Gemakkelijke quizvragen eten en drinken

395 resultaten

Quizvraag India 7136

We vragen de naam van Indische oven die kan bestaan uit een cilindervormige kuil in de grond of een gemetselde ton. De werking lijkt op die van een steenoven, met dit verschil dat de opening zich aan de bovenzijde bevindt.  Als de oven na voorverwarmen met houtskool op de bodem gloeiend heet is , wordt het gerecht erin geplaatst. Broden, zoals roti en naan, worden tegen de zijkanten gedrukt en vlees wordt op spiesen boven de gloeiende kolen geplaatst.  Wat is de Indische naam van deze oven? Moest je twijfelen de “ i “is niet nodig.

Goed zo !
Quizvraag Groenten 7114

Een vergeten groente. Je krijgt die groenrode bladeren nooit op je bord. De smaak komt deels overeen met spinazie. De stengels kunnen verschillende kleuren aannemen: wit, geel of rozerood. Graag de naam aub.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7095

De Schotse universiteit van Stirling analyseerde 36 jaar aan data en kwam tot het besluit dat dit luxeproduct nog voor het einde van deze eeuw dreigt te verdwijnen uit zijn traditionele oogstgebied Frankrijk, Spanje en Italië. Deze zwarte diamant is namelijk extreem gevoelig aan wijzigende klimaatomstandigheden zoals hittegolven en langdurige droogtes. Over welke delicatesse hebben we hier.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7084

Een typische quizvraag van enkele jaren geleden. In 2017 vond Callebaut volgens hen de vierde soort chocolade uit, naast de melk-, pure en witte chocolade. De roze kleur en de bessensmaak zijn typerend voor deze chocolade en zijn volledig afkomstig van de cacaoboon die gebruikt wordt. Er worden dus geen extra smaak- of kleurpigmenten toegevoegd. In januari 2018 bracht Nestlé het eerste product met roze chocolade op de markt in Japan en Zuid-Korea: een roze KitKat-reep. Hoe noemt deze chocolade?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7077
© Popo le Chien Licensing

We zijn op zoek naar een gerecht uit de Noord-Italiaanse keuken. Oorspronkelijk werd het van verschillende graansoorten gemaakt, maar tegenwoordig gebruiken ze griesmeel van mais.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7056

We zoeken een vruchtendrank van de Orangina Schweppes company. Er zijn heel wat verschillende smaken, maar de bekendste is wellicht de Tropical. Als marketing maakt men ook gebruik van mascottes, zoals de ananas, mango enzoverder.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7051

In het Nederlands noemen we het een knoedel. Het is gemaakt van pastadeeg, aardappeldeeg, brooddeeg of een ander deeg of mengvorm dat meestal gevormd wordt rond een vulling. In de Italiaanse keuken zijn onder andere ravioli, tortellini en gnocci goede voorbeelden. Wij kennen de algemene Engelse term echter meer uit de Aziathische keuken, zoals dim sum op de foto. Naar welke algemene Engelse term zijn we op zoek?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7045
© TUFOWKTM

In 1902 werd in Sneek in Nederland het suikerwerkbedrijf Tonnema opgericht. Dat maakte pepermunt voor diverse afnemers in verschillende kwaliteiten en smaken. In de jaren twintig verliet men die opzet en koos voor een strak merk- en kwaliteitsbeleid. In 1922 werd het eigen merk gedeponeerd. Hoe noemt hun merk? De pepermunt werd niet meer los verkocht, vanaf 1927 werden het rollen die de eerste jaren nog met de hand werden "ingewikkeld".

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 6993
© David Monniaux

We zoeken de vrucht van een meloenboom. De vrucht wordt ook wel “boommeloen” genoemd. De vruchten groeien aan de stam van de boom. De boom komt oorspronkelijk uit Mexico en kan tot zes meter hoog worden. De stam is hol, de bladeren zijn groot en vingervormig. De vrucht is rond tot ovaalvormig en circa 20 cm lang.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 6985
© DryPot

Tofoe is een calorie-arm en eiwitrijk product dat alle essentiële aminozuren, mineralen als natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, zink en vitamines als B1, B2 en B3 bevat. De plaats van herkomst ligt in China. Het wordt veel gebruikt als vleesvervanger. Tofoe heeft doorgaans een witte kleur en smaakt redelijk neutraal, maar neemt gemakkelijk de smaak van andere ingrediënten over. Van welke groente is tofoe gemaakt?

Goed zo !
Quizvraag Alcohol 6975

Om cognac genoemd te mogen worden dient de drank aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Gebruik bepaalde druivenrassen
  • Er moet dubbel gedestilleerd worden.
  • Minstens tweeënhalf jaar in houten vaten gerijpt.
  • Alcoholpercentage van minste 40%.
  • De drank is afkomstig uit de streek rond de gelijknamige Franse stad.
  • VSOP is één van de kwaliteitsmerken.
Waarvoor staat VSOP.

Goed zo !
Quizvraag Vissen 6965

Kaviaar, ook wel het zwarte goud genoemd, bestaat uit de onbevruchte eitjes van een vis. De naam "kaviaar" is afkomstig van het Perzische woord ??????? (Khag-avar). De eerste kaviaareters waren Perzen (Iraniërs) die geloofden dat kaviaar hun uithoudingsvermogen en hun potentie zou verbeteren. Negentig procent van de kaviaar die op de markt gebracht wordt, is ofwel van Russische of van Iraanse afkomst. Graag de naam van de vis waaruit deze delicatesse komt?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 6954

Van u vernemen we graag de naam van dit Arabisch gerecht. Het is een gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Volgens sommigen is het bedacht door Kopten in Egypte om in de vastentijd als vleesvervanger te dienen. Traditioneel wordt het vooral gegeten in het Midden-Oosten, maar in toenemende mate ook in Westerse landen. Shoarmazaken verkopen het als een vorm van fastfood in een broodje of als schotel.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 6944

We zoeken de naam van een slager die vooral bekend is als leverancier van sterrenrestaurants. In 2001 namen hij en zijn vrouw Evelyne de slagerij van zijn vader in Sint-Idesbald over. Hij verwierf succes met zijn promotie van lokaal vlees, onder meer van het West-Vlaams rood rund, en het gebruik van alle delen van het dier voor consumptie. In 2011 werd hij verkozen tot beste ambachtsman en in 2015 opende hij het restaurant Carcasse in Sint-Idesbald.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 6934

Van u vernemen we graag de naam van een familiale brouwerij gelegen in Brugge, ook bekend als Brouwerij Henri Maes. Het stadsregister vermeldt reeds in 1564 al het bestaan van deze brouwerij. In september 2016 nam de brouwerij een dubbele bierpijpleiding in gebruik die de brouwerij aan het Walplein verbindt met de bottelarij in het Waggelwater. De leiding is 3,2 km lang en zit op sommige plaatsen 34 meter diep onder de grond.

Goed zo !