Quizvragen algemeen

677 resultaten

We zoeken de naam van een Belgische vereniging die zich inzet om festivals, voorstellingen in cultuurcentra, sportmanifestaties en vele andere evenementen toegankelijk te maken voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking. Welke vzw zoeken we?

Goed zo !

Dit is de nieuwste sluis in de Haven van Antwerpen tussen de Schelde en het Waaslandkanaal. Het is, naast de Kallosluis, de tweede sluis waarlangs schepen de dokken op de linkeroever, met name het Doeldok, het Verrebroekdok, het Vrasenedok, het Zuidelijk- en het Noordelijk insteekdok kunnen in- en uitvaren. Wat is de naam van deze sluis?

Goed zo !
Quizvraag Denemarken 2306

We zoeken de naam van een internationaal bedrijf dat zijn basis heeft in Denemarken. Het is de grootste producent van steenwol isolatiemateriaal ter wereld.

Goed zo !

Op 22 maart 2016 werd België getroffen door de aanslagen in en rond Brussel waarbij 35 mensen het leven lieten. Om 9:11, iets meer dan een uur na de aanslagen op Brussels Airport, ontplofte een bom in een metrotrein van de MIVB. Deze metrotrein was enkele seconden eerder vertrokken vanuit een bepaald metrostation in de richting van het metrostation Kunst-Wet. Wat is de naam van het metrostation van waaruit de metrotrein op dat moment vertrok?

Goed zo !
Quizvraag Amerika Monumenten 2275

Dit is een monument dat op dit moment wordt uitgehouwen in het graniet van de Black Hills in de Amerikaanse staat South Dakota, ter ere van een 19e eeuwse Lakotaleider. Wat is de naam van de leider en dit monument?

Goed zo !
Quizvraag Wereldoorlog 1 Oorlog 2268

Dit is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog gelegen in het Belgische dorp Passendale. Er liggen meer gesneuvelden begraven dan op elke andere Britse militaire begraafplaatsen op het Europese vasteland. Hoe heet deze begraafplaats?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 2253

In 1998 werd van deze soort brommer de laatste gebouwd. Deze kleine brommer is een kleine 49cc-bromfiets aangedreven door een viertaktmotor en met kleine 10 inchwieltjes. Het is van het merk Honda, maar weet jij hoe dit type heet?

Goed zo !

Deze man werd bekend tijdens de aanslagen op Zaventem als 'De man met het hoedje'. Wat is de naam van deze terrorist?

Goed zo !
Quizvraag Sluizen Wereldoorlog 1 2230

Wat is de naam van het sluizencomplex in de achterhaven van de Belgische stad Nieuwpoort? In het complex komen zes waterwegen toe die zo met de Noordzee worden verbonden. De originele kunstwerken, daterend van de tweede helft van de negentiende eeuw, werden in de Eerste Wereldoorlog volledig vernield.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 2226

Sedert 17 mei 2012 de naam van de telefonische en online hulpverlening Kinder- en Jongerentelefoon in Vlaanderen van naam veranderd. Wat is de nieuwe naam van de Jongerentelefoon?

Goed zo !

Rechtover de decascoop in Gent kan je gezellig voor of na de film iets drinken op een boot. Wat is de naam van deze kroeg?

Goed zo !
Quizvraag Moordenaars 2136

Op 17 februari 2012 werd het naburige Maria Aalter het lichaam van Stijn Saelens teruggevonden. In het kader van het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens kwamen twee opdrachtgevers in beeld, namelijk de schoonbroer en schoonvader van Stijn Saelens. Wat is de uiteraard gedeelde achternaam van de schoonbroer en schoonvader die opdracht zouden gegeven hebben om Stijn Saelens een lesje te leren?

Goed zo !
Quizvraag Dieren Hitler 2121

Deze katten lijken verdacht veel op Hitler en krijgen dan ook een toepasselijke bijnaam. Wat is deze?

Goed zo !

Welke bekende vlieg hielp knabbel en babbel van de Rescue Rangers meerdere keren uit de nood?

Goed zo !
Quizvraag Smurfen 2091

Wie is de geestelijke vader van deze blauwe vriendjes? We zoeken niet zijn echte naam maar het pseudoniem waaronder hij bekend is:

Goed zo !