Quizvragen films

492 resultaten

Wat is de naam van deze Amerikaanse actrice? Ze won een oscar voor haar rol in Walk The Line van regisseur James Mangold.

Goed zo !

Wat is de naam van deze horrorminiserie uit 1990, gebaseerd op Stephen Kings roman met dezelfde titel?

Goed zo !

We zien hier één van de danseressen in de aftandse toplessbar Titty Twister. Wat is de naam van deze actrice die in de film From Dusk Till Dawn de rol van Santanico Pandemonium speelt?

Goed zo !

Wat is de titel van deze film uit 1979 van Francis Ford Coppola? De hoofdrollen waren voor Martin Sheen, Robert Duvall, Dennis Hopper en Marlon Brando

Goed zo !
Quizvraag Oscars 2248

Deze film is een Amerikaanse thriller uit 2012 onder regie van Kathryn Bigelow. De film won de Oscar voor beste geluidsmontage. De film gaat over de Amerikaanse inlichtingendiensten die kosten noch moeite sparen om Osama bin Laden te vinden. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !

Welke Britse komiek zien we hier als Ali G? Hij is ook bekend van zijn alter ego's Borat, Brüno en The Dictator.

Goed zo !

Het scenario voor deze film is gebaseerd op het gelijknamige stripverhaal van Alex Raymond. Wat is de naam van deze Britse cult-sciencefictionfilm uit 1980 onder regie van Mike Hodges, met in de hoofdrollen Sam J. Jones, Max von Sydow en Melody Anderson?

Goed zo !

Will Smith speelt in deze film een superheld met onder andere bovenmenselijke spierkracht, het vermogen om te vliegen, en onkwetsbaarheid. Zijn glorietijd lijkt echter voorbij. Hij is verslaafd geraakt aan alcohol, en de mensen walgen van hem. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 2137

In 2013 verscheen in de Vlaamse cinemazalen het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal van Luc Segers, gespeeld door Koen De Bouw. In deze film slaan bij Luc segers de stoppen door wanneer de moordenaar van zijn vrouw vrijkomt door een procedurefout. Hij ziet maar één uitweg: het recht in eigen handen nemen. Over welke film van Jan Verheyen hebben we het hier?

Goed zo !

Deze Amerikaans actrice werd in 2001 genomineerd voor een Academy Award voor haar bijrol in Almost Famous. Ze heeft onder meer met Matthew Bellamy, de frontzanger van Muse, een kind. Haar moeder is Goldie Hawn. Wie is deze actrice?

Goed zo !

007 maakt het graag bont met verscheidene vrouwen. Toch heeft hij slechts 2 standvastige professionele relaties doorheen zijn verhalen. Eerst en vooral met de welbekende M maar daarnaast ook met zijn secretaresse. Hoe heet zijn secretaresse?

Goed zo !

Van welke film is deze poster? Deze Amerikaanse romantische dramafilm uit 1942 werd geregisseerd door Michael Curtiz. De film is gebaseerd op het toneelstuk Everybody Comes to Rick's (1940).

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 2086

In “Le tout nouveau testament” van regisseur Jaco Van Dormael , een surrealistisch-komische film, speelt een Belgisch acteur (zie foto) de rol van god. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Wie is deze acteur die we onder andere kennen van films als The graduate en Kramer vs Kramer?

Goed zo !
Quizvraag Bobslee Jamaica Olympische Winterspelen 2079

Jullie houden het misschien niet voor mogelijk maar toch slaagde er een Jamaicaans boysleeteam in om deel te nemen aan de Olympische winterspelen in Calgary. Ze deden het bovendien niet slecht, al gingen ze niet meer van start in de vierde run. Een onwaarschijnlijke gebeurtenis die ook het witte doek haalde. Hoe heet de film die gebaseerd is op dit verhaal?

Goed zo !