Quizvragen eten en drinken

434 resultaten

Quizvraag Eten en drinken 7550

We gaan even naar onze mossels kijken. We delen ze in in verschillende groepen. Voor de weekdierveelvraten koop je best goudmerk. Dat zijn de grootste. Voor wie mosselen graag met een tandenstoker eet heb je ‘extra’. Maar wat is de tweede grootste mosselmaat?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7542

Ze is dé droomvrouw: topchef en fotomodel. Vreemd dat ze met Paul Jambers is getrouwd. Ze begon haar carrière als fotomodel en presentatrice maar koos later voor het pad als kokkin. Ze schreef tal van boeken over lekker en gezond koken. Enkele titels: Mijn Pure Keuken 2, Puur Genieten 1 & 2, Puur Eten 1 & 2. Ze heeft ook haar eigen keramische lijn. Wie zoeken we hier? We vragen voor -en achternaam.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7529

Sergio Herman: naast sterrenchef ook entrepreneur en visionair. Zo kreeg hij het briljante idee om een luxefrituur te stichten. Kwalitatieve frieten, originele vlezekes en handgemaakte sauzen zoals truffelmayonaise. Welke naam gaf hij deze restaurants? In Gent vind je eentje op de groentemarkt.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7510

We gaan terug naar het verleden. Deze man werd op 10 augustus 1814 geboren in Duitsland. Hij was de elfde in een rij van veertien kinderen. We zoeken zijn familienaam. Zijn familienaam is Zwabisch (Beiers) dialect voor ‘een vogelnestje’. Hij is bekend geworden als suikerbakker en oprichter van 's werelds grootste voedsel- en drankmaatschappij, evenals één van de belangrijkste uitvinders van gecondenseerde melk.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7450

We zoeken een bekende distilleerderij op het Schotse eiland Skye. Een van hun bekendste whiskeys heeft de naam storm gekregen, naar het zeer wisselvallige weer op het eiland. Hoe heet deze distilleerderij?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7449

Wat wordt er precies verstaan onder een ‘single malt’?
a. Whiskeys op basis van gerst die uit hetzelfde vat komen
b. Whiskeys op basis van gerst die bestaan uit een of meer destillaten van dezelfde distilleerderij
c. Whiskeys op basis van gerst die minstens 12 jaar gerijpt zijn in vaten
d. Schotse whiskey op basis van gerst

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7448

Sommige whiskeys hebben een typische rooksmaak. Deze rokerige whiskeys krijgen hun smaak omdat er bij het drogen van de gerst een bepaald product verbrand wordt. Welke grondstof is dit?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7446

Dit bedrijf gaat er prat op chips te maken van natuurlijke producten. De chips worden gebakken in koud geperste en enkelvoudige, saffloer- zonnebloem canola-olie. Dat moet dus wel wat duurder zijn. Ze hebben ook enkele speciale smaken. Hoe heet dit Amerikaanse merk dat je tegenwoordig ook bij ons terug vindt in de supermarkt?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7445

Eind jaren ‘60 was Procter & Gamble op zoek naar een manier om hun chips te verbeteren nadat klanten geklaagd hadden over gebroken en verschaalde chipjes en te veel lucht in de zak. Dus werd dit merk bedacht. Het is tegenwoordig eigendom van Kellogg, maar is nog steeds het vaakst verkochte merk van zogenaamde stapelchips. Hoe heet dit merk?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7432

Het mooie weer is inmiddels voorbij, maar de kans is groot dat u tijdens de zomermaanden deze barbecue bent tegengekomen. Het betreft een veelzijdige barbecue die zowel om te grillen, te roken en als oven gebruikt kan worden. Naam graag van het bedrijf en gelijknamige keramische barbecue dat in 1974 werd opgericht en bekend is omwille van zijn herkenbare donkergroene kleur.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7396

In oktober 2019 was er veel te doen over de prent die u op het scherm ziet. Het bedrijf achter deze campagne probeerde op een grappige manier duidelijk te maken dat deze bekende hamburger in het juiste doosje verkocht moet worden. De campagne kon echter op niet echt veel bijval rekenen en werd al snel ingetrokken. Welk bedrijf produceert de burger en zat dus achter deze controversiële reclamecampagne?

Goed zo !
Quizvraag Sausen China 7388

Deze zoete saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water betekent "zeedieren" in het Kantonees. Toch worden er geen zeevruchten in de saus verwerkt en wordt de saus doorgaans gebruikt om vleesgerechten op smaak te brengen. De saus is afkomstig uit de Chinese keuken, maar wordt ook in de Vietnamese keuken gebruikt. Daar is hij een onmisbaar bestanddeel van bepaalde varianten van pho, een noedelsoep. Welke saus zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Italië 7355

Wat bereid je met volgende ingrediënten: fijne bloem, olijfolie, lauw water, gist en zeezout. Het is uitstekend om te eten bij soep en bij salades, kan ook gebruikt worden om te doppen in dippers. Het wordt in de steenoven gebakken. De smaak kan versterkt worden door olijfolie en kruiden. Het is iets typisch Italiaans.

Goed zo !
Quizvraag Bieren 7351

Brouwerij Van Honsebrouck hun jongste bier werd gelanceerd in 2014. Dit bier is een stevig blond Belgisch speciaal bier en verrast door zijn schelms karakter. Het is een straffe blonde met karakter, een echte doordrinker. Ondeugend maar zonder kwade bedoelingen. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8,5 % en wordt gebrouwen met Belgische en Tsjechische aromahoppen en pilsmout. Wat is de naam van dit bier?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 7290

In 2015 stond België op zijn kop. Colruyt wou de naam van zijn huismerk Cara pils veranderen. Na talloze protesten kwam het hierop terug. Maar ook Carrefour heeft een eigen huismerk pils. We zien hier een blikje waar de naam kundig vervaagd is. Graag de naam van deze dorstlesser.

Goed zo !