Quizvragen 2005

21 resultaten

Voor deze vraag zoeken we een rockband uit de V.S., opgericht in 2002. Brandon Flowers is de leadzanger van de band. In 2005 braken zij, mede dankzij de vele aandacht voor indie, door. Hun singles Mr. Brightside en Somebody Told Me.

Goed zo !

In 2005 kwam er een biografische film uit over het leven van countryzanger Johnny Cash. en zijn huwelijk met June Carter Cash, gespeeld door respectievelijk Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon. Laatstgenoemde ontving voor deze rol een Academy Award. Het is een romantische, tragische, grappige en pakkende film. Maar kennen jullie ook de naam?

Goed zo !

21) Welke Amerikaanse acteur, in 2005 genomineerd voor een Academy Award voor Beste Mannelijke Bijrol, zien we hier?

Goed zo !

In 2005 hebben we mogen kiezen voor de grootste belg… daar is deze lijst uitgekomen… zoals u ziet ontbreken er 2 namen. Naar welke 2 Belgen zijn we op zoek? Let op dit is de lijst verkozen volgens de VRT.

  1. Pater Damiaan
  2. Paul Janssen
  3. ?
  4. Ambiorix
  5. Adolf Daens
  6. Andreas Vesalius
  7. ?
  8. Gerard Mercator
  9. Peter Paul Rubens
  10. Hendrik Conscience

Goed zo !

Aagje Vanwalleghem is een beroemde turnster en haalde voor België vele medailles. Op welk toestel behaalde ze de 7e plaats in juni 2005 op het EK in Debrecen?

Goed zo !

Wat is de naam van deze Britse band met de hit ‘forever lost’ uit 2005?

Goed zo !

We zoeken de naam van een Frans e-commercebedrijf dat gespecialiseerd is in de online verkoop van schoenen en accessoires. Het bedrijf werd in 2005 opgericht en het hoofdkwartier bevindt zich in Parijs.

Goed zo !

Van 2001 tot 2005 liep deze serie op de Nederlandse televisie. Ze is het vervolg op de gelijknamige film uit 2001. De reeks volgt discotheekgangers en proppers in het Spaanse Salou en in het Turkse Kusadasi. In de eerste drie seizoenen speelde ook Kürt Rogiers mee. Hoe heet deze serie die de acteurs maar al te graag zouden vergeten?

Goed zo !

Bij welke ploeg speelt Eden Hazard? Makkelijk: Chelsea. Ietwat moeilijker is de ploeg waarvoor zijn kleine broer, Thorgan speelt. We kunnen jullie meegeven dat het een Duitse ploeg is, dat Nico van Kerckhove er van 2004 tot 2005 speelde. In datzelfde jaar speelde ook een jonge Wesley Sonck er. Welke voetbalploeg zoeken we?

Goed zo !

Reeks 4, voor 1 punt: Deze legendarische Volkswagen kever met nummer 53 op de kap en zijkant speelt de hoofdrol in 5 films van Disney. De eerste film, getiteld “the Love Bug” verscheen in 1969. De voorlopig laatste film kwam 25 jaar later uit. Naam graag van dit wagentje.

Goed zo !