Quizvragen eten en drinken

434 resultaten

Quizvraag Zweden 1493

Hoe noemen de Zweedse balletjes op het menu van de winkel Ikea?

Goed zo !
Quizvraag Restaurant 1484

Op 25 maart 2014 opende Herman samen met Nick Bril de deuren van hun restaurant, in Antwerpen. Wat is de naam van dit restaurant?

Goed zo !
Quizvraag Fastfood Libië 1468

Hoe heet het Libanese fastfoodgerecht dat vooral bestaat uit gefrituurde kikkererwten?

Goed zo !

Hoe heet de pikante saus uit de Marokkaanse keuken die gebruikt wordt in soepen en stoofschotels en die als belangrijkste ingrediënten knoflook, olijfolie en Spaanse peper heeft?

Goed zo !
Quizvraag Indianen 1466

We zoeken de naam van een geconcentreerd mengsel van vet en proteïnen dat gebruikt wordt als een compacte en volwaardige voeding. Het werd uitgevonden door de inheemse volkeren van Noord-Amerika. De specifiek gebruikte ingrediënten waren meestal datgene wat beschikbaar was: het vlees was vaak bizon, wapiti, eland of een ander hert. Fruit zoals veenbessen en Saskatoon bessen werd soms toegevoegd. Wat is de naam?

Goed zo !

Welke bekende witte wijn wordt in het midden van het Franse departement Yonne verbouwd, ten oosten van de stad Auxerre?

Goed zo !

Hoe heet het restaurant in Ganshoren dat, naast De Karmeliet in Brugge en Comme Chez Soi in Brussel, het enige restaurant in de Benelux was dat met drie sterren in de Michelin gids van 1999 mocht pronken?

Goed zo !
Quizvraag Canvas 1463

In november 2017 kregen we het droevige nieuws dat deze Italiaan overleden is. Wat is de naam van deze Italiaan die voor de BBC een culinaire serie maakte die ook op Canvas te zien was en van Nederlands commentaar voorzien werd door Rocco Granata?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 1462

Welke tomaten worden ook wel pruimtomaten of pomodori-tomaten genoemd?

Goed zo !

Hoe heet de bereidingswijze die we bijvoorbeeld gebruikten voor het smelten van chocolade in een warmwaterbad?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 1457

We zijn opzoek naar een kleine schelpvormige cake afkomstig uit Commercy in Lotharingen. Het deeg wordt gemaakt uit meel, poedersuiker, boter, eieren, natriumbicarbonaat, citroenschil en rum en wordt met een spuitzak in een bakblik in de vorm van een sint-jakobsschelp gespoten. Welke naam zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Fastfood Restaurant 1370

We zijn op zoek naar een Zuid-Afrikaanse restaurantketen met Portugese gerechten, hoofdzakelijk met piri-piri gemarineerde kipgerechten. Deze fastfood keten heeft vestigingen in meer dan 30 landen. De sauzen zijn ook verkrijgbaar in de supermarkt.

Goed zo !
Quizvraag Mascotte 1359

Hoe heet de mascotte die te zien is op een doos Frosties van Kellogg's?

Goed zo !

Hoe heet het Catalaans restaurant, oorspronkelijk gestart als mini-golfbaan, werd in 2004 voor de vierde opeenvolgende keer verkozen tot beste restaurant ter wereld?

Goed zo !

Welke kleur heeft Coca Cola wanneer er geen kleurstof zou inzitten?

Goed zo !