Moeilijke quizvragen algemeen

23 resultaten

Dieren die de Britse kroonjuwelen beschermen

De Britse kroonjuwelen worden niet enkel bewaakt met state of the art technologie en bewapende opzichters. Er zijn echter ook dieren die deze kroonjuwelen bewaken. Sterker nog: de kroon en het koninkrijk zouden instorten als de dieren het complex van de Tower of London verlaten. Dieren die het te bont maken of andere oorden opzoeken, worden ontslagen. Welke dieren zouden als sinds de 17de eeuw deze zware taak op zich nemen?

Goed zo !

Heel wat fusies zagen in 2023 – niet toevallig – het levenslicht. Ook onze gemeente ging samen met Nazareth in zee. Inwoners konden in twee stappen stemmen voor de naam van de nieuwe fusiegemeente. Afgelopen dinsdag werd die ook onthuld. Wat is de naam van de nieuwe gemeente, gevormd door de fusie van De Pinte en Nazareth?

Goed zo !
Nederlandse crimineel

Hoe luidt de naam van de Nederlandse crimineel die veroordeeld is wegens de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores op 30 mei 2010 en verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba op 30 mei 2005?

Goed zo !
Katrien van Politiek PR

Katrien van Politiek PR is een populair typetje op social media. Daarnaast speelt deze actrice de hoofdrol in De laatste dag. Ze schreef hiervoor ook mee aan het scenario. Graag haar naam.

Goed zo !
4 kinderen in jungle

Het verhaal klinkt als een film. Op 9 juni 2023 worden vier kinderen van 13, 9 en 4 jaar en een baby na 40 dagen uit de jungle gered. Zelfs de baby die zijn eerste verjaardag in het oerwoud vierde, overleefde de zware tijd. In welk land gebeurde dit wonderbaarlijke verhaal?

Goed zo !
lijfstraffen school

In augustus 2022 werd er een nieuwsbericht de wereld rondgestuurd dat in een scholengemeenschap in de Amerikaanse staat Missouri de lijfstraffen tegen leerlingen die zich niet gedragen opnieuw werden ingevoerd. Gelukkig hier bij ons niet. Maar kent u de naam van onderstaand werktuig dat gebruikt werd voor lijfstraffen?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 9127

Een trip naar wrak van Titanic is fout gelopen in juni 2023. Een kleine onderzeeër met Britse miljardair en vier andere mensen raakten vermist. Wat is de naam van de onderzeeër van het bedrijf Oceangate?

Goed zo !
regisseur Cirque du Soleil
© Jérôme - JD

Welke Belgische zakenman en regisseur o.a. gekend van “cirque du soleil” overleed in de herfst van 2022?

Goed zo !
luchthavens Kreta
© Benoît Prieur

Kreta heeft twee luchthavens Heraklion en… Geef de naam van de andere luchthaven.

Goed zo !
naam van dit personage

Ken je dit personage nog? Graag zijn naam.

Goed zo !
cynische "eer"

Deze eerder cynische "eer" wordt gegeven aan mensen die "bijdragen" aan de menselijke evolutie door zichzelf op een spectaculair domme manier te laten verongelukken. Eén van de meest spraakmakende 'prijswinnaars' was een terrorist uit Irak die een bombrief opstuurde, maar deze onvoldoende frankeerde. Toen de post met retour naar afzender kwam, vergat de terrorist wat de inhoud was. Graag de naam van deze onderscheiding / prijs.

Goed zo !
camera Tsjernobyl

Tijdens de zomer van 2022, kreeg Oekraïne dagenlang cruciale info in handen doordat de Russen de camera vergaten uit te zetten in Tsjernobyl. In welk gebouw was dit?

Goed zo !

Bregje Iding uit Hasselt & Reggy Laatsch uit Nederland wonnen elk het Europees Kampioenschap van een minder bekende, maar toch heel aparte sport in 2022. Dewelke?

Goed zo !
standaard op het gebied van afvalbeheer

Jullie zoeken de standaard op op het gebied van afvalbeheer. De standaard is genoemd naar de Nederlandse politicus , die in 1979 in de Tweede Kamer een motie voor deze werkwijze indiende. Internationaal wordt het algemene principe van deze hierache achter beleid zo genoemd. Graag de naam van dit principe genoemd naar deze Nedrelander.achter de Ladder van Lansink vaak aangeduid met de term "afvalhiërarchie".

Goed zo !
soort cement

Het is een soort cement dat voor het eerst werd gefabriceerd in het Verenigd Koninkrijk in het begin van de 19e eeuw. De naam is afgeleid van het bouwmateriaal dat werd gewonnen op het gelijknamige eiland in Dorset. Het octrooi in 1824 aan de Brit Joseph Aspdin verleend.

Goed zo !