Quizvragen eten en drinken

434 resultaten

Van welk stuk fruit zien we hier de doorsnede?

Van welk stuk fruit zien we hier de doorsnede?

Goed zo !
keramische kamado barbecue

Hoe heet een keramische kamado barbecue, welke omarmd wordt door barbecue liefhebbers over de hele wereld. Door de unieke vorm en het dubbelwandige keramiek vindt er heteluchtcirculatie plaats in dit toestel en is de temperatuur nauwkeurig te regelen door de RVS luchtschuif en de gietijzeren regeldop af te stellen. Op dit toestel worden gerechten sneller bereid, drogen ze niet uit en behouden ze hun voedings- en smaakstoffen. Het hoogwaardige keramiek in combinatie met goede houtskool zorgt voor een unieke smaakbeleving en een zeer lange brandduur. Of je nu wilt grillen, bakken, koken, stoven, roken of slow cooking wilt toepassen, er is niets dat deze keramische outdoor cooker niet kan.

Goed zo !

In een ronde met als thema “sterrenchef” mag natuurlijk ook een culinaire vraag niet ontbreken. Welke term omschrijft het volgende proces: Het afmaken van jus door na het bakken of braden wijn of bouillon toe te voegen en al roerende de aangebakken deeltjes losmaken.

Goed zo !
mineraalwater waar de bron gelegen is in de Franse Alpen

We zijn op zoek naar een merk van mineraalwater waar de bron gelegen is in de Franse Alpen. Het water wordt gebotteld bij de bron zonder enige bewerking. Het werd dan ook door dokters voorgeschreven als geneesmiddel. Sinds 2008 leveren ze ook steeds het water aan op Wimbledon. Welk Frans en wereldberoemd merk van water zoeken we?

Goed zo !
restaurant van Karen Torosyan

In de Michellingids 2023 behouden Hof van Cleve, Zilte en Boury hun drie sterren. In Brussel kreeg het restaurant van Karen Torosyan als enigste een tweede ster erbij. Graag de naam van dit restaurant.

Goed zo !
snoep Mackintosh

We zoeken de merknaam van een reeks snoepjes in de vorm van bonbons. Het werd in 1936 gecreëerd door de firma Mackintosh's en vernoemd naar het gelijknamige toneelstuk van James Barrie.

Goed zo !
Gentse snoepwinkel

Welke bekende Gentse snoepwinkel in de hoornstraat stopte na 25 jaar omdat er teveel negativiteit heerst over suiker. Er kwam een koffiebar in de plaats.

Goed zo !
chips merk

Van welk chips merk is dit de mascotte?

Goed zo !
snoepgigant

Welke snoepgigant beloonde een man die hun cheque vond twv. 4,6 miljoen euro. De eerlijke vinder kreeg hiervoor 6 zakjes snoep.

Goed zo !
Mariabeeldjes

Sinds 2022 maakt Els de Coker uit Oudenaarde deze gipsen beelden. Ze laat zich inspireren op het schuimachtige snoepgoed dat vooral populair is in de sinterklaasperiode. Wat is de juiste naam van deze zoete Mariabeeldjes?

Goed zo !
chocolade Delfts-blauw

Wat is de naam van dit oorspronkelijk Nederlandse, maar nu in België gefabriceerde snoep? De chocolade is verpakt in een karakteristieke Delfts-blauwe wikkel.

Goed zo !
oude naam Snickers

Marketing, het is een vreemd iets. Ze maken er een sport van om gekende namen aan te passen of te updaten. Ken jij nog de vorige naam van SNICKERS?

Goed zo !
oudste bier huidige biersoorten

Dit bier is de oudste onder de huidige biersoorten en wordt vooral nog gebrouwen in de Zennevallei. Vandaag wordt ze voornamelijk als grondstof gebruikt voor bieren die gezoet of hergist worden, zoals een geuze of een kriek. Deze biersoort is trouwens een door de Europese Unie erkende en beschermde gegarandeerde traditionele specialiteit. Graag de naam van deze biersoort.

Goed zo !
hamburgerrestaurant

Het is een Amerikaanse keten van hamburgerrestaurants. Ze heeft na McDonald's en vóór Burger King de grootste omzet in die branche.

Goed zo !
Belgische artisanale brouwerij in Brugge

Jullie zoeken een Belgische artisanale brouwerij in Brugge. De naam van de brouwerij verwijst naar een voormalige versterking en de huidige wijk waar de brouwerij zich bevindt. De brouwerij is opgericht eind 2011 en is een creatie van Kristof Vandenbussche. Bieren zijn Tripel Hoplapin Rouge Dubbel Quadrupel Blanche Kriek Snowlapin Chocolate Stout Summer Sour Witte van Brugge, en Bruges la Morte" Tripel. Naam van de brouwerij?

Goed zo !