R1: Flower PowerR2: 2 voor 1R3: Alternatieve sportrondeR4: 3trapsrondeAndere quiz

Organisatie quiz: KLJ Nevele
Datum: 2016-09-10
Aantal ronden: 4
Aantal vragen: 52
Moeilijkheid quiz (100% = zeer moeilijk)
  • %
Quizvragen Muziek 1449

Wij zijn opzoek naar het evenement dat jaarlijks wordt gehouden in de Black Rock Desert in Nevada, Verenigde Staten. Het festival begint op de laatste maandag van augustus en eindigt op de eerste maandag van september, de Amerikaanse Dag van de Arbeid. Het festival is vernoemd naar het feit dat het evenement altijd wordt afgesloten met het verbranden van een Wicker Man. Wat is de naam van dit evenement?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Kwisvragen Muziek 2434

Het Woodstockfestival was een hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren zestig en van het hippietijdperk. Wanneer vond de eerst editie plaats?

Toon de eerste letter
De eerste letter: 1


Quizvragen Algemeen 2435

We zoeken de naam van een drug die ook als Acid bekend staat. Deze drug had een grote invloed op de hippiebeweging. The Who schreef er het lied The Acid Queen over. kwatongen beweren zelf dat er een beroemd van de Beatles over gaat maar dit heeft John Lennon altijd ontkend.

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Kwisvragen Films 2436

Welke film uit 1969 van Dennis Hopper met in de hoofdrollen Dennis Hopper zelf, Peter Fonda, Jack Nicholson gaat over 2 motorrijders die in Amerika op zoek gaan naar vrijheid en geluk?

Toon de eerste letter
De eerste letter: E


Quizvragen Aardrijkskunde 2438

De hippie-beweging kwam oorspronkelijk tot stand door protest tegen de Vietnamoorlog. deze oorlog had vele gevolgen. Na de vereniging van Noord- en Zuid-Vietnam ontstond de nieuwe stadsnaam “Ho Chi min” stad. Maar wat was de naam van die stad voor die oorlog?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Quizvragen Muziek 2439

John Lennon was naast Beatle ook een fervente hippie. Samen met Yoko Ono hield hij de legendarische bed-in te Montrael. Maar ze hebben er ook eentje dichter bij huis gedaan. Waar was dit?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Kwisvragen Series 2440

That '70s Show is een Amerikaanse televisieserie over een groep tieners aan het einde van de jaren zeventig. maar in welke staat speelt die serie zich af?

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Quizvragen Geschiedenis 2441

Peace love and happines, maar deze vraag gaat vooral over Peace. In 2009 won Obama de Nobelprijs voor vrede, maar welke democraat won hem in 2007?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Volgende ronde

R1: Flower PowerR2: 2 voor 1R3: Alternatieve sportrondeR4: 3trapsrondeAndere quiz