een paar maand later ook de Australian Open.

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2019

Kwisvraag 2018 Wetenschap 7229

In 2018 deed een ESA project vanuit Paranal (Chili) haar eerste observersatie. We zoeken de naam van een opstelling van telescopen die de Search for habitable Planets EClipsing ULtra-cOOl Stars. In het Nederlands: het detecteren van leefbare planeten ter grootte van de aarde die in banen om nabije uiterst koele sterren en bruine dwergen draaien. Hoe heet dit project?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Gent Quizt 2019 2 december

Quizvraag 2018 Algemeen 7165

In november 2018 teisterden hevige bosbranden de staat Californië na weken van droogte. De branden waren de ergste sinds decennia maar waren, aldus Donald niet het gevolg van de klimaatverandering maar door het slecht bosbeheer in het door Demo,craten gerunde California. Wat er ook van zij dit stadje met 25 000 inwoners werd volledig in de as gelegd. Wat is de naam van deze stad?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: 11e Young Ones quiz 2019

Kwisvraag 2018 Sport 7013

Na het faillissement van voetbalploeg Lierse SK in 2018, is de supportersvereniging 'Lierse Voor Altijd' verhuisd naar een andere ploeg uit 3de amateurklasse. Welke ploeg is dit? Deze ploeg nam ook de jeugdwerking over van het ter ziele gegane Lierse.

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Bron quizvraag: Quiz met de gasten 2019

Quizvraag 2018 Media 6939
©Eric Ita

De dame op de foto is sinds september 2018 mevrouw Justin Bieber. De Canadese zanger die op 14 jarige leeftijd bekend werd door een video op youtube. In de boekskes heeft hij veelvuldig gestaan door zijn knipperlicht relatie met Selena Gomez. Uiteindelijk lijkt hij toch gekozen te hebben voor deze dame. Tip, haar vader is ook een bekende Amerikaan. Gelukkig voor hem omdat hij redelijk kan acteren en niet alleen maar om “partner” van te zijn. Graag haar (meisjes)naam.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Giscokwis 2019

De man die we zoeken staat in geen geval langer bovenaan de vriendenlijst van Donald Trump, maar dat is ooit anders geweest. Als ex-advocaat van Trump werd hij vaak beschouwd als de man die alles kon regelen voor Trump, vandaar ook zijn bijnaam “ the fixer”, maar dat keerde in 2018 volledig toen onze man openlijk getuigde tegen Trump over malafide praktijken in Moskou, zwijggeld tegenover vrouwen en nog zoveel meer.

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, werd Pierre Kompany de eerste burgemeester in België , die van zwarte Afrikaanse afkomst is. Welke Brusselse gemeente schrijft hiermee verkiezingen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz

Kwisvraag 2018 Algemeen 5854

Op 24 juli 2018 werd heel Europa opgeschrikt van de afschuwelijke beelden die we in de journaals te zien kregen van een klein toeristisch dorpje in Griekenland. Een bosbrand, hoogst waarschijnlijk aangestoken, veegde op enkele minuten tijd een gans dorp van de kaart. Er vielen tientallen doden, waaronder 1 Belg. Graag de naam van dit dorp.

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz

Een historisch moment in 2018 was zeker de ontmoeting van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un met Donald Trump. Enkele maand daarvoor hield héél de wereld de adem nog in, uit angst voor een nucleaire escalatie. In welk land vond de historische ontmoeting plaats?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz

Kwisvraag 2018 Films 5792

Voor deze filmvraag zoeken we de naam van een film uit 2018, geregisseerd door Bradley Cooper. Hij speelt ook de hoofdrol.
Het is de 3de remake van een film uit 1937, geregisseerd door William A. Wellman.
Graag de naam van deze film.

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz

Quizvraag 2018 Sport 5788
© Steindy

De Bondscoatch nam 24 spelers mee, in plaats van de toegelaten 23, dit in afwachting van de blessures van Kompany en Vermaelen.
24 uur voor de aftrap van de Rode Duivels tegen Panama, moest er één speler de groep verlaten. Deze keerde huiswaarts op zaterdag 16 juni 2018.
Wie was deze zéér onfortuinlijke en ontgoochelende speler?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz