Quizvraag Economie 6136

Deze Amerikaanse onderneming gespecialiseerd in financiële dienstverlening en communicatie, bestaat sinds halverwege de 19e eeuw en was oorspronkelijk een Telegrafiebedrijf. Hun bekendste dienst is een manier om geld over te maken naar mensen over de hele wereld, zonder tussenkomst van een bank of andere financiële tussenpersoon. Welke onderneming zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Bron quizvraag: Bijns Boys Quiz

Quizvraag Economie 6071

Een korte financiële vraag: met welke munteenheid betalen ze in Hongarije?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2019

Quizvraag Economie 5950
©Timjarrett

Graag de naam van een Brits-Australische mijnbouwgroep. Het bedrijf is één van de grootste in z'n soort en haalt wereldwijd onder meer ijzererts, aluminium, koper en industriële mineralen op. De groep is vernoemd naar de gelijknamige river in Zuid-Spanje, waar in 1873 hun eerste kopermijn werd opgestart. Huidig CEO, for the record, is Jean Sébastien Jacques. Naam van dat mijnbouwbedrijf?

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Bron quizvraag: Vragen zonder Vlees quiz 3

Quizvraag Economie 5846
©BelgianBusiness

Deze vrouw, de ceo van het telecombedrijf Proximus, stapt op als topvrouw van het overheidsbedrijf.Ze gaat aan de slag als CEO bij het Nederlandse telecombedrijf KPN. Wat is haar naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag Economie 5704

We zijn op zoek naar een Belgische econoom die voor het eerst in de publieke belangstelling kwam met Moneytron. Hij ging later ook nog in de politiek, zo belandde hij ook nog in Hoegaarden waar hij zijn nieuwste partij meteen na de verkiezingen van 2014 weer ontbond door een beschamend resultaat van 0,3 procent voor de Kamer en 0,2 procent voor het Vlaams parlement.

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Bron quizvraag: 4de Stronk quiz

Quizvraag Economie 5691

We zoeken de naam van een logistieke methode voor voorraadbeheersing, die is ontstaan in Japan. De bedoeling van deze methode is om levering en productie zodanig op elkaar af te stemmen dat er nauwelijks tot geen voorraden in een bedrijf nodig zijn. De leveringen gebeuren precies op tijd, dus er hoeft niets te worden opgeslagen. Dit zorgt uiteindelijk voor het wegvallen van de voorraadkosten en alle andere daar bij optredende kosten.

Toon de eerste letter
De eerste letter: J


Bron quizvraag: 4de Stronk quiz

Quizvraag Economie 5670

We zijn op zoek naar de naam van een belgische holding. De portefeuille van de groep concentreert zich rond 5 kerndomeinen en bevat ondernemingen zoals baggeraar DEME, private bank Bank J. van Breda & C° en mediagroep Corelio. U ziet hier een foto van de voorzitter van de raad van bestuur; Luc Bertrand. Welk BEL20-bedrijf zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: 4de Stronk quiz

Quizvraag Economie 5309
©Roland Goossens

Op 8 augustus 1905 wordt 'Electriciteitsmaatschappij der Schelde' (Société d'Électricité de l'Escaut) opgericht. Tal van fusies later werd het het belangrijkste bedrijf in zijn categorie in België. Onder welke naam kenden we dit bedrijf tussen 10 juli 1990 en 10 juli 2007?

Toon de eerste letter
De eerste letter: E


Bron quizvraag: 6de Rakkersveld Quiz

Quizvraag Economie 5076
©José Cruz/ABr

Als we het in de economie over de BRIC-landen hebben, dan bedoelen we hier eigenlijk 4 verschillende landen mee. U krijgt van ons al Brazilië, maar om 3 punten te verdienen verwachten wij van u de 3 nog ontbrekende landen op uw antwoordformulier.

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Bron quizvraag: Levensloop Neteland

Quizvraag Economie 5075
©Isai Symens

Jean-Pierre Van Rossem behoort zonder twijfel tot ons collectief geheugen. Het minste dat we over hem kunnen zeggen is dat hij een kleurrijke figuur was. Maar hij kleurde ook wel buiten de lijntjes. Zo beweerde hij het gedrag van de beurs te kunnen voorspellen en beloofde aan beleggers oneindige winsten. Maar wat was nu ook alweer de naam van zijn beursbeleggingsbedrijf waarmee hij vele mensen opgelicht heeft?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: Levensloop Neteland

Welke benaming geven we aan een onafhankelijke doorlichting en controle van een bedrijf of instelling, uitgevoerd door interne en/of externe specialisten? Het kan een onderzoek zijn naar het functioneren van het bedrijf, de bedrijfsprocessen of producten. Ook voor een doorlichting van de boekhouding kan de door ons gezochte term gebruikt worden.

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: Levensloop Neteland

Quizvraag Economie 4801

Reclamespots voor online beleggen krijgen we bijna dagelijks te horen. Niets lijkt eenvoudiger en het rendement lijkt gegarandeerd. Ook KBC heeft een platform ontwikkeld voor online beleggen. Via hun marktenzaal staat de belegger rechtstreeks in verbinding met de beurs; hij kan dus zelf online op de beurs beleggen aan scherpe tarieven. Wat is de naam van dit online beleggingsplatform van KBC?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: 11 11 11 quiz editie 6

Quizvraag Economie 4644

Het volgende is te lezen in hun folder: Wij zijn bewust niet-beursgenoteerd. Zo is er minder druk om kortetermijnwinsten te realiseren.
Wij financieren met je spaargeld enkel bedrijven die ondernemen met respect voor mens en milieu. Zo groeit je geld. En zo groeit de samenleving. Blablabla Ps: Zij waren vorig jaar de eerste bank die zomaar eventjes 0 procent spaarrente gaven ..
Welke Nederlandse bank stelt zich als doel om duurzaam, ethisch en transparant te bankieren?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: 10e quiz Young Ones 2018