Gemakkelijke quizvragen eten en drinken

393 resultaten

Quizvraag Hongarije 7660
© Kobako

Het gerecht dat we voor deze vraag zoeken werd aan het einde van de negentiende eeuw het nationaal gerecht van Hongarije, toen de Hongaren zochten naar symbolen van nationale identiteit om zich binnen het Oostenrijks-Hongaarse Rijk te onderscheiden van andere nationaliteiten. Het gerecht is een stoofpot van rundvlees, groenten, rode uien en kruiden.

Goed zo !
Quizvraag Schotland 7659
© Tess Watson

Dit nationale gerecht van Schotland is een vleesgerecht gemaakt van schapen-hart, long en lever, vermalen met dierlijk vet (reuzel), ui, havermout, peper, zout, kruiden en bouillon. Oorspronkelijk werden de ingrediënten in een schapenmaag gestopt voordat het geheel werd gekookt, maar tegenwoordig worden hiervoor meestal andere materialen gebruikt. Kennen jullie de naam van dit gerecht?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7626

Voor deze vraag zoeken we de naam van een grote Italiaanse worst gemaakt van fijngesneden of fijngehakt verhit varkensvlees. De worst bevat ten minste 15% blokjes varkensvet, doorgaans het harde vet van een varkensnek. De herkomst van de worst ligt in Bologna. Het vlees wordt gekruid met onder meer zwarte peper, mirtebessen en pistache.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7588

We zoeken een koffiemerk dat zijn oorsprong vond in Antwerpen. In 1863 werd het opgericht en sinds 2017 behoort het tot de Zwitserse koffiegroep Selecta. Even daarvoor in 2014 verfranste het merk zijn naam om internationaler te klinken. We zoeken de Oudnederlandse naam.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7577

Wat is de naam van de grof gemalen durumtarwe afkomstig uit Noord-Afrika die we hier zien op de foto. In de landen van NoordAfrika wordt dit vaak als het nationale gerecht beschouwd, zoals rijstgerechten dat zijn voor veel Aziatische landen en aardappelgerechten voor veel westerse landen. In de westerse keuken heeft dit gerecht als onderdeel van de internationale keuken, sinds de jaren negentig veel aan populariteit gewonnen.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7576

Een korte vraag. Kennen jullie de naam van dit koekje uit de Aldi?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7550

We gaan even naar onze mossels kijken. We delen ze in in verschillende groepen. Voor de weekdierveelvraten koop je best goudmerk. Dat zijn de grootste. Voor wie mosselen graag met een tandenstoker eet heb je ‘extra’. Maar wat is de tweede grootste mosselmaat?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7542

Ze is dé droomvrouw: topchef en fotomodel. Vreemd dat ze met Paul Jambers is getrouwd. Ze begon haar carrière als fotomodel en presentatrice maar koos later voor het pad als kokkin. Ze schreef tal van boeken over lekker en gezond koken. Enkele titels: Mijn Pure Keuken 2, Puur Genieten 1 & 2, Puur Eten 1 & 2. Ze heeft ook haar eigen keramische lijn. Wie zoeken we hier? We vragen voor -en achternaam.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7529

Sergio Herman: naast sterrenchef ook entrepreneur en visionair. Zo kreeg hij het briljante idee om een luxefrituur te stichten. Kwalitatieve frieten, originele vlezekes en handgemaakte sauzen zoals truffelmayonaise. Welke naam gaf hij deze restaurants? In Gent vind je eentje op de groentemarkt.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7510

We gaan terug naar het verleden. Deze man werd op 10 augustus 1814 geboren in Duitsland. Hij was de elfde in een rij van veertien kinderen. We zoeken zijn familienaam. Zijn familienaam is Zwabisch (Beiers) dialect voor ‘een vogelnestje’. Hij is bekend geworden als suikerbakker en oprichter van 's werelds grootste voedsel- en drankmaatschappij, evenals één van de belangrijkste uitvinders van gecondenseerde melk.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7450

We zoeken een bekende distilleerderij op het Schotse eiland Skye. Een van hun bekendste whiskeys heeft de naam storm gekregen, naar het zeer wisselvallige weer op het eiland. Hoe heet deze distilleerderij?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7449

Wat wordt er precies verstaan onder een ‘single malt’?
a. Whiskeys op basis van gerst die uit hetzelfde vat komen
b. Whiskeys op basis van gerst die bestaan uit een of meer destillaten van dezelfde distilleerderij
c. Whiskeys op basis van gerst die minstens 12 jaar gerijpt zijn in vaten
d. Schotse whiskey op basis van gerst

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7448

Sommige whiskeys hebben een typische rooksmaak. Deze rokerige whiskeys krijgen hun smaak omdat er bij het drogen van de gerst een bepaald product verbrand wordt. Welke grondstof is dit?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7446

Dit bedrijf gaat er prat op chips te maken van natuurlijke producten. De chips worden gebakken in koud geperste en enkelvoudige, saffloer- zonnebloem canola-olie. Dat moet dus wel wat duurder zijn. Ze hebben ook enkele speciale smaken. Hoe heet dit Amerikaanse merk dat je tegenwoordig ook bij ons terug vindt in de supermarkt?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7445

Eind jaren ‘60 was Procter & Gamble op zoek naar een manier om hun chips te verbeteren nadat klanten geklaagd hadden over gebroken en verschaalde chipjes en te veel lucht in de zak. Dus werd dit merk bedacht. Het is tegenwoordig eigendom van Kellogg, maar is nog steeds het vaakst verkochte merk van zogenaamde stapelchips. Hoe heet dit merk?

Goed zo !