Quizvragen films

492 resultaten

Quizvraag Voetballers Voetbal 2071

In “Escape to victory, een film uit 1981 van John Huston , proberen krijgsgevangenen tijdens W0 II te ontsnappen ter gelegenheid van een voetbalwedstrijd, Naast o,a, Pele en Bobby Moore speelt er ook een Belg mee, een icoon van Anderlecht en de Rode Duivels: over welke speler hebben we het?

Goed zo !

In welke film overleeft Bruce Willis een treinongeluk en komt er zo achter dat hij onkwetsbaar is?

Goed zo !
Quizvraag Leonardo DiCaprio 2040

The Great Gatsby is een Amerikaanse stereoscopische film uit 2013 onder regie van Baz Luhrmann. Het is een verfilming van de gelijknamige roman van F. Scott Fitzgerald uit 1925, met Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan en Joel Edgerton in de hoofdrollen. Wat is de voornaam van Gatsby?

Goed zo !

Wat is de naam van de Franse actrice die internationaal doorbrak met haar hoofdrol in de filmhuishit Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001)?

Goed zo !

Tom Hanks won twee keer na elkaar de Oscar voor beste acteur. De tweede was voor Forrest Gump, maar weten jullie nog de eerste film? De film gaat over een een jonge, succesvolle advocaat die werkt bij een gerenommeerd advocatenkantoor.

Goed zo !
Quizvraag Oscars Leonardo DiCaprio 2019

In de laatste films van Martin Scorsese speelt Leonardo Di Caprio meestal de hoofdrol. Maar in deze vijfvoudige Oscar winnende film speelt hij niet mee. De hoofdrollen worden vertolkt door Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz, Ben Kingsley en Sacha Baron Cohen. Hoe heet deze film gebaseerd op het kinderboek van Brian Selznick?

Goed zo !

Frozen is een animatiefilm uit 2013 van Disney. Het was en is nog steeds een mega groot succes, mede dankzij de soundtrack 'Let it go'. Door wie werd deze soundtrack gezongen? Let op: we zoeken niet Demi Lovato.

Goed zo !

Wat is de naam voor een groep Amerikaans-joodse komieken uit de eerste helft van de twintigste eeuw, die ook broers waren? Hun carrière ving aan in het theater, maar zij werden wereldberoemd door hun films.

Goed zo !

Wat is de naam van deze Indiaans-Amerikaanse filmregisseur? Hij is vooral bekend geworden als regisseur van de films The Sixth Sense, Unbreakable, Signs en The Village.

Goed zo !
Quizvraag Babes Actrices 2005

Welke babe zien wie hier in de rol van Jess Barrett in de film Focus (2015) van de regisseurs Glenn Ficarra en John Requa? De andere hoofdrol was voor Will Smith.

Goed zo !

Welke acteur speelde de rol van Idi Amin Dada in de film The last king of Scotland?

Goed zo !

Wat is de naam van deze Amerikaanse sport- en oorlogsfilm, die geregisseerd werd door John Huston?

Goed zo !
Quizvraag Horror 1974

Wat is de naam van de psychologische horrorfilm uit 2001, geregisseerd door Alejandro Amenábar, die ook het scenario schreef en de muziek componeerde? De hoofdrol wordt gespeeld door Nicole Kidman, met bijrollen van onder meer Fionnula Flanagan, Eric Sykes en Christopher Eccleston.

Goed zo !
Quizvraag Horror 1973

Wes Craven overleed in 2015. Hij was een meester in het maken van horrorfilms. We kennen hem van de horror films waarin een achter een masker verborgen Ghost Face tieners de dood injoeg. Over welke filmreeks hebben we het?

Goed zo !

Welke twee jonge acteurs zien we hier in 1993?

Goed zo !