Quizvragen eten en drinken

434 resultaten

Quizvraag Bieren 4439

Wat is de naam van dit Belgisch biermerk, gebrouwen door AB InBev te Leuven.? Het bier heeft een eigen, karakteristieke lichte amberkleur. Het heeft een alcoholpercentage van 4,5 %.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4423

We zoeken een handelsnaam voor dranken. Het is een merk van The Coca-Cola Company. In Centraal-Europa wordt het merk verkocht als Cappy, in Duitsland staat het bekend onder de naam Fruitopia. Het was in de Verenigde Staten het eerste bedrijf dat geconcentreerd sinaasappelsap verkocht.

Goed zo !

Ik ben op zoek naar de naam van volgend Italiaans vleesgerecht. De basis van het gerecht is kalfschenkel, dat gestoofd wordt met onder meer uien, wortel en bleekselderij. Het gerecht wordt daarna afgemaakt met peterselie, gehakte knoflook en citroenrasp. Wat is de naam van dit gerecht, dat doorgaans geserveerd wordt met risotto?

Goed zo !
Quizvraag Drank 4401

Ik ben op zoek naar een Gents aperitief op basis van vlierbloesem en een mix van geheime kruiden. Je kan het lichtgele drankje kopen in een bolle fles met lange hals, waarin de vlierbloesembloempjes ronddwarrelen. Wat is de naam van het gezochte aperitief?

Goed zo !
Quizvraag Azië 4399

Het staat onvermijdelijk op de kaart bij het betere Indische restaurant! Een brood dat van tarwemeel gemaakt wordt en het belangrijkste bijgerecht bij de maaltijden in Centraal- en Zuid-Azië. Hoe heet dit brood, dat meestal bereid wordt met zuurdesem en bijna altijd wordt gebakken in een tandoor of kleioven?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4387

Welke Duitse snoepproducent, die in 2020 zijn 100ste verjaardag viert, is de bedenker van de gummibeertjes, de gelatinesnoepjes in de vorm van een beertje?

Goed zo !
Quizvraag Drank Griekenland 4382

Welke Griekse alcoholische drank met een alcoholpercentage van tussen de 37,5 en 44 procent en een sterke anijssmaak, heeft sinds 2006 binnen de Europese Unie de status van beschermde oorsprongsbenaming?

Goed zo !
Quizvraag Mexico 4370

De Mexicaanse keuken is gekend om het gebruik van zijn hete jalapeñopepers. Soms worden deze jalapeñopepers gerookt en daarna gedroogd en krijgen ze een andere naam. Hoe heten zulke pepers? De naam die we zoeken betekent zoveel als 'gerookte chilipepers' in een taal die gesproken werd door de Nahua, de oorspronkelijke bewoners van Mexico.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4344

Deze mierzoete lekkernij vindt zijn oorsprong in de landen van de Balkan tot het Midden-Oosten en bestaat uit laagjes filodeeg gevuld met gemalen noot. Na het bakken wordt het doordrenkt met een zoete suikersiroop of honing. Het wordt tegenwoordig vaak geserveerd in Turkse en Griekse restaurants als dessert. Wat is de naam van deze lekkernij?

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen Sausen 4334

Hoe heet de kooktechniek waarbij aan een warme vloeistof klontjes boter worden toegevoegd en met een garde geroerd, om zo de saus te binden en een vollere smaak te geven?

Goed zo !

Te veel is te veel. Dat geldt zeker ook voor het aantal calorieën in dit Canadese gerecht. Frieten met daarover verse kaas en dat nog eens overgoten met vleessaus, gezond kan je dit niet noemen. Toch is het het gerecht van de inwoners van Quebec. Hoe heet het?

Goed zo !
Quizvraag Drank Cocktails 4317

Vergeet de traditionele “Mimosa” tijdens de brunch en ga voor deze cocktail. Hij werd naar verluidt voor het eerst geschonken in 1946 in Hotel Metropole in Brussel ter ere van de Amerikaanse ambassadeur van Luxemburg. Welke cocktail met Wodka, die ook in een witte variant bestaat, zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Drank Champagne 4310

Champagne wordt veelal gemaakt van een mengsel van het sap van blauwe en witte druiven. Er zijn 7 druivenrassen toegestaan, maar 3 daarvan worden het meest gebruikt. Welke 3?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4292

3C) U ziet op het scherm een foto van uw dagelijkse pot Nutella. Alleen zijn de ingrediënten gescheiden weergegeven. Het zal u niet verbazen dat suiker het ingrediënt is dat het meest aanwezig is. Wij willen graag weten welk ingrediënt tweede meest, dus meer dan cacao en hazelnoten aanwezig is?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4291

3B) Dit product is een artisanaal streekproduct uit de Antwerpse Kempen dat al bestaat sinds 1970. Het is eigenlijk geen choco, maar verse kaas waar chocolade is bijgevoegd. Zo wordt het een frisse, zoete smeerpasta die u ook bij u in de supermarkt vindt. Hoe heet dit product?

Goed zo !