Gemakkelijke quizvragen eten en drinken

395 resultaten

Quizvraag Eten en drinken 7445

Eind jaren ‘60 was Procter & Gamble op zoek naar een manier om hun chips te verbeteren nadat klanten geklaagd hadden over gebroken en verschaalde chipjes en te veel lucht in de zak. Dus werd dit merk bedacht. Het is tegenwoordig eigendom van Kellogg, maar is nog steeds het vaakst verkochte merk van zogenaamde stapelchips. Hoe heet dit merk?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7432

Het mooie weer is inmiddels voorbij, maar de kans is groot dat u tijdens de zomermaanden deze barbecue bent tegengekomen. Het betreft een veelzijdige barbecue die zowel om te grillen, te roken en als oven gebruikt kan worden. Naam graag van het bedrijf en gelijknamige keramische barbecue dat in 1974 werd opgericht en bekend is omwille van zijn herkenbare donkergroene kleur.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7396

In oktober 2019 was er veel te doen over de prent die u op het scherm ziet. Het bedrijf achter deze campagne probeerde op een grappige manier duidelijk te maken dat deze bekende hamburger in het juiste doosje verkocht moet worden. De campagne kon echter op niet echt veel bijval rekenen en werd al snel ingetrokken. Welk bedrijf produceert de burger en zat dus achter deze controversiële reclamecampagne?

Goed zo !
Quizvraag Sausen China 7388

Deze zoete saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water betekent "zeedieren" in het Kantonees. Toch worden er geen zeevruchten in de saus verwerkt en wordt de saus doorgaans gebruikt om vleesgerechten op smaak te brengen. De saus is afkomstig uit de Chinese keuken, maar wordt ook in de Vietnamese keuken gebruikt. Daar is hij een onmisbaar bestanddeel van bepaalde varianten van pho, een noedelsoep. Welke saus zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Italië 7355

Wat bereid je met volgende ingrediënten: fijne bloem, olijfolie, lauw water, gist en zeezout. Het is uitstekend om te eten bij soep en bij salades, kan ook gebruikt worden om te doppen in dippers. Het wordt in de steenoven gebakken. De smaak kan versterkt worden door olijfolie en kruiden. Het is iets typisch Italiaans.

Goed zo !
Quizvraag Bieren 7351

Brouwerij Van Honsebrouck hun jongste bier werd gelanceerd in 2014. Dit bier is een stevig blond Belgisch speciaal bier en verrast door zijn schelms karakter. Het is een straffe blonde met karakter, een echte doordrinker. Ondeugend maar zonder kwade bedoelingen. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8,5 % en wordt gebrouwen met Belgische en Tsjechische aromahoppen en pilsmout. Wat is de naam van dit bier?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 7290

In 2015 stond België op zijn kop. Colruyt wou de naam van zijn huismerk Cara pils veranderen. Na talloze protesten kwam het hierop terug. Maar ook Carrefour heeft een eigen huismerk pils. We zien hier een blikje waar de naam kundig vervaagd is. Graag de naam van deze dorstlesser.

Goed zo !
Quizvraag Bieren 7252

We zijn op zoek naar een brouwerij in het Brusselse Itterbeek waar al meer dan 300 jaar Lambik (oudste bier) gebrouwen wordt. Deze droeg vroeger de naam “brouwerij de mol”. Wat is de naam van deze brouwerij nu?

Goed zo !
Quizvraag Japan 7226

Voor wie van de Japanse keuken houdt, is deze vraag een eitje. Welke soort soep, waarvan de belangrijkste ingrediënten bouillon, een soort sojabonenpasta, stukken tofu en dunne groene zeewieren zijn en stengelui zijn, wordt in Japan als voorgerecht of als onderdeel van het hoofdgerecht geserveerd? Het woord ‘soep’ mogen jullie van het antwoord knippen om het in de link te laten passen.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7199

Goedkoop en mierzoet. Zo zou je dit limonadeachtig drankje kunnen verwoorden. Het is te verkrijgen in verschillende smaken zoals Tropical en Orange en enkel te koop in de Aldi. Jullie zien ook een afbeelding Hoe heet dit drankje?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7175

Wat is de naam van dit Amerikaans merk van ijsroom dat in 1978 door twee jeugdvrienden werd opgericht. De twee zijn trouwens ook wereldverbeteraars, in 2016 werden ze nog opgepakt na een betoging tegen de invloed van grootbanken op de politiek.

Goed zo !
Quizvraag Japan 7167

We zijn op zoek naar deze Japanse smaakmaker. Het is een soort pasta gemaakt door het fermenteren van sojabonen, rijst en gerst. Er bestaan witte, rode en gemengde versies van en wordt als smaakmaker toegevoegd aan tal van recepten en soepen.

Goed zo !
Quizvraag Snoep 7159

Snoepjes maken een mens gelukkig, dat is duidelijk. Voor de jongeren onder ons: M&M’s bestaat onder die naam sinds 1983 maar voordien waren de chocoladebolletjes ook al populair. De boomers onder ons herinneren zich vast nog wel dat er twee soorten bestonden: mét pindanootje er in en zonder. Die mèt, dat waren de Treets, die zonder?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7152
© Pethrus

Het stukje vlees dat we zoeken komt van de eerste vijf a zes ribben van het rund, dat ook wel rib rack wordt genoemd. De rest van de ribben is voor de entrecote. Het zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende en het is zachter dan dat van de lende. Er zit een duidelijke vetstructuur in het vlees die zorgt voor meer smaak. De rib-eye op je bord is hetzelfde stuk dood rund maar dan zonder de rib eraan. Hoe noemen wij en de Fransen deze rib eye met been?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7143

Leo en Olé wie kan het echte van het namaak onderscheiden, ze lijken hetzelfde. Vele grote merken blijven strijden tegen namaak en lookalikes. Eén hamburgermerk nam de strijd wat te hevig op en startte een felbesproken en veroordeelde campagne. Met deze prent gooiden ze alle campagnes voor gelijkheid van mannen en vrouwen, campagnes tegen intrafamiliaal geweld en #metoo’s de vuilnisbak in. De reclame werd dan ook snel terug ingetrokken. Over welke hamburgers gaat het hier.

Goed zo !