Quizvragen eten en drinken

434 resultaten

Quizvraag Desserts 5692
© Algont

We zoeken een dessert waarvoor je drie aparte deelrecepten moet bereiden. Bladerdeeg is er daar één van. De overige ingrediënten die je nodig hebt zijn melk, dooiers, kristalsuiker, maïszetmeel, bloem, vanillestokje, eiwit, bloemsuiker, water. Het is een populair dessert bij onze noorderburen. Het verhaal gaat dat een Amsterdamse bakker zijn inspiratie voor de naam haalde bij de Franse benaming voor Klein Duimpje.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5688

We zoeken een Amerikaans ijsmerk, opgericht in 1961, opgericht door Reuben Mattus en onderdeel van het moederbedrijf General Mills. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de naam niet Europees, het zijn gewoon twee bedachte woorden zodat het er voor Amerikanen Europees uitzag. In de reclamewereld is dit bekend onder de naam "foreign branding".

Goed zo !
Quizvraag Fruit 5687
© Andreas Rother

We zoeken de 3-letterige naam van een kleine, bleekgroene appel, die bij het rijper worden geelgroen kleurt, met oranjerode blos en strepen. In de volledige naam staat er na die 3 letters ook nog Orange Pippin.

Goed zo !
Quizvraag Groenten 5658

De groente die we zoeken zijn de jonge bladeren en bladstelen van verschillende koolsoorten, wat maakt dat er enige variatie bestaat in het uiterlijk van deze groente. Het is een lentegroente, fris en knapperig, met een pittige smaak, zoals van mosterd of rucola.

Goed zo !
Quizvraag Groenten 5657

Het is gemakkelijk te herkennen aan de schotelvormige bladeren. Het kan rauw gegeten worden als salade of als smaakmaker door een salade of rauw door een stamppot in plaats van rauwe andijvie. Het is een bron van vitamine C, calcium, ijzer en magnesium.

Goed zo !
Quizvraag Groenten 5656

De groente die u hier ziet is een knol en familie van de zonnebloem. Ze is voedzaam en licht verteerbaar en erg gezond. Door de vele belangrijke bouwstoffen is het heilzaam bij verstopping, reuma en jicht. Ook voor mensen met diabetes, want bij de vertering komt geen glucose vrij. De groente wordt ook wel topinambour genoemd.

Goed zo !
Quizvraag Kruiden 5593
© Sanjay Acharya

We zoeken een bestanddeel van het Chinese vijfkruidenpoeder. Het wordt ook gebruikt voor de productie van het anti-griepmiddel Tamiflu. De vruchten worden gebruikt in hun geheel, of gemalen als specerij. De kruidige smaak zit in de schil van de vrucht. Het heeft een sterke geur aangezien de etherische olie grote hoeveelheden anethol bevat.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5592

Van welk gerecht zijn Belon, Creuses blanches de Normandie, Fines de claire en Gillardeau bekende soorten?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 5536

Om het label van “authentieke trappist” te krijgen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. 12 bieren voldoen hieraan. Waar van één buiten Europa. Wat is de naam van de in Massachusetts gebrouwen trappist?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 5513
© TomVSL

Brouwerij De Halve Maan is producent van onder meer Straffe Hendrik. Wat is echter het best verkochte bier van de brouwerij?

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen 5496

We zoeken een synoniem voor smoren of stoven. Het is een bereidingstechniek waarbij het voedsel eerst wordt aangebraden, waarna het onder het kookpunt verder wordt gegaard. Onder welke naam is deze techniek verder nog bekend?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5477

We zijn op zoek naar de naam van een besje van een forse kruidachtige plant die tot wel 2 meter hoog kan worden. De bessen zijn omhuld door een licht vlies dat meestal verdroogd is als je de vrucht in de winkel koopt. Je vindt ze vaak op een kaasplank of als versiering op een taart. Op de foto herkent u waarschijnlijk waarover het gaat, maar weet u ook hoe deze besjes heten.

Goed zo !
Quizvraag Snoep 5467

We kennen deze lekkernij allemaal: Snickers, een gevulde chocoladereep bestaande uit nougat, karamel en geroosterde pinda's omhuld met chocolade. De reep werd in 1929 ontwikkeld door Frank Mars en zijn echtgenote Ethel Mars van de firma Mars en werd in sommige landen tot 1990 verkocht onder een andere naam. Over welke naam hebben we het?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5396

In een Long Island Iced Tea zit, ondanks de naam, geen Ice Tea maar Cola. Er zitten verder ook nog citroensap en maar liefst 5 alcoholische dranken in. Welke 3 dranken zijn dat nog buiten gin en witte rum?

Goed zo !
Quizvraag Kruiden 5338
© Simon A. Eugster

Kurkuma heeft een zeer duidelijk aroma. Het is een van de meest gebruikte ingrediënten in currygerechten en zorgt voor smaak en kleur. Onder welke naam is Kurkuma nog bekend? We zoeken dus een naam met een kleur erin.

Goed zo !