Quizvragen eten en drinken

434 resultaten

Quizvraag Eten en drinken 4708

8A. We zijn op zoek naar een typisch Napolitaanse pizza met als ingrediënten tomaten, mozzarella, verse basilicum, zout en olijfolie. De pizza is later vernoemd naar de Italiaanse koningin en echtgenote van koning Umberto I. Zij bezochten de stad in 1889 en de koningin wilde graag een lokale specialiteit eten. De kok Raffaele Esposito van pizzeria Brandi bakte daarop deze pizza. Het verhaal gaat dat de koningin bijzonder gecharmeerd was van de pizza omdat die de kleuren van de Italiaanse vlag had (groen, wit en rood). Welke pizza?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4685

Met de trein naar zee, dan neem je zeker dit drankje mee. Wat is de naam van dit melkdrankje dat we hier afgebeeld zien.

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen 4651

Voor deze oer-frieten heb je wel heel veel aardappelen nodig Doel is om mooie grote exemplaren van ongeveer 1à2 cm carré over te houden. Volgens sommige kookboeken worden ze, In tegenstelling tot onze frietjes best eerst licht gekookt, om dan éénmaal af te bakken.. De Fransen gaven deze friet een naar een Parijse brug vernoemde naam mee Naam van deze Franse frites variant?

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen 4641

We zoeken de Franse term van een kruidentuiltje waarbij meestal enkele blaadjes tijm, lauriertakjes en peterseliestengels samen worden gebonden, ook andere kruiden kunnen worden meegebonden en dit naar smaak. Dit tuiltje laat je dan meekoken (– trekken) in een soep, saus of gerecht.

Goed zo !
Quizvraag Bieren 4629

De Westvleteren trappisten kent iedereen maar in welke abdij wordt het goedje gebrouwen?

Goed zo !
Quizvraag Wijnen Drank 4591

In Toscane wordt de Chianti wijn gebrouwen. Deze wordt voor 80 tot 100% van 1 soort druif gemaakt. Welke?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 4546

Wat is de naam van dit bier Belgisch bier van hoge gisting dat gebrouwen wordt door Brouwerij De Halve Maan?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4532

In september 2014 lanceerde Coca cola dit caloriearm drankje dat opvalt door zijn eigenschappen: een combinatie van verrassende sappen, fijne bubbels en bovendien laag in calorieën. Wat is de naam van dit drankje?

Goed zo !
Quizvraag Drank 4503

We zoeken de naam van een wodka die afkomstig is uit Georgië en voor het eerst werd gemaakt in 1806. Het logo - een huilende wolf bij een opgaande maan - is gebaseerd op de Perzische naam Virshan, wat zoveel betekent als "land van de wolf".

Goed zo !
Quizvraag Groenten Planten 4498

We zoeken de naam van deze plant die tot de slasoorten behoort en nauw verwant is aan witlof. In de handel vindt men twee soorten. De groente heeft een licht bittere smaak. De groente kan rauw of gekookt worden gegeten, apart of als stamppot

Goed zo !
koekjesfabriakant

Wat is de naam van deze koekjesproducent? De naam is samengesteld van de beginletters van een Frans echtpaar dat tot 1887 koekjes van dit merk verkocht. We zijn tevreden met de beginletters.

Goed zo !
Quizvraag Cocktails Drank 4483

Wat is de naam van deze cocktail waarbij cola, rum en limoensap in een longdrinkglas worden gemengd? Het is één van de populairste cocktails ter wereld.

Goed zo !
Quizvraag Mexico 4477

We zoeken een gerecht uit de Texaanse-Mexicaanse keuken die zowel als hoofdgerecht als bij wijze van snack kan worden gegeten. Het gerecht bestaat uit tortillachips, bedekt met jalapeño en daar overheen kaas, soms vlees ,meestal gehakt. Er zijn ook andere ingrediënten mogelijk, zoals ui, olijven, chorizo, mais en bonen. Het gerecht wordt vervolgens in de pan of oven verwarmd.

Goed zo !
Quizvraag Fruit 4459

We zoeken een andere naam voor appelmeloen of meloenpeer. Het is een ronde of ovale grote bes. De kleur van de dunne schil is geel of groenig met roodbruine vlekken of strepen. Het lichtgele, zachte, zeer sappige, zoete vruchtvlees smaakt naar meloen en peer. In het Spaans en Portugees is het de naam voor de komkommer en de augurk.

Goed zo !
Quizvraag Snoep 4453

Wat is de merknaam van deze chips, te verkrijgen in de Aldi?

Goed zo !