Quizvragen eten en drinken

434 resultaten

Quizvraag Eten en drinken 2914

De man die we hier zoeken is burgerlijk ingenieur in de scheikunde van opleiding maar wij kennen hem vooral als tv-kok. Bij het brede publiek werd hij bekend door zijn publicaties over gastronomie en vanaf 1992 verscheen hij op televisie. Hij presenteerde er samen met Felice het kookprogramma 1000 Seconden, waarin hij in 1000 seconden een gerecht moest bereiden. Wat is de naam van de man die wij zoeken?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 2881

Van welke in 2007 overleden Brit is de biergids 'The Great Beers of Belgium'?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 2878

Welk dier staat er op het flesje Vedett extra blond?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 2858

Welke niet-alcoholische cocktail, gemaakt met gemberbier, grenadine en sinaasappelsap, versierd met een maraschino-kers is vernoemd naar een beroemd kindsterretje dat destijds nog te jong was om alcohol te drinken zoals de volwassen filmsterren, maar op deze manier toch nog op feestjes kon verschijnen met een cocktail in de hand?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 2790

Deze fraaie groente lijkt op een kruising van broccoli en bloemkool. Dat blijkt ook uit de alternatieve benamingen zoals groene torentjesbloemkool en Romeinse broccoli. Wat is echter de meest gangbare benaming van deze groente?

Goed zo !
Quizvraag Drank 2761

Dit drankje is een roodgekleurd shotje dat, vooral in Nederland, vaak gedronken wordt tijdens uitgaan in kroegen, discotheken en clubs. Het is ook bekend van de slogan "Let the duck out!". Het drankje zit in een glazen flesje van 20 ml met gele dop. Het is gemaakt van onder andere rode wodka en guarana en bevat 10% alcohol. Hoe heet het?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 2720

Wat is de naam van dit soort koekjes?

Goed zo !
Quizvraag Koks 2684

Iedereen kent ondertussen de reeks 'Pure' van Pascale Naessens. Maar weten jullie ook hoe de reeks van Sergio Herman noemt?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 2668

Quézak, Nesquik, Vittel, Perrier, Herta… alle merken van de grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld, Nestlé. In 1936 werd deze snoepdoos op de markt gebracht. Wat is de naam van deze doos bonbons?

Goed zo !
Quizvraag Restaurant 2660

Comme Chez Soi geven we alvast mee als foutief antwoord op deze vraag. Van welke Belgische groep, tot 2007, van wegrestaurants en luchthavencatering zien we hier een foto?

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen 2623

Door spoelen in de kookplaat wordt er een magnetisch veld gecreëerd. Hierdoor gaat er een wervelstroom door de pan bodem lopen, die door de weerstand van de bodem wordt omgezet in warmte. Dit wordt 1 van de veiligste manieren van koken genoemd. Welke vorm van koken zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Uitvindingen 2619

Nu een vraag voor de straffe quizzers. In de 19de eeuw mengde ene Edmund McIlhenny zout, pepers en azijn. Maar wat had hij toen uitgevonden?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 2602

Deze vriendelijke clown is al sinds 1963 de mascotte van de fastfood keten McDonald's. Wat is zijn voornaam?

Goed zo !
Quizvraag Noorwegen Zweden 2599

We zoeken een soort tabak in vochtig poedervorm, gemaakt van gestoomde tabak, die vervolgens gemalen wordt en vermengd met zout, natriumcarbonaat en aroma's. Dit mengsel wordt voornamelijk geproduceerd en geconsumeerd in Noorwegen en Zweden. Wat is de naam van deze soort tabak?

Goed zo !
Quizvraag Kruiden 2587

We zien hier Majorana hortensis. Het kruid staat ook wel bekend als worstkruid. Het kruid heeft een intens aroma, dat aan tijm doet denken, maar zachter van smaak en zoeter is. Het kruid wordt voornamelijk gebruikt bij de bereiding van worsten. Welk kruid zoeken we?

Goed zo !