Quizvragen algemeen

680 resultaten

Deze tunnel is een spoortunnel in Zwitserland die sinds 1999 wordt aangelegd. Bij de opening, die gepland is in 2016, zal de tunnel met 57 km de langste tunnel ter wereld zijn. Wat is de naam van deze tunnel?

Goed zo !

Het is een stadspark in de Noordwijk in Brussel waar in de herfst van 2015 veel te doen was om de instroom van een massa vluchtelingen uit Syrië en Irak en de opvang ervan in tentenkampen aldaar. Hoe heet dit park?

Goed zo !

Wat is de naam van dit type helicopter?

Goed zo !
Quizvraag Mascotte 1841

Wat is de naam van dit beertje?

Goed zo !
Quizvraag Wapens Leger 1793

Hier zien we een licht tankt M2. Wat is de bekendere (familie)naam, vernoemd naar een Amerikaanse generaal (1893-1981), die tot op heden de laatste 5 sterren-generaal was in het Amerikaanse leger.

Goed zo !
Quizvraag Scouts Leger 1717

Welke luitenant-generaal van het Britse leger, was de grondlegger van de scouts?

Goed zo !
Quizvraag Ierland 1702

In Ierland viert men de Nationale Feestdag op 17 maart. Hoe wordt deze dag nog genoemd in Ierland?

Goed zo !
Quizvraag Wagens 1678

Hoe heet deze Duitse kleine vrachtwagen van Daimler-Benz, aanvankelijk geproduceerd door Boehringer?

Goed zo !
Quizvraag Speelgoed 1658

Wat is de naam van dit nostalgisch speeltje dat met behulp van de zwaartekracht de trap kan afgaan. We zijn niet op zoek naar de naam traploper, wel naar zijn meer internationaal bekende naam?

Goed zo !
Quizvraag Milieu 1654

Deze groene box behoort voor de meeste Vlaamse huisgezinnen reeds tot 'de nostalgie'. Begin jaren 90 kreeg iedereen zo'n exemplaar ter beschikking om het klein gevaarlijk afval in te deponeren. Maar het gebruik ervan draaide al snel uit op een fiasco vooral de kinderbeveiliging bleek ook voor veel volwassenen een groot probleem. Wat was nu weer de naam van deze groene kist?

Goed zo !

We zijn op zoek naar de man met de bijgenaamd ‘de zonnebril’. Hij pleegde op 23 juni 1979 een zesvoudige moord op de familie Steyaert in hun huis in Sint-Amandsberg. Wat is zijn naam?

Goed zo !

In 1996 werd in navolging van de zaak Dutroux een Witte mars georganiseerd, 10 jaar later vond er een soortgelijke mars plaats ditmaal voornamelijk tegen zinloos geweld. Wie zijn dood was hier de aanleiding toe?

Goed zo !

In 1983 bracht Casio een uurwerk op de markt met het concept van ’triple Ten’: 10 jaar batterij, 10 bar onder water en mag vallen van 10 meter hoogte. Welke reeks van uurwerken had dit concept en zien we hier op de foto?

Goed zo !

Poolreizigers. De een al wat bekender in België dan de andere. Maar de poolreiziger die we hier zien, heeft heel wat naamsbekendheid geoogst nadat hij in het nieuws kwam. Op 19 november raakte bekend dat hij en zijn team de Prinses Elisabethbasis plunderden. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Een kieszak is de persoon die hier een deel van zijn mannelijk lichaam portretteert. Hoe heet het fenomeen waarvan prachtige panorama's op subtiele wijze veredeld worden met harige balzakken?

Goed zo !