Quizvragen eten en drinken

434 resultaten

Quizvraag Koks Restaurant 2578

Sinds november 2016 heeft België maar twee 3-sterren restaurants meer. Dit komt omdat De Karmeliet zijn deuren sloot. Welke chef stond hier aan de kookpotten?

Goed zo !
Quizvraag Hongarije 2573

We zoeken een sterke drank die populair is in Hongarije en Transsylvanië. De drank is een vruchtenbrandewijn, die vooral gestookt wordt uit appels, pruimen, peren of abrikozen of van welke andere vruchten ook. Welke sterke drank zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Frisdranken Duitsland Drank 2558

Welk drankje ontstond in 1940 in Duitsland omdat de juiste ingrediënten voor Coca-Cola niet meer verkrijgbaar waren?

Goed zo !
Quizvraag Auteurs Auteurs 2550

Welke Fransman werd bekend door zijn dieet en schreef de bestseller 'ik eet, dus ik val af'?

Goed zo !
Quizvraag Bieren Brouwerij Abdij Drank 2539

Wat is de naam van dit Belgisch abdijbier dat heden ten dage gebrouwen wordt door Affligem brouwerij. het bier is genoemd naar een deelgemeente van mol in de Belgische kempen.

Goed zo !
Quizvraag Koks 2518

Voor deze quizvraag zijn we op zoek naar de naam van de eigenaar van het 3-sterren-restaurant The Fat Duck? Hij is ook bekend om zijn experimenten in de keuken, met onder andere moleculaire gastronomie.

Goed zo !
Quizvraag Champagne 2516

We zoeken de traditionele, enigszins ceremoniële manier om een champagnefles te openen. Hoe noemen we deze manier van het ontkurken?

Goed zo !
Quizvraag Kaas 2512

Deze Engelse kaas heeft een brokkelige structuur en wordt geproduceerd in enkele regio's centraal in Engeland. We onderscheiden 2 soorten: er is een blauwschimmelkaas, die een sterke geur heeft, en zacht is van smaak. Daarnaast is er ook een witte variant. De kaas wordt vaak als dessert gegeten. Kent u de naam ervan?

Goed zo !
Quizvraag Vissen 2511

In 2015 was de vis van het jaar Hondshaai. Welke vis kreeg de eer in 2016 om vis van het jaar te zijn?

Goed zo !
Quizvraag Drank 2453

De Gentse broers Maarten en Jeroen pakten uit met een drankje van vlierbloesems. Sommige proeven ervan en zijn onmiddellijk verkocht, andere vinden het maar niets, buiten de mooie fles. Welk trendy Oma’s drankje met 14,9% alcohol zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag China 2424

In China eten ze Jiaozi om elkaar geluk en voorspoed te wensen. Dit is meestal varkensgehakt in lapjes deeg in de vorm van een halve maan. Ook zit er vaak Chinese kool en lente-uitjes in. Onder welke naam kennen wij deze hapjes op onderstaande foto?

Goed zo !
Quizvraag Wijnen Champagne 2398

De stad die we zoeken is een Franse stad in het westen van het departement Marne met ongeveer 24.000 inwoners. De stad ligt aan de Marne, direct ten zuiden van deze rivier en in het midden van de Champagne. Historisch gezien is dit het centrum van de champagne. Welke stad zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Italië 2394

We zoeken een verrassende combinatie uit de Italiaanse keuken met fijne kalfslapjes die koud geserveerd worden met een saus van tonijn en kappertjes. Welke specialiteit uit de streek van Piermonte zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Desserts 2363

Hier zien we een Frans gebak van kersen, dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met kersen, die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Welk gebak zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 2302

Deze zijn ronde lekkernijen die van gefrituurd gistdeeg gemaakt zijn en met confituur en/of banketbakkersroom worden gevuld. Wat is hun naam?

Goed zo !