Quizvraag Economie 7331

Welke multinational uit cincinati, Ohio dat vooral consumentenproducten maakt en verkoopt is verdeler van ondermeer Gillette, Oral B, Pampers en dreft?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Quiz der gekroonde tafelen 2019

Quizvraag Economie 7323

Mediamarkt maakt net als de electonica supermarkt die we zoeken deel uit van de Metro groep. De keten die we zoeken heeft in België vestigingen in Antwerpen, Wilrijk, Luik, Brugge en Kortrijk. Deze keten wordt ook wel 'de blauwe reus' genoemd...

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Quiz der gekroonde tafelen 2019

Quizvraag Economie 7244

Op 23 september 2019 raakte bekend dat reisorganisatie Thomas Cook met onmiddellijke ingang al haar activiteiten moest staken. Even later was er toch witte rook toen bekend raakte dat een Spaanse touroperator 62 reisbureaus overnam hier in België. Maar wat is de naam van deze Spaanse overnemer?

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Bron quizvraag: Quiz der gekroonde tafelen 2019

Quizvraag Economie 7155

Welke farmareus brengt ondermeer Perdolan, Imodium en Motilium op de markt? De stichter heeft nog belangrijke uitvindingen gedaan op het vlak van narcotica, anti-parasitaire geneesmiddelen en de behandeling van geestesziekten. Sinds de sixties al onder het Amerikaans moederbedrijf maar wij zijn al blij én trots met de Belgische tak.

Toon de eerste letter
De eerste letter: J


Bron quizvraag: 11e Young Ones quiz 2019

Quizvraag Economie 7140

Van de gewone werknemer weet vadertje staat zowat alles en zo is het dan ook niet moeilijk om van de werkende mens de nodige belastingen af te houden. Veel moeilijker heeft de overheid het met bedrijven, zelfstandigen, aandeelhouders, trustfondsen tot zelfs schimmige VZW’s. Wie o wie gaat daar achter schuil en wordt er beter van. Langs een Europese richtlijn probeert België die ongelijkheid weg te werken: de wet van 18 september 2017 tot voorkoming van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme en tot beperking van het gebruik van contanten voorziet in het invoeren van een register van uiteindelijke begunstigden in België. Iedere natuurlijke persoon die belangen of zeggenschap heeft in een vennootschap, stichting of VZW wordt verplicht in dit register opgenomen. Van onze VZW is geweten dat de enige begunstigde uiteindelijk de kantine van de sporthall is. Onder welk drie-letter-woord is het register voor de uiteindelijke begunstigde beter gekend.

Toon de eerste letter
De eerste letter: U


Bron quizvraag: 11e Young Ones quiz 2019

Quizvraag Economie 7110

Voor alle duidelijkheid, dit grafiekje is geen Alpenetappe uit de Tour!
Wie 10 jaar geleden aandelen van dit Belgisch paradepaardje kocht zal het zich nu niet beklagen.. nadat ze een miljardendeal sloten met het Amerikaanse Gilead ging het voor het aandeel van het biotechnologie bedrijf pijlsnel omhoog. Hoewel de exotische paradijselijke naam iets anders doet vermoeden is dit toch een Mechels succesverhaal?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Bron quizvraag: 11e Young Ones quiz 2019

Quizvraag Economie 7082

De aandelenindex is het gewogen gemiddelde van een aantal belangrijke aandelen. Vaak zijn dit de grootste aandelen van de beurs, zoals de Dow Jones Industrial Average in New York en de BEL20 in Belgie. Maar wat is de belangrijkste aandelenindex van de Tokyo Stock Exchange?

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Bron quizvraag: Quiz met de gasten 2019

Quizvraag Economie 6852

Deze groothandel opende in 2018 haar elfde winkel in België, meer bepaald in Middelkerke. Deze moest in augustus 2019 door een juridisch dispuut met concurrent Aronde onmiddellijk noodgedwongen de deuren sluiten. Als onderdeel van de Makro-groep wil deze groothandel de professionals in de horeca en voeding ondersteunen met een breed assortiment aan droge voeding, dagverse producten en horecabenodigdheden. We zoeken de volledige naam van deze keten.

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Economie 6798

Van welk beursgenoteerd bedrijf, in 1880 opgericht te Zwevegem, zien jullie hier het logo? In het voorjaar kwam het bedrijf nog in het nieuws doordat het meerdere filialen zou sluiten of waarvan de activiteiten naar Oost-Europa zouden verhuizen. Matthew Taylor is de CEO, maar ik betwijfel of dit een extra tip is..

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Economie 6662

Welke graaf moest in 2008 ontslag nemen als voorzitter van de raad van bestuur van Fortis omdat zijn verkeerde inschatting van de financiële markten aan massa's beleggers veel geld had gekost?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Bron quizvraag: 2de Stronk quiz

Quizvraag Economie 6592

In 1975 ontstond de Bank Brussel Lambert door een fusie. De bank verwierf een stevige positie in de Benelux. Sinds begin 1998 is de bank echter een volledige dochter van een wereldwijde actieve financiële instelling van Nederlandse origine. In 2003 is ook de naam van de vennootschap gewijzigd. Onder welke naam kennen we deze bank vandaag?

Toon de eerste letter
De eerste letter: I


Bron quizvraag: 3de Stronk quiz

Quizvraag Economie 6582

Als je in de winkelrekken etenswaren koopt, neem je normaal gezien het product dat vooraan staat. Daarom worden nieuwe producten, die dus nog langer houdbaar zijn, achteraan aangevuld. Met welk acroniem wordt dit systeem benoemd? De term komt ook voor in boekhouding en informatica voor het verwerken van data in volgorde van aanlevering.

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Bron quizvraag: 3de Stronk quiz

Quizvraag Economie 6524

Allicht de kortste vraag van de avond: wat is de munteenheid van Israël?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Bonne Cuvee quiz