Quizvragen films

492 resultaten

We zijn op zoek naar de naam van een film uit 1995 waarin Brad Pitt en Morgan Freeman als rechercheurs jacht maken op een seriemoordenaar vertolkt door Kevin Spacey?

Goed zo !
regisseur The Dark Knight Rises

The Dark Knight Rises, een film uit 2012, is een film gebaseerd op het personage Batman. De film is het laatste deel in de Batman-trilogie die begon met Batman Begins en verder ging met The Dark Knight. Wie regisseerde deze films?

Goed zo !

We zijn op zoek naar deze pet Detective uit 1994. Wat is de naam van dit fictief karakter die gespeeld wordt door Jim Carrey? We zoeken voor- en achternaam.

Goed zo !

Welke Britse komische dramafilm uit 2002 gaat over een jong Indische meisje dat zonder de weet van haar ouders gaat voetballen.Het is trouwens de eerste westerse film ooit uitgebracht in Noord-Korea. De film werd geregisseerd door Gurinder Chadha?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film Festivals DJ 2452

De broertjes De Waele maakten de muziek voor een filmproductie uit 2016. Onder andere “groepen” als The Shitz, Erasmus en Charlotte stonden op deze soundtrack. Welke film van Felix Van Groeningen ging in première op 21 januari van dit jaar op het Sundance Film Festival?

Goed zo !

Welke film uit 1969 van Dennis Hopper met in de hoofdrollen Dennis Hopper zelf, Peter Fonda, Jack Nicholson gaat over 2 motorrijders die in Amerika op zoek gaan naar vrijheid en geluk?

Goed zo !

Wat is de naam van dit personage uit De Leeuwenkoning? Hij is de hofmaarschalk van Mufasa en de gouverneur van Simba. Hij is een neushoornvogel die zich erg pompeus voordoet. Vaak wordt hij het slachtoffer van de streken die Simba samen met Nala met hem uithalen.

Goed zo !

“Allright mister Demille, I’m ready for my closeup”. Met dit legendarisch citaat eindigde het meesterwerk van Billy Wilder, een cynisch portret van het Hollywood achter de oppervlakkige glitter en glamour. Gloria Swanson vertolkt een oude en vergeten actrice. Wanneer een afgedankte scenarioschrijver bij haar intrekt, denkt ze dat haar carrière een nieuwe boost zal krijgen, maar dat blijkt al snel een illusie. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !
Quizvraag Star Wars 2422

Wat is de naam van de robot die het eerst te zien was in Star Wars: The Force Awakens?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs Egypte 2421

In juli 2015 verloren we deze Egyptische acteur. Hij was vooral bekend van Lawrence of Arabia en Doctor Zhivago. Welke acteur zoeken we?

Goed zo !

In deze film wordt eenzaam pubermeisje verliefd op het populairste meisje van de school, maar die kwetst haar bewust om haar imago niet te beschadigen. Nadien zoeken ze toenadering tot elkaar. De film, geregisseerd door Lukas Moodysson, kwam in sommige landen uit als ‘Show Me Love’, maar wij vragen de originele titel, zoals die ook in de Belgische zalen te zien was.

Goed zo !

In deze zenuwslopende thriller wordt Nancy (Blake Lively) aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is. Welke film uit 2016 zoeken we hier?

Goed zo !

Hoe wordt dit gezin van superhelden genoemd? Het is dezelfde naam als de film uit 2004. Het is een parodie op superheldenfilms als Superman of Spider-Man.

Goed zo !

We zoeken de titel van een Brits-Amerikaanse thriller uit 2008 onder regie van Ridley Scott. Het verhaal is gebaseerd op dat uit de gelijknamige roman van David Ignatius. Het verhaalt draait rond CIA-agent Roger Ferris, gespeeld door DiCaprio. Die probeert in het Midden-Oosten de terrorist Al-Saleem op te sporen. Opmerkelijk is dat Carice van Houten de vrouw speelde van Leonardo DiCaprio's personage. Haar rol werd echter uit de film geknipt.

Goed zo !

Wat is de titel van deze Amerikaanse neo noir-film van de regisseurs Frank Miller en Robert Rodriguez? De film is voornamelijk gebaseerd op drie van de door Miller geschreven en getekende graphic novels: The Hard Goodbye, die gaat over een man die de moord op zijn geliefde wil wreken.

Goed zo !