Geef de voornaam van de winnares van de Judo Grand Slam in Tokyo in 2017 in de categorie tot 70kg. Van iemand met haar naam zou je wat meer Peace & Love verwachten. Haar voornaam is tevens de term die in judo gebruikt wordt als voorvoegsel voor zijwaartse worpen.

Toon de eerste letter
De eerste letter: Y


Bron quizvraag: 5de Rakkersveld Quiz

Kwisvraag 2017 Media 5404
©David Shankbone

Begin oktober 2017 startte het hele MeToo-verhaal met beschuldigingen van seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten door verschillende vrouwen aan het adres van de filmproducent die we zoeken.

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Bron quizvraag: 6de Rakkersveld Quiz

Quizvraag 2017 Media 5350

Tussen 1989 en 1999 werd er in menig Vlaamse huiskamer uitgekeken naar het BRT-programma waarin Kurt Van Eeghem 3 BV's al dan niet waargebeurde verhalen liet oprakelen. De panelleden gingen vaak met elkaar in de clinch, waarbij vooral Gerty Christoffels het regelmatig zwaar te verduren kreeg in het bijzijn van Jacques Vermeire en Walter Grootaers. Welk programma was dit, dat in 2017 nog een comeback kende?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: 6de Rakkersveld Quiz

Kwisvraag 2017 Politiek 5274
©European People's Party

In 2017 werd in het Europese parlement een nieuwe voorzitter benoemd als opvolger van Martin Schulz, welke Italiaan zit momenteel het Europese parlement voor?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2019

Welke journalist werd in 2013 hoofdredacteur van het journaal op één, maar werd in 2017 na interne strubbelingen opzij gezet. Hij is tegenwoordig de VRT-correspondent in de Verenigde Staten en mag in die hoedanigheid vaak optreden als Trump weer stommiteiten heeft uitgehaald. Graag de naam van deze journalist.

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Quizette december 2018

Kwisvraag 2017 Sport 4001

Jong talent uit Letland. Vorig jaar stond deze tennisster op plaat 7 op WTA ranglijst. Ze zakte dit jaar echter terug naar de 10e plaats. Op Roland Garros haalde ze in 2017 trouwens ook goud. Daarvoor moest ze voorbij Wozniaci en Simona Halep. Wie is deze tennisster?

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2018

Quizvraag 2017 Sport 3960

Tegen welke club verloor Ajax in 2017 de finale van de Europa League?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Kwisvraag 2017 Media 3941

De grote baas van Playboy, Hugh Hefner, overleed in 2017. Voordat hij Playboy oprichtte, was hij copywriter voor een mannenblad. Welk blad zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: E


Quizvraag 2017 Films 3882

In de film Le fidèle van Michael Roskam zien we het levensverhaal van Brusselse gangster Gino "Gigi" Vanoverbeek, vertolkt door Matthias Schoenaerts. De film veroorzaakte enige opschudding daar deze te sterke gelijkenissen zou vertonen met het leven een bepaalde Brusselse gangster. Diens vrouw Virginie Barré vond het immers niet kunnen dat de film zonder inspraak van de familieleden werd gemaakt. Op wiens leven zou de film van Michael Roskam zijn gebaseerd?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2018

Welke Belgische Burgemeester ontving in 2017 the World Mayor Prize voor zijn bijdrage aan de gemeenschap en de betekenisvolle manier waarop hij meegewerkt aan de integratie van immigranten en de vlotte integratie van vluchtelingen en asielzoekers?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2018

Quizvraag 2017 Algemeen 3801

Op 19/11/2017 stierf de bekende moordenaar en sekteleider Charles Manson. De meest bekende moord gepleegd door de sekteleden van Manson gebeurde in 1969 op de zwangere vrouw van Roman Pola?ski. Hoe heette de vrouw van roman Polanski?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2018

Kwisvraag 2017 Films 3789

Dit jaar vonden ook al verschillende schietpartijen plaats in Amerikaanse scholen. Onder meer ook een schietpartij in Parkland waarbij 17 personen het leven lieten. Hierna volgde een hevig protest waarbij in verschillende steden 3 grote publicatieborden werden geplaatst die de Amerikaanse wapenwet in vraag stelden. Weten jullie ook op welke film dit gebaseerd is?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2018

Quizvraag 2017 Politiek 3723

In Gent vond recent een grootse stoelendans plaats n.a.v. een aantal schandalen die werden gelekt in het kader van intercommunales. Zo verdween Siegfried Bracke als mogelijke lijsttrekker ten voordele van Elke Sleurs en werd binnen de SPA Tom Balthazar als mogelijke kandidaat burgemeester vervangen door Rudy Coddens maar wat was nu eigenlijk de aanleiding van deze stoelendans, met name door welk schandaal diende Tom Balthazar af te treden? We zoeken de naam van een Vlaamse naamloze vennootschap?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2017