Quizvragen eten en drinken

434 resultaten

Quizvraag Eten en drinken 5908
© Ayack

Opgericht in 1815 door de broers Donald en Alexander Johnston is dit één van de beroemde Islay-whisky's. Het blijkt ook de enige te zijn die het Koninklijk Zegel van de 'Prince of Wales' mag dragen, naar verluidt omdat de prins nogal tuk is of was op de 15 jaar oude botteling. Erg bekend onder liefhebbers zijn daarnaast de 10-jarige botteling en de zeer gesmaakte 'Quarter cask'. Graag de naam van deze betrekkelijk turfige whisky?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5880

Een uit de Verenigde Staten afkomstige, een fruitige en kruidige likeur, die wordt geproduceerd sinds 1874. Zoals de naam al aangeeft, heeft de drank zijn oorsprong in het zuiden van de Verenigde Staten. Het recept is geheim, maar zeker is dat er perzik, sinaasappel, vanille, suiker en kaneel voor gebruikt wordt. Het alcoholpercentage ligt rond de 40%. Welke likeur zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5872

De bekendere naam voor Coffea canephora, een koffieboon die van oorsprong uit het middelgebergte van Afrika rondom de evenaar komt, tussen 10° Noorder- en Zuiderbreedte, van de Westkust tot Oeganda. In tegenstelling tot de arabica-boon is de gezochte boon minder vatbaar voor plantenziekten. Welke koffieboon zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5860

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een chocolademerk, genoemd naar de Belgische stichter van dit merk. Op dit ogenblik telt de onderneming zo'n 150 medewerkers en ongeveer 200 verkooppunten in een hele reeks landen. Wat is de naam van dit Belgisch chocolademerk, waarvan de stichter in 1995 door trends werd verkozen tot "manager van het jaar" en sinds 1994 onafgebroken de titel draagt: "Gebrevetteerd Hofleverancier van België".

Goed zo !
Quizvraag Sausen 5857

We gaan u de ingrediënten geven van een saus die is overgewaaid vanuit Engeland.

  • Klompje boter
  • Rundsbouillon
  • 2 dl water
  • 2 dl room
  • Gehakte peterselie
  • 4 eetlepels pickels
Graag de naam van deze saus.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5853

Het mosselseizoen begint alsmaar vroeger, want de tijd dat mosselen moesten gegeten worden in de maanden waarin een R voorkomt, is al lang vergeten. De mosselen zijn ingedeeld in 5 categorieën, naargelang hoeveel stuks dat in 1 kilogram gaan. De kleinste soort zijn de "Extras", dan volgende de "Supers", de "Imperials" en de "Jumbo's". Er is nog 1 categorie groter, hoe worden deze genoemd?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5847

Met een cocktail kan je eindeloos variëren met kleuren en smaken. Tegenwoordig wordt er ook vaak gewerkt zonder alcohol. Hoe noemt met een cocktail zonder alcohol? De naam betekend letterlijk "nepcocktail".

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5807

Als je in Engeland een gekookt ei wil, vraag je "a boiled egg". "Scrambled eggs" zijn roereieren. Maar hoe bestel je daar een spiegelei/paardenoog?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5797

We gaan u de beschrijving geven van een pizza, aan u om ons de naam te geven.

Deeg, tomaten, groene bascilicum en witte mozzarella. De pizza is gemaakt naar de kleuren van de Italiaanse vlag. Over welke pizza gaat het hier?

Goed zo !

De drie-sterrenkok die we zoeken, werd geboren te Collonges-au-mont-d'or in 1926. Hij overleed in 2018 op 91 jarige leeftijd.
Men noemde hem de Paus der Gastronomen en was de bezieler van de "Nouvelle Cuisine".
Wie is deze Paus der Gastronomen die begin 2018 overleed?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5754
© Prathyush Thomas

Welke gin tonic botanical is dit?

Goed zo !
Quizvraag Kruiden 5753
© Sanjay Acharya

Welke gin tonic botanical is dit?

Goed zo !
Quizvraag Kruiden 5752

Welke gin tonic botanical is dit?

Goed zo !
Quizvraag Restaurants 5735

In deze restaurants wordt het centrale concept geserveerd met stoemp of een salade. Sinds 2014 zijn een aantal smaakvarianten ook te verkrijgen bij supermarkt Delhaize en in hun foodtruck. Wat is de naam van dit concept, dat startte in 2012 als een pop-uplunchrestaurant?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5715

We zoeken het deel van de entrecote dat het dichtst bij de nek ligt, de tussenrib en dunne lende bevinden zich meer naar achter in het rund.

Goed zo !