Het verstand van Nevele 2016

Quizronde 1: Actua

Organisatie quiz: Het verstand van Nevele

Aantal ronden: 11

Aantal vragen: 97

Moeilijkheid: 91.14 %

Welke niet zo attent 42 jarige Waalse minister van mobiliteit nam een maand geleden ontslag nadat ze werd beschuldigd van leugens en nalatigheid na het uitlekken van een vernietigend Europees rapport over de Belgische luchthavens?

Goed zo !

De weg naar het Amerikaanse huis heeft reeds voor het nodige tumult gezorgd. Presidentskandidaat Donald Trump was onlangs nog furieus nadat enkele tegenstanders van Trump deze foto posten. Maar hoe heet dit 46 jarig voormalig model en mogelijks toekomstige presidentsvrouw? haar voornaam is voldoende!

Goed zo !

Op 22 maart 2016 sloeg het noodlot toe in Zaventem en Brussel. Als reactie op de aanslagen werd de luchthaven in Zaventem stilgelegd. Op zondag 3 april om 13u40 werd Zaventem terug opgestart en vertrok de eerste vlucht. Wat was de eindbestemming van de eerste vlucht (land is voldoende)?

Goed zo !

In februari van 2016 startte in Frankrijk het proces rond de 87 jarige politicus van extreem rechtse signatuur. De politicus heeft het sinds vorig jaar hard te verduren, zo werd hij door zijn eigen dochter uit het Front National geplaatst na controversiële uitspraken over de Holocaust. Welke controversiële fransman zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Panama 2061

Internationale media hebben recent enkele onthullingen gedaan over hoe rijken miljarden dollars wegsluizen via belastingparadijzen. Door deze onthullingen is Panama niet langer enkel dat land met dat belangrijke kanaal, maar staat het voortaan vooral bekend als het land dat met behulp van fiscale trucs een frauderende elite bekoort. Wij kennen Panama vooral van de zinssnede ‘A man a plan a canal Panama’ dat je zowel van voor na achter op dezelfde manier kan lezen. Hoe noemen we zo een woord dat zo lepel, droommoord of pap?

Goed zo !
Quizvraag Basketbal 2062

Niké haalde aan dat ze in december 2015 een levenslang contract hebben afgesloten met een Amerikaanse top basketballer. Volgens de Amerikaanse sport pers gaat het om het duurste sponsorcontract in de geschiedenis. Welke sporter zoeken we hier?

Goed zo !

In Augustus 2015 haalde rapper Kanye West aan dat hij in 2020 een gooi wil doen naar het hoogste Amerikaanse ambt. Dat de rapper wel meer absurde gedachten heeft, toonde hij al door, samen met zijn partner Kim Kardashian, zijn eerst geboren dochter de toepasselijke naam North te geven. In december 2015 kreeg ook zijn nieuwe zoon een ietwat speciale naam. Hoe heet deze zoon van Kanye West en Kim Kardashian?

Goed zo !

One Direction is onder Vlaamse tienermeisjes zo mogelijks de bekendste boysband ter wereld. In maart 2016 gaf de band namelijk wel aan dat ze voor onbepaalde tijd een pauze willen nemen. De pauze zou er komen nadat één van de leden van de groep beslist heeft om de groep te verlaten. Wie nam de beslissing om One Direction te verlaten?

Goed zo !

Het nieuwe seizoen van the sky is the limit heeft alweer voor veel sensatie gezorgd. Dat eens te meer nadat de oprichter en eigenaar van stellingenbedrijf Kontrimo Michel Van den Brande besloot om enkele dagen in de anonimiteit te verdwijnen. Recent kwam ook een andere spilfiguur onder de aandacht met het nieuws dat hij getroffen werd door kanker. Welke 53 jarige ster uit de Sky is the limit reekst en flamboyante ondernemer zoeken we hier?

Goed zo !

Onlangs kreeg Toerist le MC een platina plaat voor zijn tweede album ‘en route’. Maar wat is de echte naam van de Antwerpenaar die we hier ook aan het werk horen?

Goed zo !