Quizvragen algemeen

677 resultaten

Quizvraag Algemeen 2072

Nevele telt 5 reuzen. Wouter Van Nevele, Guust van Kerrebroeck, Mie Van de Kouter en Margriet Van de Voordestraat zijn vier van deze reuzen. Maar wat is de naam van de 5de en laatste reus?

Goed zo !
Quizvraag Koningen Prinsen 2070

Prins Filip werd op 53-jarige leeftijd koning der Belgen maar op welke datum vond deze gebeurtenis plaats?

Goed zo !

Op 22 maart 2016 sloeg het noodlot toe in Zaventem en Brussel. Als reactie op de aanslagen werd de luchthaven in Zaventem stilgelegd. Op zondag 3 april om 13u40 werd Zaventem terug opgestart en vertrok de eerste vlucht. Wat was de eindbestemming van de eerste vlucht (land is voldoende)?

Goed zo !

Alphonse Gabriel Capone was een beruchte Amerikaanse gangster in de jaren 20 en 30 van de 20ste eeuw. Wat was zijn bijnaam?

Goed zo !

Wat was Pinocchio's vaders naam?

Goed zo !

Wat is de naam van de allereerste postzegel die werd uitgegeven, te weten op 6 mei 1840 in Groot-Brittannië? Aanvankelijk werd de postzegel alleen in Londen verspreid en later door heel Groot-Brittannië. De postzegel draagt de beeltenis van koningin Victoria.

Goed zo !
fietstunnel Antwerpen
© Paul Hermans

Wat is de naam van de voetgangers- en fietstunnel onder de Schelde in de stad Antwerpen? De bouw van de tunnel begon in 1931 en de tunnel werd in 1933 geopend.

Goed zo !
Quizvraag Drugs Mexico 1972

Joaquín Guzmán Loera is een Mexicaans drugsbaron. Hij geldt als hoofd van het Sinaloakartel, oftewel de Confederatie. IN 2016 werd hij opnieuw opgepakt in de stad Los Mochis nadat hij ontsnapt was in 2015. Onder welke naam is hij meer bekend?

Goed zo !

Doet de naam Regina Louf een belletje rinkelen? Dan is ze blijkbaar niet geslaagd in haar opzet om anoniem te blijven. Wat was haar pseudoniem als getuige?

Goed zo !

Wat is de verkorte naam voor het Instituut voor Informatie-inwinning en Speciale Taken, de Israëlische geheime dienst?

Goed zo !

De 31ste augustus van het jaar 1997 werd een inktzwarte dag voor de Engelse monarchie. In de Almatunnel in Parijs kwam Lady Diana bij een zwaar auto-ongeluk om het leven, in een poging van haar chauffeur om opdringerige paparazzi te ontvluchten. Wie zat naast the princess of Wales toen ze verongelukte? Graag naam én voornaam.

Goed zo !
Quizvraag Festivals Drama 1911

Op 24 juli 2010 vielen tijdens de wereldberoemde Love Parade 21 doden en 509 gewonden. In welke stad vond het beruchte dancefestival plaats?

Goed zo !

Deze tunnel is een spoortunnel in Zwitserland die sinds 1999 wordt aangelegd. Bij de opening, die gepland is in 2016, zal de tunnel met 57 km de langste tunnel ter wereld zijn. Wat is de naam van deze tunnel?

Goed zo !

Het is een stadspark in de Noordwijk in Brussel waar in de herfst van 2015 veel te doen was om de instroom van een massa vluchtelingen uit Syrië en Irak en de opvang ervan in tentenkampen aldaar. Hoe heet dit park?

Goed zo !

Wat is de naam van dit type helicopter?

Goed zo !