U ziet hier een foto van een Disney-Pixar samenwerking uit 2017. Het verhaal speelt zich af op het Mexicaanse platteland, waar Miguel een familiegeheim ontdekt waarmee hij contact kan leggen met zijn overleden voorouders. Wat is de naam van deze veelvuldig in de prijzen gevallen animatiefilm?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2019

In september 2017 werd de alom gekende NGO Vredeseilanden (bekend door zijn logo met die ventjes) omgedoopt met een nieuwe naam die werkelijk geen kat kent tenzij je Esperanto spreekt en weet hoe het woord ‘OOGST’ in die taal luidt We staken de letters in random volgorde, en kwamen alvast tot dit merkwaardig woord. Als je even aan de slag gaat met dit ‘klitoor’ kom je tot de nieuwe merknaam van Vredeseilanden.

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Bron quizvraag: 11e Young Ones quiz 2019

Quizvraag 2017 Politiek 7043
©Tim Travers Hawkins

De persoon die we zoeken lekte een video-opname van een Amerikaanse helikopteraanval in Bagdad naar WikiLeaks. In 2013 kreeg deze klokkenluider hiervoor 35 jaar gevangenisstraf. President Obama besloot in 2017 tot verkorting van de straf waardoor de klokkenluider reeds op 17 mei 2017 vrijkwam in plaats van in 2045. Hoe heet deze Amerikaanse klokkenluider?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: Quiz met de gasten 2019

Kwisvraag 2017 Series 6405

We zoeken een reeks gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood. Het eerste seizoen ging van start op 26 april 2017 bij de streaming dienst Hulu. Het is tevens de eerste serie van een streaming dienst die bekroond werd met zowel een Emmy Award als de Golden globe. De hoofdrol wordt vertolkt door Elizabeth Moss.

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Quiz van Antverpino

Sinds 15 augustus 2017 heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken een nieuw noodnummer in voege gebracht. Dit nieuwe nummer dient in geval van eventuele overstromingen, stormen en alle andere zaken waarbij geen direct levensgevaar is voor personen. Wat is dit nieuwe noodnummer?

Toon de eerste letter
De eerste letter: 1


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz

Kwisvraag 2017 Muziek 5822
©Georges Biard

Jean Philippe Smet werd geboren op 15 juni 1943 en overleden in 2017. Hij was een Franstalige Belgische zanger en acteur en werd aanzien als de Franstalige Elvis Presley. Van zijn platen werden er meer dan 110 miljoen verkocht. Onder welke naam trad hij op?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz

Welke overtuigd christen en sociaal conservatieve republikein werd op 20 januari 2017 vicepresident van de Verenigde Staten in het kabinet van Donald Trump?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: 4de Stronk quiz

Kwisvraag 2017  5720
©Carolus

Eind januari 2017 was er een confrontatie tussen Kris Verduyn en een pedofiele oud-bisschop van Brugge die Kris misbruikt zou hebben. De oud-bisschop ontkende alles, waarop er eind februari een nieuwe klacht kwam, ditmaal van een slachtoffer dat in Bavikhove zou misbruikt geweest zijn. Wie is de oud-bisschop waarvan sprake?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Bron quizvraag: 4de Stronk quiz

Geef de voornaam van de winnares van de Judo Grand Slam in Tokyo in 2017 in de categorie tot 70kg. Van iemand met haar naam zou je wat meer Peace & Love verwachten. Haar voornaam is tevens de term die in judo gebruikt wordt als voorvoegsel voor zijwaartse worpen.

Toon de eerste letter
De eerste letter: Y


Bron quizvraag: 5de Rakkersveld Quiz

Kwisvraag 2017 Media 5404
©David Shankbone

Begin oktober 2017 startte het hele MeToo-verhaal met beschuldigingen van seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten door verschillende vrouwen aan het adres van de filmproducent die we zoeken.

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Bron quizvraag: 6de Rakkersveld Quiz

Tussen 1989 en 1999 werd er in menig Vlaamse huiskamer uitgekeken naar het BRT-programma waarin Kurt Van Eeghem 3 BV's al dan niet waargebeurde verhalen liet oprakelen. De panelleden gingen vaak met elkaar in de clinch, waarbij vooral Gerty Christoffels het regelmatig zwaar te verduren kreeg in het bijzijn van Jacques Vermeire en Walter Grootaers. Welk programma was dit, dat in 2017 nog een comeback kende?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: 6de Rakkersveld Quiz