Quizvragen eten en drinken

434 resultaten

Quizvraag Eten en drinken 7899

Na de quiz zal je vermoedelijk nog smachten naar dit heerlijke snoepgoed. Dit karamelsnoepje is al 50 jaar verkrijgbaar in Europa en werd ontwikkeld door August Storck. het snoepje bestaat voor 41% uit karamel, 37% pralinécrème, 12% chocolade en 10% hazelnoot. Zijn herkenbare vorm en zijn retro verpakking zal vast en zeker een belletje bij jullie doen rinkelen. Welke naam heeft dit verrukkelijk ding?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7843

De bekendste soort sushi in het Westen is deze. De rijst wordt samen met de overige ingrediënten op een vel nori gelegd en dan stijf opgerold in een cilinder van ongeveer drie centimeter in doorsnee. Wat is de naam van dit type sushi? Het betekent letterlijk gerold.

Goed zo !
Quizvraag Koks 7795

Wat is de naam van deze chef-kok van het tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen? Hij superviseert ook zijn eigen restaurant August die na 6 maanden na de opening, al met een score van 15 op 20 werd beloond in de nieuw Gault-Millau.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7761

Voor deze oer-frieten heb je wel heel veel aardappelen nodig Doel is om mooie grote exemplaren van ongeveer 1à2 cm carré over te houden. Volgens sommige kookboeken worden ze, In tegenstelling tot onze frietjes best eerst licht gekookt, om dan éénmaal af te bakken.. De Fransen gaven deze friet een naar een Parijse brug vernoemde naam mee. Naam van deze Franse frites variant?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 7754

In welke abdij worden de Westvleteren trappisten gebrouwen?

Goed zo !
Quizvraag Wijn 7752
© Geoff Parsons

We zoeken de term voor het overschenken van wijn in een glazen karaf. Dit wordt gedaan om het bezinksel van de wijn te scheiden, of om bij oude wijn lucht bij de wijn te laten komen, zodat de wijn zich opent en zichzelf zachter presenteert. Karafferen wordt niet goedgekeurd. De term is ook een scheidingsmethode die ook in de scheikunde wordt toegepast.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7749

Naam van deze frituursnack?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7696
© John Phelan

We zoeken de naam van deze coctail. Deze is waarschijnlijk ergens in de jaren 40 ontstaan. Het is een mengsel van wodka en vers geperst sinaasappelsap.

Goed zo !
Quizvraag Zweden 7661
© Lapplaender

Dit Zweeds traditioneel gerecht is misschien wel één van de vieste zaken die gegeten worden. Het bestaat uit gefermenteerde Oostzeeharing en heeft een zeer indringende geur. Door de organische zwavelverbindingen die tijdens het gisten zijn ontstaan, lijkt de geur op die van rotte eieren of van een stinkbom. Wat is de naam van dit gerecht?

Goed zo !
Quizvraag Hongarije 7660
© Kobako

Het gerecht dat we voor deze vraag zoeken werd aan het einde van de negentiende eeuw het nationaal gerecht van Hongarije, toen de Hongaren zochten naar symbolen van nationale identiteit om zich binnen het Oostenrijks-Hongaarse Rijk te onderscheiden van andere nationaliteiten. Het gerecht is een stoofpot van rundvlees, groenten, rode uien en kruiden.

Goed zo !
Quizvraag Schotland 7659
© Tess Watson

Dit nationale gerecht van Schotland is een vleesgerecht gemaakt van schapen-hart, long en lever, vermalen met dierlijk vet (reuzel), ui, havermout, peper, zout, kruiden en bouillon. Oorspronkelijk werden de ingrediënten in een schapenmaag gestopt voordat het geheel werd gekookt, maar tegenwoordig worden hiervoor meestal andere materialen gebruikt. Kennen jullie de naam van dit gerecht?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7626

Voor deze vraag zoeken we de naam van een grote Italiaanse worst gemaakt van fijngesneden of fijngehakt verhit varkensvlees. De worst bevat ten minste 15% blokjes varkensvet, doorgaans het harde vet van een varkensnek. De herkomst van de worst ligt in Bologna. Het vlees wordt gekruid met onder meer zwarte peper, mirtebessen en pistache.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7588

We zoeken een koffiemerk dat zijn oorsprong vond in Antwerpen. In 1863 werd het opgericht en sinds 2017 behoort het tot de Zwitserse koffiegroep Selecta. Even daarvoor in 2014 verfranste het merk zijn naam om internationaler te klinken. We zoeken de Oudnederlandse naam.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7577

Wat is de naam van de grof gemalen durumtarwe afkomstig uit Noord-Afrika die we hier zien op de foto. In de landen van NoordAfrika wordt dit vaak als het nationale gerecht beschouwd, zoals rijstgerechten dat zijn voor veel Aziatische landen en aardappelgerechten voor veel westerse landen. In de westerse keuken heeft dit gerecht als onderdeel van de internationale keuken, sinds de jaren negentig veel aan populariteit gewonnen.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7576

Een korte vraag. Kennen jullie de naam van dit koekje uit de Aldi?

Goed zo !