Quizvraag Eten en drinken 1849

Wat is de naam van aardappelen in ongelijke vorm gesneden met een grootte van ongeveer 2 centimeter, gefrituurd in olie? Vaak gaan de aardappelen vergezeld met een hete, pikante tomatensaus, salsa, welke over de aardappelen wordt gegoten en gezamenlijk heet wordt opgediend.

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Quizvraag Eten en drinken 1839

Wat is de naam van een soort gerookt, gepekeld rundvlees? Het komt oorspronkelijk uit Roemenië, waar het vooral van schapenvlees wordt gemaakt. Het is populair in de Verenigde Staten, met name in New York. Het wordt daar in dunne plakjes gesneden en als beleg voor sandwiches gebruikt.

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Quizvraag Eten en drinken 1834

Wat is de naam voor gefrituurde en gestoomde kleine hapjes die in de zuidelijke Chinese keuken vaak voorkomen? Ze bestaan uit groente, vlees en rijst en worden als lichte maaltijd gebruikt.

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag Eten en drinken 1832

Dit is een brood dat van tarwemeel wordt gemaakt. Dit brood is het belangrijkste bijgerecht bij de maaltijden in Centraal- en Zuid-Azië. Het wordt meestal gebakken in een tandoor of kleioven. Hoe wordt dit brood genoemd?

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Quizvraag Eten en drinken 1831

Dit type bier met uitgesproken smaak van hop werd voor het eerst gebrouwen in Engeland in de 19de eeuw, maar vinden we vandaag ook meer en meer in de Belgische winkelrekken terug. Waarvoor staat de afkorting “IPA”? We vinden deze term voor het eerst terug in een advertentie in de Sydney Gazette and New South Wales Advertiser in 1829.

Toon de eerste letter
De eerste letter: I


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2015

Welk bier voldoet aan de volgende trefwoorden: Belgisch biermerk, 1686, overname Alken-Maes, Kobbegem, lambiek, Vlaams-Brabants streekproduct, 4 à 5%?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag Eten en drinken 1815

Appeltaart op z’n kop, per ongeluk bedacht door twee Franse zussen die het gebak hun eigen naam gaven?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Quizvraag Eten en drinken 1784

We zoeken de naam van een saus afkomstig uit het zuiden van Mexico. De ingrediënten zijn naast krokodillenpeer vaak ook tomaat, ui en/of knoflook, sap van een limoen of citroen, jalapeñopepers, korianderblad en verschillende andere kruiden. Het wordt meestal gegeten met tortilla's en tortillachips, maar kan worden toegevoegd aan vrijwel elk Mexicaans gerecht

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Quizvraag Eten en drinken 1780

Hoe heet de frisdrank waarop Maurice van F.C. De Kampioenen verzot is?

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Quizvraag Eten en drinken 1686

In België zijn er drie abdijen die hun eigen kaas maken. De eerste twee zijn Orval en Westmalle. Ken jij de derde abdij die in een deelgemeente ligt van Mol?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Quizvraag Eten en drinken 1655

In welke Nederlandse stad kan je tijdens de zomermaanden elke vrijdag op het marktplein dit nostalgisch, traditioneel tafereel gaan bekijken?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Quizvraag Eten en drinken 1554

Gierstmelde is een eenjarige plant uit de amarantenfamilie. Van nature komt de plant uit Zuid-Amerika. Van de zaadjes zien we hier een foto. Deze zaden worden in één adem genoemd met couscous en andere korrelgranen, maar eigenlijk is het geen graansoort. Net zoals rijst, boekweit en soja bevat het ook geen gluten. Welke moedergraan zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: Q


Bron quizvraag: Quiz der gekroonde tafelen 2015

Quizvraag Eten en drinken 1547

Elk flesformaat heeft zo zijn eigen naam, maar hoe heet een fles met een inhoud van 12 liter? Als extra tip: bij deze fles wordt de naam van een figuur uit het oude testament gebruikt.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Quiz der gekroonde tafelen 2015